Am venit, frati din D2

Day 4,345, 23:50 Published in Romania Romania by Tigran the Great

Am inceput jocul asta (prima, prima data) pe vremea cand Lana era un pop-up si nici nu se nascuse ideea de divizii. M-a tinut putin activ dar am renuntat pe parcurs. Nu era atat de fascinant pentru mine.

In 2014, aparent pe 14 septembrie, mi-am reamintit de joc si am zis hai, mai fac un cont, vad cum mai arata lucrurile. Si mi s-a parut ca evoluase foarte mult. Asa ca am ramas. Mult la inceput. Pe parcurs s-a stins iar dorinta. Eram sfatuit din toate partile sa nu lupt, sa cresc TG-urile, sa work & train si in rest pe chat. O perioada a tinut, am gasit alte moduri de a fi activ. Ba prin UM cu roluri de tip capitan/scriitor, ba prin politica. La un moment dat chiar am schimbat si cetatenia, fiind etnic armean, si am zis ca poate ii ajut pe cei de acolo sa se puna pe picioare.

Am incercat diverse moduri prin care sa-mi pastrez interesul si entuziasmul, fara sa fi dat vreodata cu cardul. Nu o zic ca lauda, doar pentru context. Ca principiu general bag bani intr-un joc daca simt ca imi ofera ceva in plus. Pentru eRepublik nu mi se parea ca e necesar. Cel putin, nu din perspectiva mea (fara ambitii prea mari, just in it for the fun).

Cert este ca pe parcursul anilor am tot renuntat si revenit la joc. Si acum, dupa 5 ani si o luna, am promovat la Divizia 2. Mi se pare un milestone mare, fiindca fara sprijinul celor din UM si a multor altora din joc (va stiti fiecare), as fi ajuns mult mai repede acolo, fara sa ajung la un nivel decent de strength, fiind deja inutil, capabil nici sa zgari suprafata intr-o runda.

Asa ca multumesc ca m-ati tras mereu de maneca. Iar cei care sunteti unde am fost si eu la inceput - ascultati de astia care va bat la cap cu TG-uri si rabdare. E frustrant de lent procesul, o sa renuntati de 2-3 ori, dar pana la urma va incetineste "spiritul razboinic" suficient de mult cat sa vi-l puteti dezvolta.

D2, am ajuns. Hai sa facem treaba ca e cam multicolora eRomanica.

TL; DR - Dupa 5 ani si o luna am ajuns si eu la D2 dupa multe "vreau sa joc" / "nu mai am chef de erep".