MIÉRT ÉRDEMES HÁZAT VÁSÁROLNI?

Day 4,252, 09:23 Published in Hungary Hungary by goobee

Kedves emagyar polgárok!

Az első cikkemet kb. 3 hónappal ezelőtt adtam ki, témája pedig a házak voltak. A cikket nagyon kedveltétek, összesen 181 vote-t, és rengeteg endorse-t kapott.
Nem tudom, mekkora szerepe volt a cikkem sikerének abban, hogy az erepes életem azóta is ekörül a téma körül forog. Nem sokkal később elindítottam a Repülősök Pártja Háztámogatási Programját, majd pedig Vidi555 elnöksége alatt az Állami Háztámogatási Programot.
Az első cikkem kiadása óta elég sok dolog történt, a piaci árak, bérek is sokat változtak, ezért arra gondoltam, nem ártana feleleveníteni a házakkal kapcsolatos információkat. Néhány tényt szeretnék más megvilágításba helyezni, illetve nem árt újraszámolni az akkor kalkulációkat sem.

Q1 ház

Egy Q1 házért jelenleg 8700 Ft-ot kell fizetni a piacon. Ha megveszed és aktiválod, akkor a háznak köszönhetően naponta eggyel többször tudsz dolgozni. A piaci bér jelenleg 1550 Ft körül van, ami azt jelenti, hogy amíg a házad aktív (minimum 7 nap), addig minimum 7*1550=10850 Ft plusz jövedelemre tehetsz szert.
Ha le vagy telepedve valamelyik régióba, akkor különböző mértékű tartóssági bónuszt kapsz a házadra, vagyis a házad 5-10-20%-kal hosszabb ideig biztosít neked túlóra pontokat.

Régiónként ezért a következőképpen alakul a plusz jövedelem:

Budapest (+2% ) 11.067 Ft.
Győr,Fehérvár (+5% ) 11.392,5 Ft
Pécs, Szeged, Miskolc, Debrecen (+10 % ) 11.935 Ft
Pozsony, Oulu, Wales, Cundiboyacense ,Orinoquia (+20% ) 13.020 Ft

Vagyis ha jól választod meg a lakhelyed, és nem Budapesten, hanem másik régióban telepedsz le, akkor akár heti 2000 Ft plusz jövedelemre tehetsz szert.

A Q1 ház által biztosított plusz jövedelemből ha levonjuk annak árát, akkor azt kapjuk, hogy a Q1 ház vásárlása mindenkinek megéri, heti szinten 2367-4320 Ft profitot termel a lakhelyedtől függően.

Megéri akkor is, ha kétkattos vagy, és megéri akkor is, ha egész nap az erepublikon lógsz.
Megéri, ha repülős vagy, megéri akkor is, ha földi harcos.
Megéri, ha cégezel, de akkor is, ha nem.


Megéri a munkáltatódnak, mert ha Q1 házat vásárolsz, akkor duplájára nő a termelésed, hiszen napi egy helyett kétszer dolgozol.
A dupla termelés mellett az adóbevételek is duplájára nőnek. A munkásadó mellett az ÁFA bevétel is növekszik, hiszen a többlettermelésed előbb-utóbb a piacra kerül.

Ha mindenkinek ennyire megéri a Q1 ház, akkor azt gondolnánk, hogy szinte mindenkinek van. Pedig nagyon nem.

Átnéztem a lakhely statisztikákat, és a következő számokat találtam:
Budapest –108 q1 ház, Győr 36, Fehérvár 70 ,Pécs 15 ,Szeged 25,Miskolc 41,Debrecen 21 ,Pozsony 22 ,Oulu 6, összesen 344 db.

eHazánk lakossága 2442 fő, vagyis csak a játékosok mindösse14%-ának van háza.
A statisztikában ugyan nincsenek benne azok a (főleg régi) játékosok, aki nem éltek a letelepedés lehetőségével, de ők szerintem maximum két tucatnyian ha vannak.

De vajon mit csinálhatnak a többiek? Segítsetek nekem megfejteni!

Ennyien nem tudják, hogy megérné nekik Q1 házat venni? Csak ennyi, kb. 300 lenne a valóban aktív játékos? A többi mind éhbérért dolgozó, meg szavazó fék? Tényleg így lenne?


Cikkem végén szeretnék kitérni a Q2 házra is.


Előző cikkem óta jelentősen megdrágultak az árak, a Q2 házat most 15.000 Ft körüli árért lehet megkapni. Túlórában ugyanazt nyújtja, mint a Q1 ház (+1meló naponta), így a Q2 ház 2000-4000 Ft veszteséget termel jelenleg.
A házak azonban nem csak túlórát, hanem plusz energiatárolást, illetve energia visszatöltést is nyújtanak. Akinek van Q1 és Q2 háza, az óránként +40 energiát nyer, illetve +130 energiát is tud tárolni. Ennek köszönhetően többet tudsz harcolni, gyorsabban fejlődik a karaktered. Viszont a Q1+Q2 ház fenntartása hosszabb távon veszteséges, ha nincs más jelentősebb jövedelemforrásod. Ezért indítottuk el állami háztámogatási programot, melynek keretében kedvezményes, 10.000 Ft-os áron kaphatsz Q2 házat,
A háztámogatási programról bővebben itt tudsz olvasni, és itt tudsz jelentkezni:

https://www.erepublik.com/hu/article/-mk-h-zt-mogat-s-magyar-k-zbe-magyar-packot--2699471/1/20

Köszönöm, hogy elolvastál, gyűjtöm a kommenteket a küldetéshez!

Üdv goobee