Интервју са Драгутином Димитријевићем Аписом - Председником еСрбије !

Day 4,259, 22:49 Published in Serbia Serbia by Vojvoda1389

Интервју са Dragutin Dimitrijevic Apis.

1. Реци нешто о себи ?

Живим и радим у Београду. Ерепублик играм 10 година (председник сам постао дан пред десети еРођендан), и прошао сам пут од ослобођења, ноћних одбрана Лајонинга, вођења једне од најстаријих, а ја бих рекао и најорганизованијих, војних јединица, Guardian Angels (сада је нажалост успавана), до дубокок двоклика или троклика и ето, сада до функције ЦП. Никада нисам имао симпатије ка политици у еСрбији, иако се политиком бавим у РЛ, и никада нисам желео да будем део тог миљеа. Ипак, поклопило се тако да морам да се бавим и тим политичким стварима. Ипак, војна каријера и познанство са старијим играчима ми много помаже, и могу рећи да сви који су укључени, засада, добро функционишу. Како се буде прикључивало више људи, надам се, бићемо још бржи, јачи и бољи. А за годину, највише две .... J

2.Колико често се чујеш са савезницима и којима највише ?

Свакодневно. На Телеграму имамо канал Астерије, као и заједнички канал Астерије и Хидре. Поред тога, ради лакше координације око локалних ствари, имамо канале са Румунијом, Бугарском, Ираном, Индијом ... У свакодневном контакту смо осим набројаних и са Македонијом и Шпанијом, а повремену комуникацију имам и са Португалом, Колумбијом, Перуом и другима. У савезу је дошло до одређених кадровских промена, и ново руководство покушава да успостави бољу комуникацију и искоординише дешавања на ратишту. И ту треба времена да се поврати поверење, а механизми игре у томе баш и не помажу.

3. Каква је ситуација тренутно да ли смеш да нам откријеш неке детаље освете ?

Када реално кажем какво је стање ствари, многи кажу да председник не сме тако да говори. Ипак, ја нисам научен да лажем и измишљам. Очигледно је да је у овом тренутку превага на страни наших противника. Постоји много фактора зашто је до тога дошло, како објективних, тако и субјективних. Оно што ја покушавам да урадим је да у што већој мери отклоним те субјективне факторе. Када смо били на врхунцу, дошло је до засићења код једног броја играча, други су, уместо изградње наше заједнице, услед недостатка потребе да се значајније запиње за еСрбију, почели да праве приватне комбинације, што је на крају довело и до продаје одређених налога. Све то је утицало на лошу атмосферу међу нашим најјачим играчима, нарочито су разочарани они који су спремни највише да дају и највише да се жртвују. Највећи део времена проводим како бих успео ту да спустим лопту и поново окупим најјаче играче под наш, један једини, српски барјак.

Паралелно са тиме, разговарам са активним и перспективним играчима, на који начин би могла држава да им помогне да се брже развијају. Неке ствари смо покренули, али то је посао који се не може радити преко ноћи, већ се мора направити систем, чему ја тежим. Систем који ће функционисати и када ту не буде био Апис. Желим да направим тим .... тим бораца за Србију, а не тим ривала, конкурената који ће се надметати и мерити ко је јачи, тим у којем ће сваки члан схватити да ће, уколико саборац скупи више злата или више чоколада, то помоћи нашој еЗаједници. Покушавам да окупим људе који су спремни да своју личност, или своју сујету )у мањој или већој мери, сујету сви имамо , подреде колективу.
Што се тиче освете. Не мислим да освета треба да буде мотив. Прво, прокламовати жељу за осветом значи и мотивисати противника да се бори. А друго, када достигнемо тај циљ и ''осветимо'' се, шта ћемо даље? Опет продавати налоге? Опет изгубири жељу за игром? Опет се свађати? Мислим да треба да направимо систем, систем који ће омогућити да Србија опет буде доминантна. Да ли ће резултат те доминације бити брисање комшилука? Видећемо када и ако успоставимо доминацију.

4. Колико времена ти одузима ерепаблик с обзиром да си председник у једном од најтежих тренутака у игрици по еСрбију ?

