[ФОХ] НЕШТО ЈЕ ТРУЛО У НАШОЈ ЗЕМЉИ

Day 4,266, 06:26 Published in Serbia Serbia by cytrus99 II


Драги читаоци,
Да ли сте се можда питали који изум је променио свет? Елеватор? Радио? Парни мотор или мотор унутрашњег сагоревања? Сви ти изуми јесу били од великог значаја за људску цивилизацију и тиме су омогућили да се оствари прогрес који дан данас имамо. Међутим, ако мало треснете главом о сто и сетите се часова историје схватиће те да је са 21. веком човек успео да уђе у постиндустриалну еру, време када није битно колико хектара земље имате, када није битно које алате имате у гаражи, већ је информација оно што има највећу вредност. Разумете о чему сво време причам?

Интернет, господо. Управо је интернет изум који је потпуно променио ток историје и увео нас у нову еру нашег развитка. Интернет је мултифункционални алат који вам пружа доста могућности. Уз његову помоћ можете самостално да се образујете, да водите бизнис, бавите се трговином, организацијом или пројект менаџментом, и још много тога. Међутим, анонимност пружа једну могућност сваком кориснику, која није баш корисна у овој игри.

Анонимност.

У стварном животу анонимност на интернету је као засрана мотика. Са једне стране, имате огромне транснационалне корпорације и обавештајне службе које су спремне сувим златом да плате сваки бит информације о вама. Тиме они крше ваша основна и елементарна људска права, права, до којих је човек дошао захваљујући два светска рата. Са друге стране, постоје људи који ту анонимност могу да искористе у неке болесне, илегалне или друге сврхе. Такве јединице је неопходно санкционисати, а то може учинити само држава. Тако да улазимо у слепу улицу.Међутим, у реалностима наше игре, анонимност је једна одвратна ствар. Управо она отежава нормалним и адекватним играчима могућност да уживају у игри. У реалном животу постоји милион фактора по којима ви можете да процените интелектуалне способности саговорника и на тај начин лако да схватите да нема сврхе на ту особу трошити времена. У овој игри то није случај. Овде имате профил особе који вам ништа не говори о самој особи. А са друге стране, та особа се не боји да избаци сву негативу из себе на вас само зато што зна ће проћи некажњено. Да може да сакрије своју одвратну фацу иза аватара неке вј, грба неке земље или било чега другог.

Није то никакав проблем, главна панацеа за то је потпуно игнорисање таквих особа. Међутим, постаје опасно када таква особа почиње да манипулише онима који нису упућени и врбује их на своју страну. Онда он добија најопасније оружије које је доступно у овој игри. Ауторитет. Нема тих авио удара, нема те тенковске штете, нема те бомбе која може толико да нашкоди једној едржави колико може једна таква особа са својим следбеницима. То је као да у реалном животу дате руски нуклаерни кофер једној шимпанзи.

Ако већ умеш да сереш Ако већ критикујеш, онда и предложи нешто!

Моје је мишљење је да је потребно да уведемо барем у нашој држави нови систем социјалне поделе. Не да се људи деле по дивизијама у којима пуцају, већ по нечему другоме.

Потребно је направити тест социјалне интелигенције.

Потребно је да се ангажују људи који су спремни да помогну. Потребно је направити задатке, и све то саставити у једну кодификацију, а затим направити неколико разних варијанти. Потребно је затим одредити комисију, која би након теста обавила разговор са том особом и на основу својих утисака дала неку оцену том појединцу. То би се све превело у поене, сумирало са тестом и добили би неки коефицијент, по којем би даље могли да категоришемо људе.

То не би био тест опште информисаности. Да би сте били нормалан члан заједнице, није потребно да знате које је године Наполеон започео египатску кампању. За такав тест је немогуће да се човек припреми, јер би задаци били потпуно апстрактни, где би могло да се процени, како би се човек понашао у колективу, да ли је способан да осећа емпатију, укратко речено, да ли је асоцијална личност, или не.На крају, појединац би на свом профилу написао број поена који је добио на тесту, и по томе би се људи делили у нашеј заједници. Одређени број поена би био услов за улазак у Конгрес, други број би био за улазак у владу, трећи би био за кандидата за дужност председника. Особа која не жели да прође тај тест треба бити лишина могућности да активно учествује у политичком животу наше земље.

Апелујем на све надлежне и заинтересоване да барем мало размисле о овоме. Хајде да зпочнемо дискусију и да свако изнесе своје аргументе ко је за, а ко против.

Хајде да из дивљака прерастемо у људе.

Хвала на пажњи.