Farma golda - usporedba po zemljama

Day 4,322, 16:46 Published in Croatia Croatia by strikaka

Pozdrav svim čitateljima


Ovo je moj prvi članak od povratka u igru (ali i prvi uopće). Bila sam polu-aktivna prije desetak godina, i od tada se dosta toga promijenilo u mehanici igre.

Jedna od većih promjena je način na koji se odvija borba za regije. Sada je borba podijeljena u više rundi (od minimalno 8 do maksimalno 14).

Kao i prije 10 godina, igrač koji podijeli najveći dmg u bitci osvaja medalju i određeni iznos golda. Međutim, kako sada imamo puno više bitki u jednoj borbi za regiju, dijeli se i više golda. Najmanji iznos golda koji može donijeti borba za regiju (kada borba traje samo 8 rundi) je 149 za svaku stranu, tj. ukupno 298 golda (za svaku stranu po 14g u svakoj od 6 kopnenih rundi, po 30g u dvije zračne runde i po 5g za campaign hero). Naravno, ako bude više rundi ili ako neke bitke uđu u EPIC fazu, iznos golda može biti i veći.

Povećan iznos nagradnih golda doveo je do EKSPLOZIJE trening ratova koji uglavnom imaju dogovoreni ishod i služe samo za farmanje golda (i dizanje ranka?).

Primjetila sam da Hrvatska ima veliki broj trening ratova, RWova i sl, pa me zanimalo koliko golda iz svega toga zaradimo i kakvi smo u odnosu na druge eZemlje.

S ove stranice sam uzela podatke za top 10 zemalja na ovoj listi. Za svaku zemlju sam zbrojila iznos golda koji su osvojili top 50 osvajača u kopnenim i zračnim bitkama, tj osvajači BH i SH medalja. Igrači ispod 50. mjesta relativno malo pridonose u ukupni iznos osvojenih golda, npr. za Hrvatsku igrači na prvih 50 mjesta osvojili oko 9 puta više golda nego igrači na sljedećih 50 pozicija.

Rezultati su sljedeći (na osi y je osvojeni iznos golda):Draga nam domovina očito ne stoji loše, ukupno smo treći po osvojenim goldima. Pri tom smo prvi po osvojenim goldima iz kopnenih bitki, ali smo tek šesti u zračnim bitkama.

Turci su uvjerljivo prvi ukupno (drugi i u zraku i na zemlji). Svakako veseli što su ispred zemalja Asterije (Srba i Rumunja) čak tri zemlje CODE saveza (tur, gre i cro). Rumunji su zanimljivi jer su uz Argentinu jedina zemlja koja osvaja više zlata u zraku nego na zemlji, i to čak duplo više (prvi po letačkom zlatu).

Na donjem grafu prikazano je koliko golda je koji igrač osvojio, za Hrvatsku i Srbiju. Na osi y je iznos golda koji je neki igrač osvojio, a na osi x je redni broj igrača (od prvoga do pedesetoga).
U kopnenim bitkama smo više-manje izjednačeni do negdje 25. pozicije, osim što naših top 5 igrača osvaja više od njihovih top 5. Ali nakon 25. pozicije iznos golda koji osvajaju srpski igrači se značajno smanjuje, dok naš nema takav pad i tu stvaramo razliku.

Nažalost, u zraku oni imaju više moćnih osvajača golda: sve do cca 25. pozicije srpski igrači kontinuirano osvajaju više golda od naših...

Znam da su osvajači golda individualni igrači, ali mislim da će hrvatski igrači većinu toga golda ipak upotrijebiti u svrhu ostvarivanja hrvatskih ciljeva, pa ga zato nazivam našim goldom 🙂
Isto vrijedi i za Srbe i svaku drugu naciju...a na kraju krajeva to i je razlog zašto imamo toliko trening ratova.

Eto toliko od mene za prvo javljanje, nadam se da vam je tema bila zanimljiva i da ste stekli dojam o OGORMNIM količinama zlata koje se osvajaju svaki dan.

Znam da nije neka preduboka analiza, ali budite nježni u komentarima, prvi mi je put 😉

Edit: erepu se ocito ne svidja stranica s koje sam skupila podatke, pa su uklonili link. Stranica je navedena u komentarima