[ДК] Да надникнем у комшиите. :)

Day 4,345, 08:07 Published in Bulgaria Bulgaria by Andromeda 11
Здравейте приятели 🙂

Отдавна не съм писала статия като посланик (пък и въбще никаква) и е крайно време да го направя.

Нека надникнем какво се случва у комшиите.
Когато писах предната статия за еМакедония двете ни държави бяха изтрити, противниците ни си разхождаха влакчето из регионите ни и като цяло положението беше доста мрачно.

Сега нещата се промениха. На картата сме и двете страни и има изгледи нещата да се подобряват.

За пресата в еМакедония няма какво да ви кажа- почти никакви статии(с изключение на тези за мисиите с коментарите) Единствените по различни статии, които съм виждала напоследък са една от Голдън за пауър пака и сега има 2 с цитати.
И това е нещо. 🙂Случвало се е въобще да няма никакви статии там.

В политическо отношение еМакедония е последователна. Президент е отново goLdeNReborn
Помолих го да коментира за всички нас случващото се в играта.
Предлагам ви разговара ни.
Здравей 🙂
Много вода изтече от предишния ни разговор. 🙂

Тогава бяхме изтрити и двете страни. Сега нещата се промениха.
Как оценяваш действията на еБългария и еМакедония, пък и на съюзите ни? Какво според теб може да се направи за да стане играта по-интересна за българските и за македонските играчи?
За мен (и за читателите предплагам) ще е интересно да чуя какво мислиш за войните които се водят в момента в е-света.
Друго което ми е интересно да науча е как според теб ще се развиват отношенията във и между съюзите в следващите няколко месеца.


Интересно е што разговорот со Матрим дека сме подобри на подолги војни, искочи вистина. Иако не се промени многу во делот на тренинг војните или опремени играчи, успеавме со вршење на константен притисок над непријателите да се доведеме во, барем засега, поволна позиција.

Се започна со формирањето на новиот стратегиски канал на лидерите од Хидра и Астерија.
Каналот беше наменет само за правење на стратегија, следење на секој чекор на непријателите, како и планирање и координирање на нашите закони и ротации на највисоко ниво. По Турскиот обид за инвазија на Русија, создадовме дополнителен притисок врз нив во нашите оригинални територии (тогаш окупирани од Турција) и со помош на Србија добивме слободен регион, по кој со воздушен удар слетавме во Романија. Формиравме привремен воз(Стратегија на КОД) во Романските територии заедно со Литванија и отворивме нов фронт према Бугарските оригинални територии. По отварањето на овој фронт, успеавме на неколку наврати да го надиграме КОД со што ја ослободивме и Бугарија.

Во моментов нашите региони се делумично безбедни и почнавме со офанзивна тактика.

Се што постигнавме изминатиов месец се должи на големата активност на лидерите на сојузите, од кои посебно ќе го издвојам Бацко. Нормално, имаше и неколку несогласувања во изминатиов месец, сепак е ова игра на нерви, меѓутоа, барем засега е се во нормален ред.

Војните, или поточно кажано војната која што трае веќе 7 месеци без престан, е исцрпувачка за двете страни. Поради моменталните механики на играта, потребно е секојдневно да се следат нашите, а и ротациите на непријателите, како и секој закон без разлика дали е бесмислен и мора да се има соодветен одговор, кој што одзима многу време. Крајниот исход ќе биде после попустите за чоколади, после роденденот на еРепублик. Затоа е важно да се собира што повеќе голд и да се собираат што повеќе чоколади. Непријателите имаат повеќе тренинг војни, а со тоа повеќе голд, меѓутоа после последната успешна операција се осеќа замор кај нив, а имаат и внатрешни несогласувања. Се надевам дека ќе продолжиме да работиме со ова темпо и дека во блиска иднина
мапата ќе биде обоена во нашите бои.


Благодаря много на Голдън за отговорите.
Благодаря и на вас за вниманието.
Надявам се да ви е било интересно.


Посланик на еБългария в еМакедония- Ани.

Приятна вечер на всички!