[GM] 1. Beszámoló (4247-4254)

Day 4,255, 12:37 Published in Hungary Hungary by Gazdasagi Miniszterium
Az eltervezetteknek megfelelően az alábbiakban található az első heti beszámoló a nemzetgazdaság aktuális állapotáról és az állami vagyon helyzetének alakulásáról.

Néhány információ a módszertannal kapcsolatban:
- az elszámolásban nem találhatóak meg az Endorse bevételek. Az amúgy is elhanyagolható mennyiségű CC majd a záró beszámolóban lesz feltüntetve.
- könyvelésre került 500.000 HUF a Szocmin részére háztámogatási célból. Mivel ez csak egy keretösszeg, így csak a záró mérlegnél lesz értelme feltüntetni, hogy összesen mennyi pénzt emésztett fel a program (ha egyáltalán)
- a Horthy 12 féle eltűnt pénz továbbra is mint negatív tétel szerepel az egyenlegben.

Ez utóbbiról külön is kell szólnom. Az Elnök úr megkísérelte visszaticketelni a szóban forgó összeget (kb. 500.000 Ft.), amit azonban adminéknak nem áll módjukban visszautalni. Így ezt a mínuszos eredményt nem tudjuk kiegyenlíteni.

A héten két AS javaslatot terjesztett elő a Tisztelt Ház, a szükséges energiát mindkét esetben Dr.ago14 játékostársunk szolgáltatta. Adakozását ezúton is megköszönöm.

A macedón AS során komoly CO-zásra került sor. Ennek eredményeképpen az egyébként többletes büdzsé negatívba fordult. A következő hetekben várhatóan egyensúlyba kerül a két oldal és szufficites lesz a ciklus végén.

Szintén szólni kell a koncessziók kérdéséről. A venezuelai gumibérlést meghosszabbította a Kongresszus, ezzel garantálva a magasabb fegyver bónuszt. A termelékenységet növelő Gumi bónusz ára a napi fegyver GDP 5%-ára rúg. Ezt a rendszer automatikusan levonja a magyar bevételekből és a koncesszióba adó kincstárába utalja.
Felmerült továbbá az étel bónuszunk koncesszió útján történő megnövelésének lehetősége is. E téren ki kell emelnem, hogy - sajnálatos módon - nem áll rendelkezésünkre olyan háttértudás amely alapján pontosan kimutatható lenne egy koncesszió hatása. (Nem tudhatjuk ugyanis, hogy pontosan mennyi étel cégben folyik jelenleg termelés, mennyiben termelnének a bónusz növekedésével, illetve a megnövekedő kibocsátás - és az ebből eredő áfabevételek - mennyiben kompencálnák a koncessziós díjakat.) Így a legegyszerűbb módszer még mindig a próba, s így - empirikus adatokkal alátámasztva - a teszt végén eldönthetjük fenntartjuk-e a bónuszbérlést, vagy sem. tesztalany szerepét pedig Kuba tölti be.
A júliusi elszámolás ide kattintva érhető el.

Első heti eredmény:

Nyitás


Első heti zárás


Bevételek és kiadások az első héten


A következő beszámoló - egyéb elfoglaltságok okán - vasárnap (07.21.) várható.

Hamptitus