[МОС] ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА АКТИВАЦИЈУ НА ТЕЛЕГРАМУ.

Day 4,286, 04:26 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Поштовани грађани еСрбије,

Наш народ као и сваки други има својих предности, али и својих мана. У природи не постоји ничега идеалног, па тако ни националног менталитета.; eRepublik као симулација реалног живота управо показује једну једину али у исто време јако битну ману нашег народа.

Да ли сте сХватили на шта се мисли?

Слога. Управо она порука, која је вековима уклесана на грбу наше отаџбине, и у тешким тренутцима за судбину наше земље једино је колективна слога спасила наш народ.

Пратећи претходне ратове наше земље са еХрватском, сигурно сте приметили једну интересантну појаву која је скоро законитост. Да ли сте видели како се разликују наши и непријатељски напади?

Српски играчи ударају један по један. Како који наиђе, уђе у игру, примети наређење на зиду. На крају, у последњих пола сата битке, остане пар играча да прате зид. Наравно, као и што се могло очекивати, непријатељ у том тренутку обори исти. Са стране све то изгледа поприлично хаотично и показало се да таква тактика води у пропаст.

У међувремену могли сте приметити да непријатељ напада веома организовано и постепено. У неким од устанака могли сте приметити да прође неколико минута од кад се на пољу појави непријатељ. Али после тога, у истом тренутку уђе у игру неколико легенди и окрену зидове у свим дивизијама. На крају, у последњих пола сата се направи епска битка у коју силни no name pro CODE играчи упадају, и у таквој ситуацији ми постајемо потпуно беспомоћни. То није магија. То није хакован сервер, међу модераторима нису хрвати , то је само резултат добре организације и координације на делу. Управо рационална употреба војних потенцијала нажалост омогућава нашим непријатељима да константно одржавају над нама победу.

Сува статистика:

За еХрватску игра 1256 активних играча, док у нашој земљи која је на светској листи друга по популацији број активних грађана износи 2974 људи. При томе просечан национални ниво играча је скоро идентичан као и код нас.

А знате шта је натужније од свега?

На националоном чату еСрбије у Телегрму се налази 274 члана. То је отприлике 11% од свих грађана еСрбије, док осталих 89% играју по својој процени, ударајући не по приоритетима, већ по својој сопственој рачуници. Парадоксално је да свега 11% свих грађана активно учествује у политичком раду и војно доприноси нашој земљи.Због чега је Телеграм толико битан за нас?

Комуникација међу грађанима је кључна за просперитет наше земље. Раније, то се решавало путем затворених дискуија на форумима или у оквиру приватних порука. Веома је битно да сваки грађанин буде у току дешавања у нашој земљи. Тако нешто је једино могуће ако се направи заједнички канал на којем би сви могли слободно да искажу своја запажања, предлоге или захтеве.

Зашто је изабран Телеграм као платформа за комуникацију?
Томе постоји мноштво разлога, али главни су следећи:

1. Приватност. Поруке на Телеграму су потпуно заштићене и могу се обрисати од стране било ког учесника конверзације, при томе, после брисања, нико више неће моћи да види вашу поруку. Не постоји начин да се поврати.

2. Анонимност. Не постоји начин да било ко дође до било каквих података о кориснику. Апликација не тражи од вас приступ GPS-у а ваш број телефона је немогуће сазнати, осим ако га ви у дијалогу некоме не поделите, и та особа уведе ваш телефон у именик.

3. Брзина. Телеграм је најбржи месенџер од свих који су тренутно доступни. Разлог томе је што је апликацији потребана скромна брзина интернтета.

4. Интернет складиштење података. Уколико ваш уређај има скромне каратеристике, можете активирати бесплатну опцију складиштења података, и тиме ослободити меморију вашег телефона.

5. Бесплатан. Телеграм апликација је потпуно бесплатна. Не садржи ни рекламни ни спам садржај.

6. Доступност. Телеграм апликација је доступна на свим савременим уређајима. На компијутерима Windows и iMac опретивних система, као и на мобилним оперативним системима Android, iOS и Windows Phone.

7. Безбедност. Телеграм користи посебан начин шифровања порука, тако да ни једно треће лице не може да добије приступ вашим подацима. Свака порука има свој уникатни кључ који поседује само ваш саговорник. Суштински, то значи да само ви и ваш саговрник имате приступ тексту поруке, јер и ако неко нађе начина да дође до њих, неће моћи да добије никакве користи јер су све поруке шифроване. Текст поруке је могуће видети само на уређајима саговрника.

Интересантна чињеница: Тренутно је у многим земљама официјално забрањен приступ Телеграму, јер његов оснивач, Павел Дуров, рус пореклом, отворено одбија било кавку сарадњу са обавештајним службама било које земље. У самој Русији, против њега је покренут судски поступак, који је међународни суд за људска права прогласио ништавим. Једини разлог је управо тај, што ниједна државна или невладина организација не може да добије кључ шифровања. То је основна политика фирме.Наша eRepublik заједница има на Телграму два основна канала:

Отворени канал еСрбије https://t.me/joinchat/FavW40-WU3GvYPZDfMye4A у којем сви играчи воде отворене дискусије и причају о разним темама, уколико вам тако нешто смета, ви можете да искључите обавештења. У том случају, на ваш уређај ће стизати поруке искључиво о наређењима, устанцима и савети.

Приватни канал еСрбије https://t.me/joinchat/FavW40jxaUzkfXp9bRYFNQ има такав назив не зато што он припада некоме, већ се тако зове зато што њему могу приступити искључиво грађани еСрбије. Као што сте могли закључити, теме о којима се дискутују на њему су много битније, и могу бити нкорисне сваком играчу. Наравно, уколико вас то не интересује, важи исто правило као и за отворени канал.

На свим каналима еСрбије важи једно јединствено правило које је дужан свако да поштује, то правило гласи да је забрањено вређање и понижавање других учесника конверзације. Казна за кршење тог правила је бан са канала. Управо играчи који прекрше напоменуто правило у шаутовима пишу како су српски канали на Телеграму приватни и бескорисни.

То није истина.На сваком каналу се налази неколико администратора при чему сваки од њих представља интересе различитих странака, војних јединица и других група, сви они у складу извршавају своје функције модерације и цензурисања порука на каналу.

Зато вас отворено позивам да се активирате у нашој заједници и приступите нашим каналима на Телеграму, то ће бити корисно и вама и нашој држави.

Државни телеграм канал еСрбије: https://t.me/joinchat/FavW40-WU3GvYPZDfMye4A
Приватни државни телеграм канал:https://t.me/joinchat/FavW40jxaUzkfXp9bRYFNQ


Запамтите, само слога србина спашава.

Хвала вам на пажњи,
Министар образовања еСрбије
cytrus99 II