Искрено, и превише времена. Председник сам два мандата, и доста слободног времена и непроспаваних сати сам посветио овоме. И ово није кукање. Први мандат добио сам неочекивано, након што је победник избора био неозбиљан и повукао се. Ја нисам неозбиљан и, иако нисам имао појма о основним елементима стратегија, вођења државе, па чак ни о томе ко су чланови савеза, преузео сам одговорност и посветио се томе да одрадим ово најбоље што могу. Сигурно је да има оних који мисле да је много боље или који би могли боље, али шта је ту је. Дешавало се да пропустим неке ствари, да превидим, да не јавим Министру одбране шта су приоритети. Жив сам човек, и мени буде криво када се то деси.
Ипак, упознао сам много одговорних, нормалних и пожртвованих људи, видео шта су проблеми ... и док сам започео да радим неке ствари на организацији, мандат се ближио крају. Стога сам одлучио да наставим и кандидујем се опет. На остварењу себи задатих циљева, наставио сам и у овом мандату, иако ми је и превише времена одузео овај рат, у којем, као што видите, парирамо када се умешају сателити тренутно најјачих држава, и успевамо да их отерамо из наших оригиналних регија (Аустралију, Северну Кореју, Босну и Херцеговину, Албанију, Црну Гору итд). У директном дуелу са најјачима, тренутно нисмо конкурентни. И, ставићу акценат на овом ТРЕНУТНО. Ради се на томе да се ситуација промени наредних месеци, о чему сам наговештавао у председничким чланцима. Разумем и нестрпљење и жељу да се узврати сад и домах, али треба бити и реалан.

5, Која је твоја порука грађанима Србије у овим тешким тренуцима?

Ерепублик је пре свега игра. И то стратегија, не пуцачина. Из овог стања не можемо сеизвући преко ноћи. Треба да радимо вредно, предано и стрпљиво и вратимо еСрбији доминацију. Разумем емоције, али морамо бити рационални и објективно сагледати стање, проценити, направити план, утврдити циљеве, и радити на остварењу циљева. Разумем и критичаре, Разумем и оне који су љути због неких потеза у прошлости. И све је у реду, ако не желите да учествујете у ономе што желимо да направимо за будућност, немојте бар опструисати. Свако треба да има слободу да игра како жели, то је легитимно. Није коректно када се спроводи опструкција, измишљају ствари, вређају људи и сл. Немам проблем да напишу о мени шта год, али волео бих да то буде аргументованоо.

6. Телеграм, зашто позивате да људи дођу тамо?

Једноставно је, тамо можемо да контролишемо приступ каналима, и да информације о нашим активностима имају они који треба да је имају, а не и противници. Наравно, могуће је да убаце тамо своје људе, немамо баш контраобавештајну службу која се бави заштитом, али свакако је теже него ако се наређење напише на државном зиду. Тамо постављамо уоштено, где да се удара тог дана, али за специјалне акције, које су битније, знају људи који су на Телеграму. Инсталирајте га, не боли ништа. Придружите се, коментаришите, посвађајте ако желите, само немојте вређати друге, и све ће бити у реду.

7. Стално се провлачи теза да је противник много надмоћнији, зашто то и шта је њихова предност?

Као што сам рекао, до ове ситуације смо дошли из субјективних и објективних разлога. Субјективне сам споменуо у одговору на једно од претходних питања, док је објективних разлога неколико. Како сам из двоклика дошао на ово место и прикупио доста информација, јасно ми је зашто људи који су овде повремено, не разумеју шта се то променило, па ћу покушати да објасним.

Прво, механизми игре. У прошлости, ратове смо добијали на бројност, велики број добро организованих јединица, као и добру сарадњу са савезом. Данас, МПП са савезницима практично немају никакву вредност. Увођењем легенд ранкова и бонуса на основу тих ранкова, обесмислило се савезништво држава. Легенд бонус играчи имају само када ударају за своју државу, када ударају за неког другог, они су практично у рангу Титан *** налога. Е сад, замислите један најјачи Легенд налог, који из ФФ ударца удари око 1,5-2 милијарде, у некој борби са стране удари дупло мање. А са друге стране имате противника који има те бонусе, и удара дупло јаче од вас.

