[Varvarin1976] eSrbija na koljenima!

Day 4,253, 15:10 Published in Serbia Serbia by Varvarin1976

Draga braćo i sestre, građani eSrbije, valjda smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Nije ni malo ohrabrujuće ni obećavajuće stanje u eSrbiji, a niti se trenutna vlada trudi da se to stanje u skorije vrijeme popravi. Trenutno smo dovedeni pred svršen čin. A vlada je upala u totalnu apatiju. A što je najgore, izgubila se vjera u sopstveni narod! Odustalo se od borbe čim su Hrvati napali Novi Sad. Nema organizacije, nema zajednice...

U vrlo kratkom vremenu prešli smo put od imperije do toga da nam obrišu core regije, a sve su prilike i u potpunosti sa mape. Hrvati sa satelitima su ušli u core regije i samo se izmjenjuju. Glavni udar su izveli Latini, kao osvetu za višegodišnje tlačenje. A tu su još eTurska, eGrčka, eArgentina, eČile, eAlbanija, eSjeverna Koreja i južna braća eMilogorci. Da vjerovali ili ne, prodali su vjeru bukvalno za večeru. Za jedan besplatan odlazak u Zadar na "kupanje".Samo da napomenem da danas nije u trendu biti Srbin, pa nas je tako izdala vjerovali ili ne i eKina (Kris Tine). Ni naši Srbi u ovom slučaju nisu baš nevini, bilo je tu potkusurivanja ispod stola i sličnih manifetluka. Ali zadnje što sam očekivao je nož u leđa jednog od najvećih prijatelja eSrbije. Ovi naši gorani su zaraženi virusom zvani Milo, pa ih i donekle razumijem "virus Zapadnog Nila"!

Savez Asterija je isto na klimavim nogama. Dugogodišnje farmanje TP-a i nadbijanje što većeg Legend ranka dovelo nas je u situaciju da uglavnom svako bije za TP (svoj cs). Nije ništa bolja situacija ni u AIR-u iako tu nema razlike između toga da li bijete za sebe ili saveznika (nema ranka vezanog za cs, a i zanemarljiv TP). Ali navika je navika.

Da pričam o nama samima, tu bi se romani dali napisati. Od forsiranja privelegovanih skupina (titani, secikese-paketaši...), krađe medalja, pljačke NBS-a, strančarenja, plusanja preko CO-a... Mislio sam ovome posvetiti veliku pažnju, ali nije vrijedno pomena. Većina njih je prodala naloge izgrađene preko leđa građana eSrbije... oteto prokleto...

Ali da se vratimo na naše neiskorišćene mogućnosti. Brojnost naše populacije je uvijek davala prednost naspram uloženog novca (peglanja kartice). Vremenom se ta brojnost topila zbog odustajanje od igre, inaktivnosti i konačno prelaskom ostale većine u 2-klik. I dalje imamo nekih 50-100 vrlo aktivnih igrača, većinom sa nekim od paketa ili kombinacije paketa (PP + BP + MP + ...). Ova aktivna grupa se uglavnom trošila u ratovima ali je nabijala rank i exp, a sa druge strane imamo 2-kliktaše sa slabim rankom i niskim exp-om ali velikom štekom čoksi i malih bombi i solidnom snagom. Danas sam pravio neko istraživanje po slučajnom uzorku. Mogu da kažem da smo prilično pokriveni po divizijama tkz. dvokliktašima. Pored svih ima dosta igraća koji su baš slabo aktivni sa slabom snagom, ali i njihov doprinos nije zanemarljiv.

E sada, kada je krenula sva ova falanga na nas, naša trenutna vlada se preko noći predala zbog straha od "kartica i paketaša" u protivničkim redovima, posebno Hrvata. Bukvalno smo ostali bez taktike, što je nezabilježeno u Srpskoj istoriji (neko će reći da previše vežem RL i pixele, ali to nas i dalje drži ovde). Ponovo se kuju planovi o ulaganju državnog novca u dokazano propali projekat finansiranja paketa radi pariranja karticama protivnika. To je za mene suluda ideja. Iskreno trenutna vlada nije nešto ni iskusna a ni hrabra. Uglavnom su pojedinci izvađeni iz naftalina (da ih ne imenujem) a drugi nemaju neki staž ni iskustvo u erepu.

Iz svih pomenutih razloga sam iznio prijedlog da kompletan račun stavimo na papir, pa da vidimo đe smo, šta smo. To je odmah odbijeno od VS-a (vojni savjet - neki će reći da je ukinut, ali i dalje vlada iz sjenke) bez razmišljanja. Malo po malo, mojom upornošću i zalaganjem došli smo do zaključka da prosječni paketaš koji se finansira valutom iz igre, na kraju mjeseca bude u plusu oko 500 čoksi i skoro bez zarade, sem ranka i exp-a, u svakom pravilu postoji izuzetak tako i ovdje. Neko se snađe pa jeftinije dođe do paketa, neko je malo aktivniji, neko je iz malih zemalja (par stanovnika). Ali sve u svemu svede se na neku sredinu gorepomenutu. Sa druge strane dvokliktaš ima u šteku n1000 čoksi. I mic po mic, dođemo do zaključka da 50 dvoklitaša sa 1000 čoksi (bez ff i bombi, ali sa busterom) i prosječnom snagom u D4 udari 350 B dmg.

