Svakom po zasluzi...

Day 4,302, 12:56 Published in Serbia Serbia by Alphatrion69


Konačno je počelo i to dugo očekivano sveCko prvenstvo u košarci. Kod nas vlada euforija već mesec dana ako ne i više. Još od onog momenta kada je "deran iz Sombora", kako ga Šarenac naziva, potvrdio da će ove godine igrati za reprezentaciju.


Pripreme su nam tekle više nego odlično što se rezultata tiče (bilo je i povreda ali o tome ne bih sada). Bile su to utakmice protiv slabijih ali i kvalitetnijih reprezentacija ali ni jedna od njih 10, koliko ih je bilo u pripremnom periodu, nije uspela da pobedi naš nacionalni tim. Srbija je pripreme završila sa savršenim skorom od 10 pobeda iz 10 utakmica.


A danas su krenule i zvanične utkamice. Prva na tapetu je bila Angola. Reprezentacija koja dominira afričkim kontinentom. Ali ovaj put se namerila na mnogo jačeg, na Srbiju.


Odlično smo otvorili prvenstvo, sa pobedom. I to ubedljivom.Očekujem i nadam se da će u ovom ritmu da nastave da melju protivnike i dalje, sve do finala, gde očekujem dobru borbu ali i pobedu i zlatnu medalju jer ova generacija to zaslužuje. A pri tom i USA nije došla u najjačem sastavu tako da imamo izgledne šanse da zasijamo za 15 dana u finalu.
Zanimljivo je i kako se naš današnji protivnik, reprezentacija Angole, pripremala za ovo prventsto. Pre nešto manje od 3 nedelje igrali su utakmicu protiv Hrvatske. Rezultat je bio više nego zanimljiv.Angola im je pokazala gde im je mesto, i objasnila da zasluženo posmatraju sveCko prventsvo iz topline doma svoga.


Eh drage nam komšije, kada bi u košarku ulagali sa istim entuzijazmom kao u kupovinu erep naloga i paketa za farmu botova, možda bi smo se i sreli u Kini.Koja su vaša predviđanja? Dokle možemo da doguramo (ne u erepu, tu ćemo se osloboditi pre ili kasnije, to nije sporno, nego u košarci)? Da li i vi verujete u zlato ili imate neke druge teorije za ovo prventsvo? Podelite vaše viđenje u komentarima, podelite članak da i drugi vide. Hvala.