Друга ствар, противник је смислио и ефикасно користи тактику кружења на освојеним територијама. Наиме, све земље супротног табора немају МПП већ отворене ратове једни са другима. И у тој ситуацији користе следећу тактику. Најјаче земље, Хрватска, Грчка или Турска, прве нападају и освајају, за њима долазе земље сателити, нападају ту земљу и узимају регије иза. На тај начин праве возић и круже у освојеним територијама. Шта им то доноси? Прво, онемогућава да се у освојеним регијама подижу устанци. Друго, ако покренете закон за изгласавање приородног непријатеља или објаву рата, то гласање траје 24 часа. Напад на једну регију може се завршити за 12 сати. То значи, у некој регији је Босна нпр, ми дигнемо објаву рата, њу нападне Албанија и победи, а Албанију нападне Чиле .... Док ми изгласамо закон, на мапи су се измењале већ две државе. Када покренете закон, немате могућност да га поништите пре истека рока за гласање, не можете покренути више истих истовремено, итд.

Треће, противник је искористио механизме из прве ставке, и напдао прво слабије чланице нашег савеза, на већ описани начин. То је нас остављало без савезника, али и правило раздор и неповерење. На крају, дошли смо на ред ми и Румуни, и то је то, круг је затворен.

Четврто, леген ранкови, са пакетима и потпуно опремљени, имају невероватну предност у односу на Титане или ниже легенд ранкове, без пакета. Легенд налози у ТП биткама пуцају практично за џабе. И тако за џабе могу да пуцају скоро неограничено. Е сад, ако са једне стране имате два која пуцају неограничено а са друге једног који пуца неограничено, она два ће увек бити у предности. Тако је и када је однос 15 према 14 или 25 према 24. У овој ситуацији, однос је 50 према 20 отприлике. Тих 30 налога са пакетима не може надокнадити организација јединица, двокликташи и сл. Један легенд налог направи 20 милијарди штете без превелике потрошње. За то је потребно 100 Титан налога који направе 200 милиона. Односно у ситуацији када је 30ак пакеташа више, треба нам 3000 Титана више, под условом да сви буду у исто време укључени у битку. Немогућа мисија.

Пето, финансијска ситуација код нас и са друге стране. Чињеница је да је игра постала таква да новац и куповина разних пакета игра најважнију улогу. Ми то нисмо у стању да испратимо, а наше РЛ богатије чланице савеза нису у довољној мери окренути овој игри. Мало нас може и хоће да одвоји 40ак евра месечно да би био конкурентан.

Ипак, како знамо да су власници ове игре алави на паре, а ако нема равнотеже међу супротстављеним странама, нема потребе ни за трошењем новца, сигуран сам да ће ускоро доћи до неких промена које ће пребацити тас на нашу страну. Наше је да дочекамо то спремни, а и да достигнемо супарнике и са оваквим стањем.

8. Људи одустају и губе веру када виде да наши најјачи налози не ударају у биткама?

Створило се то неко мишљење и одбојност према најјачим играчима. Понављам, дошао сам у контакт са многима из двоклика. Осим што су ми објаснили предности јаких налога, помогли су ми, и данас ми помажу око развоја налога, скупљања БХ медаља и сл. Једноставно, неће вас нико скинути са медаљњ, ако сте коректни, ако нисте безобразни и сл. Напротив, помоћи ће вам добар део наших тенкова. То је још једна предност учешћа у комуникацији на Телеграму.
Такође, причекако најјачи играчи не ударају него штеде, није тачна. Гледајте битке које смо правили последња два месеца, погледајте штету коју прави првих 20. Ми ту правимо исто или више штете од Грка или Хрвата. Проблеми настају након тих првих 20. На крају, неколико тенкова, и пре мог доласка на место председника, најавило је да преко лета неће бити активно. Имам обећања да ће од септембра бити ту, тако да, стрпљиво.

9. Како ћемо превазићи окупацију и ослободити се?

Прво, људи треба да знају, да осим што се буде у Хрватској, када рат буде завршен, имаће максималне бонусе у својим фабрикама. Иронично, али обезбедио сам грађанима највеће бонусе, па нека се то искористи. Шалу на страну, претходних година, услед огромних прилива у државни трезор, остала је велика сума новца. То је из разлога што максимална могућа дневна донација на Народну банку Србије, износи 400.000 валуте. Све што држава заради преко тога, остаје заробљено. Стање на нашем трезору је такво да без икаквог прихода, држава може да се финансира наредних 90 дана. Тако да, нема места паници, користите бонусе када се рат затвори, следите упутства и дођите на Телеграм, да се окупимо као некад.