35 nap kellett a puccsista ígéret megszegéséhez

Day 4,254, 10:06 Published in Hungary Hungary by Weisz Manfred Huba

35 nappal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben a kormány és a puccsisták megállapodása, amely így szólt:

-A tankok beszüntetik éles csatáink ignorálását.
-A kormány indít egy új TW-t ami nem lehet sem a horvát, sem a török TW.
- 2 tank visszakerülhet a CODE szobákba a koordinálás érdekében.
-nem lesz több puccs

A tankok visszakerültek a CODE szobába, indult új TW több is (bár meg is szűnt több, és hát nem a NÉP-Repülős kormány hibájából, hanem a korábbi kormányok és a törökök közötti rossz viszony utóhatása miatt).

Tegnap pedig azt láthattuk, hogy lényegében a Macedónok elleni AS ignorálva lett. én nyaraltam így csak az első két csata végéig tudtam ütni, kajás körből 160 ezres erővel, legend nélkül a 12. legtöbbet ütő játékos voltam a második kör lezárulta után.

Engem ez felháborít, mert ez lényegében ugyanaz mint a puccs. Nem a katonáknak a dolga eldönteni mi a haditerv, nekik a dolguk ütni. A támadás, és a hadügyi prioritások eldöntése a mindekori kormány dolga, akiket a játékosok többsége választott meg. Ha ezzel a katonák szembe mennek, az ugyanolyan puccs, mint ha megnyomják a játékbeli gombot.

Azért is felháborit, mert az elöző kormány és a mostani is probált megyegezésre jutni egyesiteni az országot, de ezt a kinyujtott kezet a puccsisták folytonosan ellökik maguktól.

És még azt se mondhatják a puccsisták, hogy ignorálva lennének, a kéréseik teljesülnek a véleményük ki van kérve, és az esetek többségében a kormány hallgat is rájuk. De ha egyszer nem akkor jön a hiszti.

Persze a kérdés nem az, hogy mi van a puccsitákkal, a kérdés mi van a közösségel, merre van az előre?

Én jó magam nem tudok a puccsisták igéreteiben bízni, egyszerűn azt látom eddig semmit nem tartottak be belőle, még egy cikket se tudtak írni amiben kifwejtik az álláspontjukat.

Ebből kifolyólag szerintem éles csatába nem nagyon szabad belemennünk, mert a hadsereg legerősebb része, láthatólag nem hajlandó az országot támogatni.

Viszont pont ezért érdemes lenne kitalálni alternativát arra, hogyan tudjuk szórakoztatóvá tenni a játékot, jobban megszervezni a közösséget, hogy arányaiban kisebb legyen a puccsisták ereje. De ez errőforásokba kerül.

Az már önmagában állom, amit az egyik puccsista mondott, hogy 15-20 tw-re lenne szükség (2 év kormányzás alatt se jutottak 10 főlé), ez akkora külügyi és hadfügyi koordináció, főleg, ha néha ahogy korábban előfordult egy-egy puccsista direkt rossz oldalon üt, just for fun.

tehát ha más modón akarunk erösödni, akkor máshova is kell a szervezési kapacitásokat rakni a tw-kről. Ki kell találni a magyar utat. Puccsistákkal közösen vagy nélkülük, ez a végeredmény szempontjából mindegy.

(A cikk csak és kizárólag a magánvéleményémet rögzíti)