[MAGYAR TW]Kik farmolják össze a goldokat?

Day 4,320, 10:29 Published in Hungary Hungary by goobee
Kedves e-magyar polgárok!


A cikkem a magyar TWk elemzéséről szól.

A cikkben főleg száraz tények, illetve számok találhatók.

Ítélkezni nem fogok ebben a cikkben, a következtetések levonását rátok, olvasókra szeretném bízni.

Az elmúlt időszak központi témája, állandó viták tárgya az edzőháborúk vagy training war-ok (TW-k) kérdése.

A két legmarkánsabb vélemény, ami megfogalmazódott a TW-kel kapcsolatban egyrészt az, hogy elegendő lenne 3-4 TW, mert akkor is mindig lenne TP-s csata, a BH-kat úgyis csak a puccsista tankok viszik el, a sok TW-vel pedig csak őket erősítjük.

A másik véglet szerint az a jó, ha minél több TW van, mert az nem csak a tankoknak jó, hanem mindenkinek, mert jut BH (és gold) a köznépnek is.

Az igazság nem odaát, hanem a fenti, két markáns vélemény között van, hogy hol, melyik véglethez közelebb helyezkedhet el, ennek próbáltam utánajárni.

Átnéztem egy teljes hét (szeptember3-10) összes csatájának statisztikáit, kigyűjtöttem belőle (kézzel) az összes BH, illetve SH győztesét.

Ez összesen 63 csatát jelent, 461 földi és 141 légi, összesen 602 kört.

Az adatokat és a statisztikákat itt lehet böngészni, de aki nem hozzám hasonló adatbuzi, annak alant vannak az eredmények szövegesen:


https://drive.google.com/file/d/1iFNE--xZJebb3GvwHT9Y8gRJ9o24s3QO/view?usp=sharing


A csatákban megszerezhető összes BH és SH arany (magyar oldalon) 10.678 gold volt. Itt álljunk meg egy pillanatra és hasonlítsuk össze ezt az összeget az állam azonos időszaki adóbevételeivel.

A napi adóbevételünk a 300.000 cc-t alulról súrolja. Ez aranyba átszámítva egy hét alatt kb. 4.200 gold-ot jelent. Vagyis a TW-ből származó BH/SH bevétel az állami adóbevételek több, mint két és félszerese!A BH-k és SH-k egy jelentős részét sajnos külföldiek vitték el. A földi körökben nem rossz a helyzet, 91,2 %-ot mi vittünk, viszont a légi körökben csak az SH-k 58,8%-át vitték magyarok.

A külföldről érkezett BH/SH rablók közül a legtöbb goldot a szerbek, horvátok, bolgárok, lengyelek és írek vittek el a TW-inkből.
(Akit érdekelnek a részletes számok azok megtalálják a linkelt táblázatban)

A „magyar oldalon” összesen 8.377 goldot gyűjtöttünk, ehhez „ellenséges” oldalról „loptunk” hozzá még 459 goldot (főleg a britektől). Így végül magyar játékoshoz összesen 8.836 gold került. A nagyságrend kedvéért: ez még mindig a duplája az állami adóbevételeknek.


A BH-t vagy SH-t összesen 113 játékos nyert a vizsgált héten. Ez elsőre soknak tűnhet, de ha megnézzük, ki mennyit, akkor azt láthatjuk, hogy a felük mindössze 1-et vitt, míg pl. heroine17 összesen 213-at, vagyis napi 30 db-ot.

Elég nagy a koncentráció, 16 játékos vitte el a BH-k 75%-át, a többi 97 játékos a maradék 25%-on osztozott.

Ha divíziónként nézzük, akkor a div3-ban a legdurvább a koncentráció, ott Zaktell és Xer ketten együtt viszik a BH-k kétharmadát.

Div2-ben 6 ember osztozik a BH-k kétharmadán, Div1-ben pedig 7-en.

A Div4-ben már szóródik a mezőny, a legtöbb BH-t vivő szabinak csak a BH-k 12 %-a jutott és ebben a divízióban összesen 72 különböző BH szerzőnk van, míg pl. Div 3-ban csak 25-en szereztek egyáltalán.

Sokféle kimutatást lehetne még csinálni, de nekem most ennyire volt időm és energiám.
Aki szeretne, készíthet további statisztikákat is, az adatokat megosztottam.

Tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy hét statisztikája, ezért az elemzésemnek vannak korlátai. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha kis torzítással is, de legalább az arányokat megmutatja.

Így ha újra fellángol a vita a TW-k kapcsán, már nem csak hasraütésre bemondott számokkal tudunk dobálózni, hanem láthatunk végre tényszámokat is, hogy hová kerülnek a TW-ből származó goldok.

Ezt szerettem volna ezzel a cikkel elérni.

Köszönöm a figyelmet!

Üdv mindenkinek

goobee