[ФОХ] ПО НЕШТО О САЛЕТОВОЈ ПСИХОЗИ.

Day 4,249, 16:44 Published in Serbia Serbia by cytrus99 II

"Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”.По Крепелну, параноја је суманутост која се карактерише „спорим и подмуклим развојем трајног и суманутог система са очуваношћу јасноће и реда у мислима, вољи, делању”. Параноик најчешће логично расуђује, односно изводи исправне закључке, али из погрешних премиса."

То нам каже википедија, светска енциклопедија. Међутим, мени се много више допада кратка и јасна дефиницја овог поремећаја, коју је изнео совјетски психијатар Б.Д Карвасарскиј у свом уџбенику клиничке психолгије (Учебник по клинической психологии), а које гласи:

"Параноја је редак вид хроничне психозе, који обично дође до изражаја у старијем узрасту. Карактеризује је способност пацијента да логички повезује апсолутно небулозне идеје, при томе је често изражена абулија."

Ко разуме руски, по овом линку може погледати медицински филм, који садржи интервју са пацијентом који болује од параноје.Сале, стегни гузове, полећемо!


Драги моји читаоци,

многи ме познају као особу која је доста толерантна и пуна разумевања, спремна да доста тога прогута само да би се избегло ширење токсичне и апсолутно непотребне свађе. Међутим, овај пут стварно нисам могао да издржим. Надам се да ће овај мој чланак бити прихваћен као чисто изношење мога става, и да се на томе неће акцентирати велика пажња.

_________________________________________________________________________________
САЗНАЈТЕ ГДЕ СУ КОМУНИСТИЧКА ГОВЕДА САКРИЛА КРАЉЕВО БЛАГО И ДРАЖИНЕ ЗУБЕ! СТРАШНИ ЗЛОТВОРИ, МАМИЦУ ИМ КЕРЕЋУ, СВЕ СРБЕ ПОБИШЕ НА ГОЛОМ ОТОКУ
_________________________________________________________________________________

Знате ли, по чему се homo sapiens разликује од animalis-a? Не само у способности да контролише себе и своје нагоне, већ и по једној особини која је својствена искључиво високо развијеним бићима. Да ли знате о чему мислим? Наравно да мислим на емпатију. Да дефинишем за оне који не знају, укратко, емпатија је способност људског бића да се саосећа са туђом муком. Управо је то разлог зашто ако се деси поплава у Обреновцу, у Европи ће бити организован хуманитарни самит, а рус ће из три лепе доћи да помаже у санацији штете. Управо мој осећај епматије према нашем тренутном председнику ме мотивише да напишем овај чланак, и да сецирам као жабицу на столу психолошки портрет пацијента Саше Костића, и изнесем нека своја запажања и оцене.


"Шта се дешава овде?" питаће неупућен читалац.

Наиме, пре четири дана, изнад наведени господин је избацио чланак (са којим се можете упознати овде) у којем је укратко речено опљувао тадашњег кандидата и тренутног председника. Зашто се то мене тиче, можда ме неко пита. Конкретно, имају два разлога.

1. Сматрам да је пацијент веома подмукло и безобразно поступио, злоупотребивши ауторитетом верних њему играча, и тиме покушао да утиче на коначни исход избора. Да је чланак био објављен два или три дана пре, ја не бих имао претензија. Када током изборног дана, пацијент прозива кандидата за предсденика, ма какав он био, оптуживајући га у малте не издаји народа, при томе, приводећи неке скринове као доказ, то заслужује контра реакцију.

2. У последње време сам доста активан на главним државним телеграм каналима, како и Владе, тако и Конгреса. Верујте ми, нисам ничији адвокат, али ја у животу нисам никада видео да било ко извршава њему одређен посао тако пажљиво и детаљно као Апис. Човек је активан 24/7, и у овим тешким тренуцима за државу, он је једини у целој овој паници узео ствар у своје руке и покушао да наведе мира, и успостави неку стратегију и неки правац, наравно, узевши сву одговорност на своју грбачу.

Шта у том тренутку ради наш пацијент? Избацује чланак у којем проводи паралеле са Београдом у РЛ и јавно окривљује целу владу у издаји државних интереса пред коцкастима. Да ли је то адекватан допринос тренутној ситуацији? У целом овом хаосу, неки двокликер баца чашу воде на шумски пожар, неко озбиљнији га гаси кофом воде, а пацијент Сале узима канистру бензина, и шири панику и дезинформацију.
_________________________________________________________________________________
ШОК! КАКО КУПОВИНОМ КЕСЕ ОД ДВА ДИНАРА ВИ ФИНАНСИРАТЕ ИЗРАЕЛСКИ ГЕНОЦИД НАД ХРИШЋАНИМА У ПАЛЕСТИНИ.
_________________________________________________________________________________
Зашто мислим да наш Сале болује од овог тешког поремећаја?

Анализирајући његов чланак, схватио сам да ако из њега избацимо РЛ упоређивања Београда са имагинарним главним градом, све се своди на небулозно измишљену теорију да је актуелној власти плаћена одређена сума новца од стране коцкасте браће за добијање наших исконских територија. Никаквих доказа од стране нашег пацијента за такву тврдњу није достављено. Оно на шта се пацијент позива, то је скрин авио битке, где неколико мохиканаца прелеће за коцкасте. Никаква озбиљна аргументована база, никакви докази, ништа. Када је нашем пацијенту покушано да се објасни, да болница Лаза Лазаревић тугује за њим, једино шта се од њега могло чути:

"мени је драго да сам по којег клинца заинтересовао за шах, а неко је такође прочитао и по коју књигу"

Да ли је то адекватан одговор озбиљног политичара, који претендује на звање еПуароа? Сумњам. Генерално, о Салетовим вештинама вођења политике можемо да дискутујемо дуго. Једна од најинтересантнијих тема, јесте отворена подела у ССС-у. То је прави шоу, поготово читајући коментаре уз неке кокице.

Интересантано је колико вас Сале може вређати ако се јавите у отворену поделу за све грађане. За 1000q2 хлеба, што је еквивалентно једном голду, ви можете осетити у пуном пакету све могуће прозивке на свој рачун. При чему, причам о случају који се стварно догодио. Нећу овде да пишем детаљније о томе, а ни о којој особи се ради, јер ме је лик замолио да то не чиним, због тога што жели да игра на миру, и да избегне нова вређања. Детаљно о томе можете сазнати ако мало копате по ССС-овим поделама или у партијском телеграм чату.По неки пут ми се чини невероватним, како у неком тако на први поглед фином декици, који слика лептириће и цепа шах, може да се концентрише толико агресије. Мој драги Фројд би лако то објаснио кроз своју теорију сексуалности, међутим, нећемо сада о томе.

Који је закључак из целог овог мог монолога?

Конкретно, два:

1. Желим одмах да кажем да се све речено не односи на целокупну екипу сабора, пошто међу њима има доста готивних људи.

2. Ја не желим да кажем да је Сале најгори на свету, напротив. Има он и својих добрих страна. Док је био МО, читао сам његове чланке са МОС-а у једном даху, и стварно у неким погледима је његов допринос за развој српске езаједнице непроцењив. Оно што ја желим да му поручим, јесте да мора прихватити чињеницу да свет није црно-бели, да комуњаре не желе све да му отму, и да је све ово само игра, а да у животу постоји много више вреднијих извора задовољства.