[МОС] УВОДНО ОБРАЋАЊЕ

Day 4,260, 09:26 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Поштовани и драги грађани еСрбије,

Одлуком Владе и Председника Apisa, данас сам постављен на дужност Министра образовања еСрбије. Морам признати да је то за мене велика част, али пре свега и велика одговрност. Сходно томе, максимално ћу се потрудити да указано мени поверење оправдам извршавајући своју дужност што је боље могуће.

Као играч, у ранијем периоду сам обављао функцију амбасаодра наше земље у еРусији, међутим, у овом тренутку не поседујем искуство рада у државним институцијама нарочито не у тако озбиљним као што је Министарство образовања. Управо зато сматрам потребним да у свом уводном обраћању изнесем свој план рада и дефинишем правац у којем ће МОС ићи. Потрудићу се да их што краће и јасније изнесем.Кључни приоритети током мог мандата су следећи:

1. Успостављање активног и континуираног рада министарства.
Пре мене је на овом месту било доста добрих људи који су својим трудом и залагањем подигли статус МОС-а у очима наше заједнице, сходно томе, за мене је од примарног значаја да наставим истим темпом како би се обезбедио просперитет нашег народа.

2. Успостављање начела транспарентности.
У најскоријем периоду планирам да оформим књигу финансија која ће бити доступна свим грађанима, линк ће се налазити у опису мог профила. Моја идеја се састоји у томе да уколико се некоме појаве одређене сумње у свако доба дана или ноћи може да добије увид у стање, јер сваки члан наше заједнице стиче право на то. Такође, када год то жели може мени да се обрати, ја ћу се максимално потрудити да што детаљније образложим на шта конкретно је потрошена одређена сума новца.

3. Пружање активне помоћи свим, а нарочито новим члановима наше заједнице.
Подразумева се како и финансијска и материјална помоћ, тако и помоћ у виду пружања савета у вези са игром. Од прворазредног значаја за мене и мој ресор представља одржавање што већег броја чланова заједнице на окупу, тако да се максимално смањи напуштање игре. То се може учинити искључиво ако се нађе индивидуални приступ свакоме и тиме заинтересовати особу за игру.

4. Увођење разноврсног материјала.
Током мог мандата планирам да објављујем чланке сваког понедељка, тако да ће то имати формат недељног листа. Поред неопходних савета за игру чланак ће такође да се састоји из неколико других делова, тако да ће свако за себе моћи да нађе нешто корисно. Такође, сваке недеље ће бити одржавани различити конкурси где ће играчи имати могућност да освоје неку од награда у зависности од тога која места заузму.За крај, желим замолити све играче који су вољни да помогну и допринесу раду Министарства да ми се обрате путем телеграма, како бих у што скорије време могао да формирам тим сарадника, ради што ефикаснијег остварења плана. Апсолутно нема никаквих услова, свако ко је вољан да допринесе бољитку наше заједнице је увек добродошао.

Хвала вам на пажњи.

Министар образовања еСрбије,
cytrus99 II