Pack koji je dotukao Diviziju 1

Day 4,340, 02:50 Published in Croatia Croatia by Ljubo Cesic Pojc

Jedan od najvećih problema divizije 1 i mogućih novih igrača, ukoliko zainteresirani uopće postoje, već je 1000 puta opjevan - dosada na početku ukoliko želiš biti relevantan, jer ne bi trebao udarati ground battle barem godinu dvije.

Pošto je priljev zaista novih igrača ionako vrlo malen, a pretpostavljam da je broj dana koji takvi igrači provedu u igri također ne prevelik, možemo i shvatiti zašto se po tom pitanju ništa previše niti ne mijenja. Igra se za ekipu koja je vodi svela na par tisuća igrača koji su tu godinama i većinom je jedan od glavnih razloga njihova igranja postojanje određenih veza, prijateljstava i slično te im je ova igra jednostavno ušla u rutinu te su za nju spremni izdvojiti i par desetaka eura na mjesečnoj razini.

Ipak, postoji skupina d1 igrača koja je duže vrijeme dvoklikala (prije pojave IK) ili je kasnije bila spremna na kupnju IK-a pa sada ima strenght u nekom rasponu od 50 do 250k te može počiniti ozbiljniju štetu u ground bitkama d1 divizije.

E tu skupinu Plato je uvelike dotukao Maverick packom:


Ono što čini najveći problem u packu je Division switcher koji daje mogućnost prelaska u niže divizije?!

E sad, kako bi Plato ispao korektan prema nižim divizijama, a pogotovo div1, sjetio se ograničiti hit najvećim hitom originalnog pripadnika toj diviziji.
I reklo bi se na prvu pošteno. Ali kad malo pogledamo iza toga, vidimo da div1 igrači i dalje gube hrpu BH medalja od 2 golda od div4 igrača. Kako to?

1. Div4 igrači masovno imaju kućice više kvalitete te im je FF i do 10 puta veći od običnog div1 igrača. Tako da ograničeni hit ne znači previše.

2. Div4 igrači već u utorak stižu do 20k pp-a na weekly challengu te im se FF višestruko brže regenerira.

3. Div4 igrači imaju puno više čoksi nego div1 igrači.

4. Div4 igrači kupnjom Maverick packa dobiju i Big Bombs te i njih mogu koristiti u nižim divizijama. Div1 igrači rijetko imaju BB, te 2 BB uzimaju većinu BH medalja u div1. Nerijetko je i 1 BB dovoljna.

5. Div1 igraču koji većinom muku muči da skupi golde za dizanje TC-a, a potom i kupnju Contracta, ta 2 golda puno više znače. Prvo smiješno je uopće da se div1 igračima ne daje 5 golda za BH, jer je upravo to način da se ohrabri div1 igrača kako bi imao neki reward. Druge medalje poput true patriota div4 igrači dobivaju puno lakše te one nose 5 golda, dok je div1 igrač treba mukom skupljati pogotovo kada dođe do 16 gdje ona dolazi za svakih 100mil, koje div4 igrač istrese gotovo kad god poželi.

+ Div1 igrači nerijetko nemaju apsolutno nikakav utjecaj na borbu u vlastitoj diviziji


Poneka solucija za probleme div1 igrača koja ne uključuje ukidanje Maverick packa:
1. div2, 3 i 4 igrači nemaju pravo na korištenje Velikih bombi u nižim divizijama.
2. Mogućnost osvajanja Infantry kita (ili samo exp stopa) za d1 igrače kroz određene turnire.
3. BH medalja neovisna od igrača ostalih divizija koje udaraju u div1.
4. Češći popusti na TC i kompanije za d1 diviziju nego za ostale divizije.