“Дејствуј” (deploy) дугме

Day 4,354, 07:38 Published in Serbia Serbia by Sljivo


Ко ово чудо игра десетак година сећа се зашто су скрипте и почеле да се множе у овој игри. Зато што је поштеног човека, који лебац зарађује и нема времена да развија разне проблеме у десној руци од миша (неки и од мишка), мрзело да 50.000 пута дневно кликће да би надбио што туђега, а Србин и свога, када постоји скрита која ће то да обави уместо њега. Лењост је мајка прогреса, јер паметан човек мозак користи да би мање морао да ради рукама.

У једном тренутку, и админи су почели да користе мозак. Иако су то заиста ретку тренуци, јер их ваљда Бонте слабо плаћа да мисле, скапирали су да је некако логично да оно што нуди апликација, нуди и верзија игрице на сајту. Поменута апликација, која ће вероватно до краја овог сервера остати у бета верзији (ако неко зна како се воде фирме преко ње, нека напише у коментарима испод) омогућава понешто од онога што већ годинама нуде и многобројне скрипте. Уместо да бесомучно ударате по телефону, само притисните дугме “дејствуј” (deploy) и онда ваш налог наставља да удара колико сте мислили да треба, по принципу “ништа руке”.
Дакле, систем за дејствовање омогућава да уместо, како рекоше “мукотрпног кликтања” (праве се да не знају за скрипте, јел’те), од сад можете да одаберете колико ресурса (енергије, тенака или ракета) бисте да уложите у битку. Само то дефинишете и оставите налог да сам ради.

Неко време ће “дејствуј” систем да паралелно буде у функцији са стандардним системом, па ви сами видите који вам се више свиђа. После тога, кад нађу све багове (а никад ништа није направљено у овој игри да багова било није), ваљда ће прећи на нови систем борбе. До тада, можете да бирате између кликтања, ко воли и овог новог, да видите како ће функционисати.Када се припремате за дејство, потребно је да изаберете оружје (1) и количину енергије (2), за шта служе овај фенси слајдер или могућност да се унесе количина енергије (Food & Maх).
Испробао сам систем, ово Food се односи на борбу само уз трошење расположивог здравља.

Отпочињањем дејства (3) се ресурси које сте за то одредили користе за пуцање и више их нећете видети у складишту.

Током дејства, ресурси ће се постепено трошити да би се постепено избацила задата штета. Дејство ће трајати било док се не потроше сви намењени ресурси, било док сами не прекинете дејство (чак и ако затворите страну битке или искључите хрома, оперу, фајерфокс, сафари или шта већ користите). Ако се дејство прекине раније (било зато што сте тако хтели, или се битка завршила), сви мобилисани ресурси који нису потрошени враћају се у складиште.Наравно да не може да буде све позитивно. Оно што је мали захеб за љубитеље фармања БХ… мора се изабрати битка у којој се дејствује, будући да може само у једној. Док се дејствује, могу да се активирају бустери, али не може да се путује, једе бори или користе бомбе (па сад видите како ће ово да уканали фармере). SerbianLegenda би у овом систему имао много већи изазов у тлачењу еБоре, него што је у она стара добра времена био случај. Фармање је врло важан извор прихода за многе наше који имају шеме како да дођу до пара у игри којима купују пакете, тако да ћемо видети како ћемо се у будуће сналазити.

Трајање дејства зависиће од укупне енергије коју томе посветите. Сва енергија која се добије од левеловања биће аутоматски додавана и трошена (пре него што се пређе на изједање чоколадица). На крају дејства, добићете рапорт и враћање непотрошеног у складиште.

Е, сад, увешће се и Puzzle Captcha као “заштита” од скрипти, а остаје да се надамо да се ради о заштити од скрипти за мултијање. Пошто мислим да и они знају да су скрипте које се тренутно користе за ударе и слично значајно побољшале интерфејс игре. Можда им не би било лоше да примене нека од решења из истих или плате тим људима који су их правили да им направе интерфејс да ваља.

Имао сам прилике да у пракси видим како то изгледа. Систем за верификацију отвори тајмер у горњем десном углу у коме се тражи да се у року од чини ми се једног минута верификујете. Када на то кликнете, отвара се слајдер помоћу којег је потребно да нацртани део слагалице лагано превучете на место које је за њега предвиђено на слици. Из прве нисам успео, тако да немојте да се нервирате, ако и вас буде зезало.▬▬▬.◙.▬▬▬
═▂▄▄▓▄▄▂
◢◤ █▀▀████▄▄▄▄▄▄◢◤
█▄ █ 🙂 ██▀▀▀▀▀▀▀╬
◥█████◤
══╩══╩══
https://www.erepublik.com/en/article/-deploy--2706209