Търсят се стратези

Day 4,336, 00:17 Published in Bulgaria Bulgaria by DonBobolino

Стратегията, дами господа, е много важна в нашия живот. Когато една страна воюва не може да спечели без стратегия. Когато човек работи, стратегията е необходима, за да може да свърши работата си както трябва.

Така де. Представете си, че трябва да изкопаете дупка. Хващате една лопата и съвсем нестратегически почвате да я ръгате в земята, както Ви падне. В резултат дупката не Ви се получава, защото или лопатата е крива, или изкопът ви е крив, а пък най-лошото е ако Ви се изкриви кръста и Ви излязат мазоли по дланите. Тогава няма и да си помислите да изкопаете втора дупка, ами ще търсите Бай Иван, който е специалист и има стратегическо мислене как да свърши тая работа.Или Да вземем готвенето. Реално погледнато рецептата е една добре подготвена стратегия, която някой друг Ви е подготвил и Вие, без да напрягате особено сивото си вещество, просто трябва да следвате. Тук всяка импровизация си е на Ваша отговорност, защото манджата може да стане вкусна, но може и да не стане и след това да Ви пролошее. Тогава ще трябва да измислите много бързо стратегия как да намерите прекия път до тоалетната.Любовта.

Ами че нали, за да свалите някого, също Ви трябва стратегия. Представете си, че сте жена. Ако сте жена нищо не си представяйте, а само си четете нататък. Та значи и идва при Вас някакъв странен тип, който Ви гледа с поглед на разгонен петел и почва да Ви обяснява колко в готин, каква кола имал, а пък на работа какви невероятни успехи постигал. Вие тук можете да избирате между две стратегии - или да го слушате разсеяно и да се правите, че Ви е интересно или да решите, че ще сте недостъпна и ще го тормозите с отлагане, докато Ви стане симпатичен. Нищо, че не сте правили секс вече почти година, ама то все пак се издържа, а пък ако веднага си кажем, че ни се иска ще ни излезе една гадна репутация.И да речем, че въпросната двойка някак си се влюби и стигне до секса. Ами, че то и тук си трябва стратегия. Защото ако сте мъж и нямате подготвена стратегия къде да пипнете и с какво, току виж сте свършили преждевременно или съвсем пък не можете да го вдигнете. И всичко това защото не сте правили секс дори по-дълго време от дамата. Мотото Ви година наред е било „Дясната ръчичка - най-добрата *ичка“ и стратегията ви в любовта се е изразявала в избора дали тази вечер да си пуснете италианско порно или немско.

Стратегията, братчета, обаче може да служи и за други видове забавление. И за предизвикателство.

Тук сега внимание, защото следва същината на всичките ми излияния

Както знаете, посланик съм в Полша. Та в тази връзка преди два дни с мен се свърза един поляк. И ми пише този младеж следното: Дайте Полша и България да си премерим силите и да видим кой е по-добрият стратег. Опа! Взе да ми намирисва на бойни действия. Поглеждам му профила да видя дали не е някой новоназначен министър или депутат. Слава Богу не е. Чета съобщението му нататък и ми олеква.

Човекът просто ни кани да премерим сили в турнир…по шах.

Имали си поляците отбор от не знам колко човека и дори вече били играли срещу еОтбори на еСърбия и еХърватска. Викам му, ми - защо пък не? Айде ще питам нашата широка общественост и може да организираме нещо. Доколкото разбрах шахматните битки се провеждали в тоя сайт: lichess.org.
Нали се сещате шах беше оная древна игра, която всеки един генерал и държавник трябвало да умее. Иначе не става и за чеп за бъчва. Така че да видим дали има стратези.

Желаещи? Стратези?