Interview sa DominionHR

Day 4,343, 14:28 Published in Croatia Croatia by Riznica HDSa


Reci nam nesto o sebi?
Zovem se Darko imam 40 godina, ozenjen imam dvoje djece. Rodom iz BiH, Doboj/Usora Vec 5 godina zivim i radim u okolici Minhena. Kad sam se rodio dobio sam clansku iskaznicu Hajduka od kuma na celo pa sam Hajdukovac od rodjenja. U novoj domovini pratim Bayern, redovan sam na Oktobarfestu, volim pivo i tradiciju. Od sporta volim sah uz pivo, mada vec dugo nisam igrao.Kako si dosao i sta te privuklo da si na erep?
Prije 10tak godina sam vidio malu reklamu na jednoj web stranici a ispod reklame ukratko opis igre o eRepu vojska, politika, ekonomija, mediji i sl. Cinilo mi se interesantno pa sam se upustijo u avanturu.

Kako je nastao tvoj nick?
Nekada sam igrao Travian pa sam bio jedno vrijeme u savezu koji se zvao Dominion. Pri prijavi na eRepublik mi je to prvo palo na pamet i tako je nastao DominionHR. Obzirom da sam i veliki ljubitelj starih dobrih filmova a The Godfather je jedan od najdrazih i avatar mi nije bilo tesko izabrati. U svih ovih 10 godina nikada nisam promjenio ni nick ni avatar.

Sta za tebe znaci HDS?
HDS mi znaci puno kao i slogan BURN THE HD$ BABYLON DOWN Kada sam poceo igrati eRepublik u to vrijeme proveo sam pola dana citajuci programe stranaka, (u to vrijeme je bilo normalno da svaka stranka ima manifest od par ispisanih stranica sa svih strana su se javljali igraci slali pomoc i dijelili savjete tako i meni kao novom igracu u eHrvatskoj. Bilo je veoma inpresivno dozivjeti takvu brigu zajednice za svakog novog igraca.) program HDS-a mi je bio najkompletniji i cinjenica da takva stranka nije postojala u RL mi se dodatno svidjela. HDS je imao Forum i Chat gdje je bilo veoma zivo i gdje sam upoznao ekipu koja je bila zabavna ali i ozbiljnija i koja je aktivno radila, razmisljala, sirila nove ideje. Davno je to bilo dok je jos Poglavica vladao eHrvatskom i trazio put vanka iz zlatnog kaveza. Medjutim HDS je bio vjecita meta teske propagandne artiljerije i vjeciti krivac za sve. U pocetku sam malo sumnjao ali vremenom sam shvatio da sva ta propaganda je dio igre i politickog modula koji je jos tada imao dublji smisao. Bila mi je cast upoznati sve te lavove i lavice HDS-a koji su dio povijesti ove stranke. Takodjer mi je cast igrati jos uvijek i dijeliti sudbinu ove ekipe starih i novih lavova ove stranke. Drago mi je da smo uspjeli nakon 11 godina ocuvati tradiciju, cast i principe HDS-a onakvog kakvog smo ga stvorili.Dosta puta si bio na vlasti HDS-a kako to komentiras?
Ja to ne dozivljavam kao neku vlast. HDS je kolektiv, sve vaznije i ozbiljnije odluke se donose uz citavo clanstvo. Nisam neki ljubitelj termina i obveza pa vise volim raditi i pomagati HDS-u iz neke pozadine te kad imam vremena organizirati projekte i rasprave s svojim kolegama iz stranke. Kada imam u glavi neke nove projekte koje zelim provesti na nivou eHrvatske prihvatim se kormila predsjednika stranke i aktivno maltretiram narod oko sebe. (ako se ne varam i tebe sam vratio iz dvoklikera u aktivne sokolice 😉

Da mozes dali bi sta promjenio u stranci?
Stranke kao politicke institucije su izgubile smisao. Jedina smisao stranaka je zajednistvo i pomaganje jednim drugima, jacanje aktivnosti i disciplina za vojnu eHrvatsku drzavu koja funkcionira kao sat. Takodjer zahvaljujuci zajednistvu na nivou eHrvatske pa i na nivou stranaka koje svojom disciplinom i zajednistvom cuvaju demokraciju eHrvatske. HDS je primjer zdravog razuma i djeluje uvijek kako je najbolje za Hrvatsku. Takodjer suradnja sa svim strankama , 5 Hrvatskih Obitelji kako ja to volim kazati je sjajna. Tako da nista tu nebi mjenjao, volio bi da ostanemo u zajednistvu i da radimo i dalje zajedno na ocuvanju ovoga sto imamo, a imamo puno toga.

Volio bi da imamo vise clanova, vise aktivnih jastrebova, vise aktivnih s perom... ali tko zna sto nas ceka iducih 11 godina.

Da mozes sta bi promjenio u erep?
Ulozio bi novac u reklamu i shodno rezultatu ulagao u razvoj igre. Uveo paket koji bi donio 50% prednosti kupcu paketa i stavio mu cijenu 5 eura, ostali paketi koji bi donijeli prednost igraca po 10% bi bili 2 eura. Time bi se povecao broj igraca u eSvijetu i broj igraca koji kupuju pakete. (mozda je taj vlak za ovu igru davno prosao)

Tvoje novine su dosta poznate koji je razlog da si prestao pisati?
Nisam prestao pisati. Ne pisem tako cesto kao prije ali pisem. Kada imam vremena nekada znam napisati par clanaka u kratko vrijeme. Nekada me nema, ni vremena ni inspiracije. Ja sam vise onako tip kada osjetim da bi mogao clanak, napisem. Nadam se da vam se svidja sta pisem, nekada pametujem, malo se salim a ima i gdje sam smrtno ozbiljan. Sve ovisi... nikada ne pisem ako nemam sta reci/napisati.

Dali imas za kraj sta reci?
Imam! Hvala za sve i nadam se da cemo ti, ja te svi aktivni clanovi kao i manje aktivna stara i nova garda HDS-a dalje raditi i cuvati tradiciju i cast. Nadam se da ce Hrvatska uzivati zajednistvo i da ce svi ovi decki i cure koji daju sve iz petnih zila biti nagradjeni rezultatima i modernom novom elitnom eHrvatskom.Clanak radila Daria89 ljepi pozdrav do sljedeceg interview 😃