Câteva concluzii...

Day 4,283, 06:22 Published in Romania Romania by The Oldtimer

Acum că apele s-au mai liniștit, tranzacția s-a finalizat iar lucrurile par să reintre în normal consider că e timpul să tragem și câteva concluzii.

1. Han Solo - așa cum am mai spus, îl consider genul de personaj toxic pentru o comunitate. Genul de om care putea face diferența în multe feluri dar l-a ales pe cel mai nepotrivit. Pentru că indiferent cât investești într-un joc, nimic nu-ți dă dreptul să jignești. Dar asupra aspectului ăsta voi reveni.
Am citit un comentariu al unui grec ce spunea că ei s-au dezvoltat datorită celor 2 jucători mari pe care îi au. Noi îl aveam pe cel mai mare dar el condiționa disponibilitatea de a lupta. Nu spun, e dreptul lui să joace cum vrea, făceam doar o comparație.

2. Naufragiatu - apărut de nicăieri în sprijinul confratelui aflat sub tirul injuriilor și criticilor care, așa cum era de așteptat, i se întorceau înzecit. Atunci când ceilalți jucători vechi au considerat normal cel puțin să se abțină dacă nu să spună și ei ce îi deranjează. Și au fost suficienți în al doilea caz. Dar nu, pe Naufragiatu l-am regăsit la fel de deficient cum l-am lăsat acum 7-8 ani când am avut prima și de altfel singura "discuție"(te-am lăudat, bos, am zis că ești neschimbat). Păcat.

3. Adminii/moderatorii - Nici nu știu cum să încep. Dacă la început a fost senzația că am fost atât de ghinionist încât tocmai mie mi-a răspuns găina fără cap, ulterior am constatat că marea majoritate sunt de bună credință și chiar profesioniști. Chiar dacă sunt aspecte care sunt ceva mai greu de gestionat. Și, da, a trebuit să insist dar în final problemele s-au remediat.

4. Comunitatea - cred că de fapt aici este marea noastră problemă. Avem tendința de a crea probleme acolo unde ele nu ar trebui să existe, de a amplifica aspecte care sunt aproape de a fi rezolvate, de a susține oamenii nepotriviți doar pentru că la un moment dat ne-au dat ceva sau ne-au vorbit frumos.
Mulți se consideră superiori doar pentru faptul că bagă bani în joc, se consideră intangibili, la fel ca în viața reală. Deși argumentele folosite de ei pot fi folosite la fel de ușor și de ceilalți pentru a-și demonstra "inteligența".

Nu băieți(și fete), faptul că ați plătit un serviciu vă dă dreptul să aveți strict avantajul serviciului achiziționat. Eventual o prioritate la tickete, ok. Dar nimic nu vă dă dreptul să jigniți, să insultați, să epatați pentru că ați plătit 2 pixeli în plus. E o opțiune, nu un criteriu de ierarhizare. S-au făcut multe afirmații și insinuări(myself included) privind relații între jucători și moderatori. Nu e ceva greșit ca aceste relații să existe. Dar e greșit să fie folosite pentru a influența decizii.

Personal, mă voi retrage o perioadă în stadiul de 2-clicker iar ulterior, de tot. Deși nu știm niciodată ce ne rezervă viitorul, eu cam asta intenționez.

Hai, spor la treabă, că grecii ăia nu se bat singuri!