[KK]Román Helyzet

Day 4,354, 04:47 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium


Tisztelt magyar játékosok!

Ahogy látjátok, a Kongresszus megszavazott egy román NE-t, a napokban nem először. Amit ti nem láttok, de most olvashattok, hogy ennek viszont már komolyabb következményei is lesznek.

A román tánc.
Az elmúlt pár napban többször adtunk be NE-t, szavaztunk meg, zártuk a határt, adtunk át területet, és vettünk vissza. Bár ez lehet, hogy sokaknak nem egyértelmű, de a háttérben komoly stratégiai döntések oka, illetve okozata volt. Ez egy kis sakkjátszma volt, ahol mindenki megfontolta a következő lépését, és igyekezett elzárni a másik lehetőségeit, keresztbe tenni a terveknek, és így kijátszottuk román szomszédainkat, végül visszaszereztük a területeinket, és látszólag ki is próbáltak lépni ebből a játékból.

A ma reggel
Mostanra már oda jutottunk, hogy a horvátok hathatós közreműködésének hála, úgy tűnt, hogy a románok már kivonnák magukat ebből a macska-egér játékból, és miközben mi beadtuk rájuk az NE-t, ők iránra adtak inkább DoW-ot. Mi is azt hittük, hogy ezzel ez ennyi lesz, de a horvátok ekkor jelezték, hogy ők bizony mennek tovább, és nem muszáj követnünk őket, de döntsük el, hogy mit szeretnénk, mert ők is úgy terveznek. Nekünk is gyorsan kellett meghozni a döntést, az NE utolsó órájában, és ezért nem is tudtunk előre tervezni, vagy a tankokkal erről egyeztetni.

A következő pár nap
Nem feledhetjük el azt, hogy a horvátok sokat segítettek az elmúlt napokban, első kérésre jöttek, és zárták a románokat, mindenben maximálisan segítettek minket, amiben kértük. Épp ezért is fontos most, hogy együtt harcolhassunk velük, utált és megvetett ellenségünk ellen, ami tovább tüzeli a harci morálunkat. Az egész világ tudja, hogy Magyarország mennyire gyűlöli Romániát. Mutassuk meg nekik, mutassuk meg a szövetségnek is, hogy milyen erősen tudunk az asztalra csapni, ha szükséges, hogy mekkora egy igazi magyar pofon, amivel végigpofozzuk az egész országukat, amiért ismételten támadtak minket.

A részletes tájékoztatás továbbra is várható, én pedig mint mindig, most is csak annyit kérek, hogy tegyük félre sérelmeinket, korábbi ellentéteinket, és harcoljunk együtt, ne magunkért, hanem az országunkért.

Tisztelettel,
Nario 78
Külügyi Miniszter