Választás: 2019. július

Day 4,244, 03:58 Published in Hungary Hungary by Dunedan


A demokrácia ünnepéhez közelegve egyre izgatottabban várom, hogy elinduljon az elnökválasztás. Számomra mindig a kongresszusi választások és az elnökválasztások a legizgalmasabb pontja a játékban. Így örülök neki, hogy Magyarország továbbra is demokratikus ország maradt, és az utolsó csepp véremig azért fogok küzdeni, hogy az is maradjon. A mostani elnökválasztásnak abból a szempontból örülök, hogy izgalmas lesz, azonban annak nem, hogy hogy alakult ez ki. Lássuk hát a jelölteket.

wwenigma

Nehéz róla beszélni, hiszen a pártom tagja, így elkerülhetetlen bizonyos szempontból, hogy elfogult legyek vele kapcsolatban, de azért igyekszem. A jelenlegi Vidi kormányban én úgy láttam, hogy ő volt a legaktívabb kormánytag a teljes ciklusban. Ez talán annak is köszönhető, hogy álladóan rágtam a fülét, ha kérdésem volt az aktuális ügyekről, és rajta keresztül próbáltam a belügyről, hadügyről is érdeklődni, hogy átadja az illetékes személyeknek ezen kérdéseimet. Ő azonban magára vállalta ezt a feladatot, és mind a kongresszusi körlevélben, mind a cikkek alatti kommenteknél igyekezett választ adni, noha nem az ő hatásköre alá tartoztak azon területek.
A Vidi kormánnyal egyetért, és próbál megoldást keresni velük együtt a puccsista tankok helyzetének megoldására. Én személy szerint értelmetlennek találom, hiszen egy hónap eltelt és a főszervezők nagy része még nem kért nyilvánosan bocsánatot, sőt a következő puccs lehetőségével fenyegettek az elmúlt hónapban több alkalommal is. Véleményem szerint, ahhoz hogy ez megvalósuljon, nyilvánosan kell bocsánatot kérniük cikk formájában, és ezáltal megteszik az első lépést a rehabilitációjukban, de mivel már eltelt egy hónap, ilyen reményeim már nekem nincsenek.

Vidi555

Először is gratulálni szeretnék neki, hogy sikerült az évben az első olyan elnök lenni, akit nem támogatott nyíltan A KARD, mégis sikerült végig vinni a hónapot. A puccs elleni fellépése is határozott és kemény volt, minden tiszteletem ezért az övé és a kormányának tagjaié. A játékbeli jelenlétére se lehet panasz, hisz mindig kitette, ahogy ideje engedte a napi prioritásokat.
Azonban túl gyorsan, ráadásul titokban kiegyezett dragóval, elmondása szerint az ország érdekébe. Ez hogy helyes, vagy helytelen döntés volt, az idő majd úgy is elárulja. Viszont amióta megalakult az új kongresszus, ő és a többi repcsis kormánytagnak aktivitása lecsökkent, alig jelent meg cikk, amikor lett volna mit írni, például a TW-k ügyében. Ezért is lehetett az, hogy sokan azt hitték wwenigma szellemi terméke az, hogy a Horvát TW-re keres megoldást és a puccsista tankoknak enged, miközben ezt az elnök (Vidi555), a hadügyminiszter (Raab Donát) és a kommunikációs miniszter (Huba) ennek tervéről már szinte a puccs után írtak. Szóval én az ő inaktivásuknak tudom be azt, hogy a repcsis kongresszus egy része wwengimát ezért ítéli el. Mert ha őt elítélik emiatt, és emiatt nem támogatták az ő indulását, akkor Vidi555-ét miért?
Végezetül, tudomásom szerint a két pártelnök megegyezett abban, hogy felváltva egymást támogatják az elnökségek után. Utána Vidi555 azt mondta, hogy szeretne most még egy hónapot vinni, aminek a mi tagságunk nem örült, hiszen kezdetleges a szövetségünk, nem lehet rögtön engedni minden kérésnek. Miután ez nem sikerült, Vidi555 szavazást indított, hogy támogatja-e a pártja wwenigma indulását, ahol megszavazták, hogy nem, ezért indult ismét ő. Kérdem én, ha ebben a hónapban is támogattuk volna az ő indulását, ugyanezzel a módszerrel szegtétek volna meg a szavatokat?
Na de fátylat reá, hiszen ahogy Vidi555 is írta, bármelyikük nyer, a kormány ugyanazokból a tagokból fog állni.

heroine17

Ahogy wwenigmánál is nehéz úgy írnom, hogy ne legyen elfogult, így nála se lesz egyszerű, de igyekszem. Amikor a puccs indult, az MLP pártelnöke és a Magyar Légió parancsnoka volt, és ő azt nyíltan támogatta, sok más légióssal együtt. Említettem fentebb, egy puccsista tank sem kért még bocsánatot nyíltan, így ő se. Előző cikkemben említettem, ha netán a diktatúra oldala megmérettetné magát az elnöki székben, akkor a MLP-ben fogják megtenni. Ez a jóslatom beigazolódott.
Érdemesnek találom megemlíteni, hogy indulását az utolsó órában tette meg, talán az utolsó percben. Valószínűleg taktikai szempontból tette ezt meg, nehogy véletlen reagálni tudjanak rá a többiek, noha kétlem, hogy bármelyik oldal tett volna ez irányban lépéseket.
Pozitívumnak mondható az, hogy ő volt kevesek egyike a puccs oldalról, akik lemondtak a kongresszusi mandátumokról, amikor elindult a puccs. Ezt azért is kérték sokan, többek közt jómagam is, hiszen azok akik a diktatúrát támogatják az országban, azok pont a kongresszusi/elnöki választások eredményét veszik figyelem kívül. Szóval ezért nem értem, hogy miért indul elnöknek, és azt a pozitívumot, amit akkor a kongresszusi mandátum lemondása miatt lehetett róla mondani tette semmisé az elnöki indulásával.
Ha pedig ismét érdeklik a demokratikus választások, akkor pedig illene egy nyilvános bocsánatkérés a lakosság számára egy cikk formájában, és akkor már el lehet kezdeni a közös munkát.

50 gold és Teleki Kolos

Mint minden jó versenyben, itt is vannak olyan indulók, akik csak egymás ellen versengenek. Az hogy megnyerik a választást másodlagos nekik, mert az egymás elleni eredmény a lényeg.

Végezetül szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni a holnapi választáson, és győzzön a jobbik! 🙂

Tisztelettel,
Dunedan

Random puccsos idézet:
heroine17: Ha gondolod visszalépek, mi sem a puccsvonalat visszük tovább. 🙂