Διπλωματική αποστολή της Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Day 4,239, 23:12 Published in Greece Bulgaria by Golden Sun

Τι έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Βουλγαρία? Μερικοί από εσάς μπορεί να σκεφτούν τη Βολιβία (ένα υπέροχο ισπανόφωνο κράτος στη Νότια Αμερική), άλλοι σκέφτονται τη Λευκορωσία (τη χώρα με το κέντημα σημαίας). Παρόλο που η Βουλγαρία και αυτές οι δύο χώρες είναι διαφορετικές κυρίαρχες χώρες, ακόμη και έχουν ομοιότητες με τη Βουλγαρία. Βολιβία: Βουνό τοπίο της ισπανόφωνες χώρες θυμίζει πλαγιές των Βαλκανίων και της οροσειράς της Ροδόπης και το κέντημα της Λευκορωσίας - βουλγαρική εθνική κέντημα. Αλλά αφήστε τις ενώσεις να παραμείνουν στην άκρη, γιατί σήμερα θα μάθετε μερικές από τις ιδιαιτερότητες της χώρας:

Γεωγραφική θέση:
σαν λιοντάρι της Βουλγαρίας βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο και συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα στα ανατολικά, την Ελλάδα και την Τουρκία στα νότια, τη Σερβία και τη βόρεια Μακεδονία στα δυτικά και τη Ρουμανία στα βόρεια. Σύμφωνα με πολλούς ταξιδιώτες από όλες τις ιστορικές ηλικίες, η Βουλγαρία βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Κλίμα
Μέτρια ηπειρωτική με επιρροές από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε τους καλοκαιρινούς μήνες όταν θέλετε να είστε στη θάλασσα και τους χειμερινούς μήνες όταν θα πάτε στα βουνά.
Κουζίνα:
Ίσως είναι πιο δύσκολο να καταλάβετε πότε δεν το δοκιμάσατε. Ξεκινώντας από το γιαούρτι, την μπανιτσά και την ταρτάρα, φτάνουμε στη σαλάτα του καταστήματος, στη βουλγαρική εκδοχή της μουσακά και των γκοφικών. Και για να μην σας συγχέουμε με κάποια παράξενα πράγματα σε μια εξωτική γλώσσα, σας αφήνω μια αναφορά σε ένα μαγειρικό site στα αγγλικά ώστε να μπορείτε να τα μαγειρέψετε και να αφήσετε καλές κριτικές.
https://www.findbgfood.com/bulgarian-cuisine

Η ιστορία:
Ιδρύοντας την 681η επέτειο της συμμαχίας μεταξύ των τοπικών Σλάβων και των Σλαβικών
οι πρωτοβουλγαρικοί μετανάστες από την επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας, οι οποίοι μαζί νίκησαν το Βυζάντιο στην περιοχή Ongle.
* Την περίοδο 681-1396 υπάρχουν δύο βουλγαρικά βασίλεια, τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της επικράτειας της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και τρεις από τις θάλασσές της.
* 1878 - Ξεκινά η σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας. Αφού χάσαμε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, έγινε δημοκρατία (πρώτη δημοφιλής και στη συνέχεια δημοκρατική). Ο πρωθυπουργός έγινε ο Μπόικο Μπορίσοφ και ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεβ.
Μάρτεντσι, Σουρβακένκι και Κουκέρι
Ο Μαρτενίτης είναι μια παραδοσιακή λευκο-κόκκινη κλωστή που συνδέεται με την υγεία των χεριών των Βουλγάρων, των Σέρβων και των Ρουμάνων και χρησιμεύει ως φυλακτής ενάντια στα μαθήματα.
Survacentes είναι ένας κλάδος σημύδας που είναι διακοσμημένο με διαφορετικά νήματα, καρύδια και αποξηραμένα φρούτα. Λατρεύω το νέο έτος και είναι για την υγεία.
* Τα Kukeri είναι μασκοφόροι Βούλγαροι που είναι ντυμένοι με δέρματα που έχουν σκοπό να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα και να φέρουν τη γονιμότητα. Βγαίνουν στους δρόμους επτά εβδομάδες πριν από το Πάσχα (Sirni Zagovezni).

Διεθνείς Σχέσεις:
Συμμαχίες της Βουλγαρίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ιαπωνία και η Κορέα. Παρ 'όλα αυτά, η Βουλγαρία διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, και η Κίνα βλέπει ακόμη τη σύγκλιση λόγω της αυξημένης κινεζικής επιρροής τα τελευταία χρόνια.
Κριτικές από διάσημους ανθρώπους για τη Βουλγαρία:
Sylvester Stallone: ​​Η Βουλγαρία είναι ο τόπος
Σαλμά Χάιεκ: Το μικρό πράγμα που ήμουν ικανός να νιώσω από τους ανθρώπους, τα τρόφιμα και το κρασί ήταν πραγματικά θαυμάσιο
Antonio Banderas: Στη Βουλγαρία νιώθω σαν στο σπίτι γιατί ήρθα εδώ εδώ πριν από πέντε ή πέντε χρόνια. Αισθάνομαι άνετα. Αισθάνομαι άνετη και πολύ οικεία
Les Weldon: Αυτό είναι όπου μπορείτε να πυροβολήσετε ταινίες δράσης, ταινίες σε μια εποχή, ρομαντικές κωμωδίες. Όλα είναι δυνατά εδώ
Shohreh Agdashlu: Εργάζομαι εδώ για τρεις εβδομάδες και δεν μπορώ να περιγράψω πόσα διασκέδαζα.
Ο Allan Shagle: Όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι καλό να έρθουν στη Βουλγαρία και να βιώσουν ό, τι έχω βιώσει.
Κριτικές της αγγλικής έκδοσης:
http://www.tourism.government.bg/en/kategorii/novini/sylvester-stallone-jason-statham-antonio-banderas-and-adrien-brody-are-headliners
Απόψεις της βουλγαρικής έκδοσης.
https://www.ploshtadslaveikov.com/zvezdi-ot-holivud-v-reklama-balgariya-e-myastoto/