Tih 550 B je sigurno dovoljno da dobijemo jednu rundu u D4, pri tome da se napadači podobro istroše. E sada i to im nije dovoljno iz razloga kada se jednom ispucaju nema više. Ali i oni sa druge strane većinom plaćaju pakete lokalnom valutom, tako da i za njih vrijede ista pravila.A danas sam došao do zaključka da mi imamo u Srbiji minimum 500 dvokliktaša sa značajnim štekom.

Da ne bih više dužio pričom, prilažem istraživanje provedeno danas u eSrbiji na slučjnom uzorku od 5000 naloga (eumrlih i eživih), odnosno oko 500 aktivnih naloga i od toga broja izvučen prosjek (a ujedno proširio spisak prijatelja za oko 200 novih imena). Ovo dokazuje da smo još eživi kao enacija!

Divizija IV:

sangajski_mrmot
IvicaNS
Nikolay Romanov
zlatar
Cyrus3
Infern0 Elites
Nesic Ivan
ristoII
CYKAKIRE
2Brata
Roman Empire
ComandoSRB
John Milojevich
Pnki985
Lazarus Silni
Miki 13
VoyvodaodVutre
spyraiblogspot
AXARQU1A
vucesmoj
piruleta Negra
D_J
Colonel von Stauffenberg
Georgievski Vladimir
velickovics
McGinty
Subjekat
SiMac
shiomi gadjura
Radule922
kakopedija
Pax Romana
bandza69
avatarium
...

Divizija III:

urgh
Sale bos
sono..io
San 6iovanni
Takimanija
Nesko Srb
Serbian Soviet
Eagle11
ludjaci
atilabic
Nenad1389
armagedon
korsakov25
krunavise
MarkoVeliki
Nele1994
kosta 22
BABOLOMAC
Sloba The Great
pecaros30
ioannes019
MisterCZV
Verhogetornik
peja
dalipod
eljubavnik
...

Divizija II:

Geodet90
Idefix11
ZMAUUU
eBatko
Vojvoda Keza
v1h4n
Laki1389
Goran240899
rsk1
spalecar
NikolaNK
ISKUSAN MOMAK
CiscoTheKiller
Stefan1994a
back in the game
Derby87
velinka
SvetskiMegaCar
Dieb
Nikola Nikolić I
IgorSutic
Losmi84
don brankoni
drazenp86
heavymental
...

Divizija I:

The Pink Rabbit
SerbianAssaultFor
Venom
Harty89
Superior93
Gongulo
svrbislav0
Crveni Lav
Neodredjeni integ
SeekerOfLegends
Kulkiver
Stosic Marko
Vojvoda udara
bugerman98
ellvr
Lord198619
...


Rezime:

Očekujem od vojnih jedinica (MU) tj. komandanata i kapetana, da se aktiviraju u svojim jedinicama od vojnih zidova, pm do četa, da se podigne aktivnost vojnika. Trenutno se sve svodi na kamikaziranje pojedinaca, odnosno do bespotrebnog rasipanja dmg. Samo vojska može probuditi uspavanu državu!


Najveći potencijal u dvokliktašima sa prosječnom snagom (~200k) imaju:

1) Ajkule;2) SJeB (ujedno i nabrojnija jedinica u eSrbiji);3) Garda;4) SOS - Škorpioni;
5) Ratnici eSrbije;
6) Autoboti;
g) Teroristi...

Jedinice sa najviše emrtvih naloga:

i) Hajduci (oko 7700);
ii) Gvozdeni puk;
iii) Jagnjeća brigada (preko 900);
iv) SSF (najuništenija jedinica u globalu, uračunato GA-Vukovi-WE-Front);
v) Naša kuka i motika;
vi) Medvedi (pred brisanjem);
vii) Srpska legija...

Jedinice ni tamo ni vamo:

a) Red sv. Djordja;
Bezimni eSrbije;
c) Tesle...

Najbrojnije divizije (recipročno), moja procjena na osnovu datog uzorka:

IV) 300 - 500,
II) 200 - 300,
III) 150 - 250,
I) 50 - 100.Napomena:

Odbacio sam gornje i donje ekstreme (najjače i najjslabije naloge)!
Oprostite na latinici i izvinite za pravopisne greške!
Prihvaćam sugestije.

Diskusija u komentarima.Vaš:

Varvarin1976