Cum se fabrică un articol de manipulare - repost

Day 4,281, 00:27 Published in Romania Romania by The Oldtimer

Dacă tot mi-am propus să vă deschid ochii asupra unor fapte reprobabile care au loc în această comunitate, haideți să vedem cum procedează băieții cu statui(îi știți, da?) ca să vă convingă de valoarea și bunele lor intenții.

Luăm ca exemplu un articol care a stat pe prima pagină două zile și care are până acum 75 de voturi. Da, e vorba de "salvatore de la patria". Expresia nu-mi aparține dar, așa cum am spus și cu alte ocazii, și băieții (...adjectiv, motiv de FP, oricum ați reținut ideea...) au dreptul să scrie aici. Chiar și în romtaliană(bravo bos!).

Aflăm deci că marele erou este un salvator pentru că "într-o luptă ce trebuia câștigată" a dat ca surdu-n clopote.Acum ne uităm la poză și constatăm că aceasta a fost editată astfel încât să nu se vadă care era lupta aia așa importantă, impotriva cui lupta și dacă a fost câștigată.

Și de asta spun că e vorba de băieți (...inteligenți spusesem, în mod evident...) pentru că ăsta e primul aspect care iese în evidență. Apoi faptul că de cealaltă parte au luptat doar cetățeni sârbi ceea ce ne conduce la ideea că, cel mai probabil era o luptă contra Serbiei. Care ne este aliat deci e vorba de un TW. Sau poate ne spune autorul CARE ERA LUPTA AIA CARE TREBUIA CÂȘTIGATĂ ÎMPOTRIVA SERBIEI? Că la ordine nu a apărut așa ceva...

Concluzia e simplă, s-au trunchiat niște poze unde eroul nostru cu statuie a dat de BH la diviziile inferioare și au fost prezentate ca fapte de vitejie.

Trist e că are multe voturi ceea ce implică faptul că ori se votează la ordin(marele comandant a cerut voturi atât în FAR cât și în partid) ori oamenii chiar nu s-au prins că e manipulare. Ambele variante sunt dezolante.

Poate e momentul să fim mai atenți la ce citim...

P.S. "Salvatore della țară" (sinonim al cuvântului "patrie", normal că nu i-am dat alt înțeles)
P.P.S. Iar am făcut dreptunghiuri sau "chenare" cum se numesc ele în mediul rural...