Pocetak kraja/Beginning of the end

Day 4,238, 14:05 Published in Croatia Croatia by smeddy

Vecerasnji clanak nece biti o Qatru,radio sam tamo bas svakakve stvari,pa bih htio malo pojasnim zasto.
Sve je pocelo tamo nekad 2003 godine,a ono sta da se kaze mladost,ludost,opijanja utakmice i sve sto ide uz to.
Sve je pocelo na danima kosidbe kod nas,neki od vas znaju sta je to,uglavnom isao sam na ringispil i glumio kaskedera jer sam htio da se dopadnem jednoj curi,i kako sam visio iz one klupe,odjednom ruke me izdaju i pri onoj brzini padnem,sreca pa nisam pao na ogradu sto je bila okolo,mogao sam lako da poginem.
Ledja su me jako boljela nekoliko dana i isao sam na neke masaze gdje su rekli da sam povrijedio prsljen,isao sam na par terapija da se to pokusa sanirati.
Ubrzo nakon toga sam poceo da osjecam slabost u nogama,rukama,nisam mogao da jedem normalno,vid mi se mutio,uglavnom sve sto je povezano sa misicima je bio problem.
Utakmica u Splitu mislim protiv Dinama,idem preko tribina i vidim da mi je jako tesko,kontam mozda sam previse popio,sta ja znam,ali nakon utakmice dok smo prelazili cestu di nije bilo semafora i malo sam potrcao i pao da se nisam mogao dignuti,kolona auta ide prema meni i prijatelj se baca pred mene i udari ga motor,sreca pa nije brzo hodao.
Prolaznici dobacuju vidi ga sta se nadrogirao,a ja ne znam ni di sam,ni sta sam.
Nedugo nakon toga bili smo u kuci i svi su pili a ja nisam nesto mogao i odem ja kuci,napola puta kisa okrene i ja krenem malo brze i padnem na cesti prema kuci,nikoga nije bilo u blizini niti koga sam mogao dozvati,puzao sam po onom blatu a kisa samo pojacava,borio se sam sa sobom da se ustanem i nekako se dovucem do nekog zida i jedva se dignem,hodao sam tako polako koliko sam mogao,da bih opet pao 15 metara od kuce,vise nisam imao snage da se pokrenem nego sam se krenuo derati da me neko iz kuce cuje.
Svi su izletili uplaseni,neznajuci sta se desava i unesu me kucu,na prvi mah su mislili da sam se opio ko stoka,ali kad su vidjeli da tp nije slucaj bili su prestravljeni.
Iduci period je bio jako tezak jer se nisam smio zamarati ni na koji slucaj,hrana je bila problem,ma sve je bilo problem.
Isao sam od doktora do doktora,bolnice do bolnice i nitko nije znao sta mi je.
Potrosio sam sigurno godinu dana dok nismo otisli u Split u privatnu kliniku,da radim magnet.
Prvo testiranje je bilo tijela,kad su stigli rezultati,doktor kaze sve ok,sad je ostala glava,ali mi smi imali novca samo za jedno testiranje,vlasnik klinike je rekao ne brinite to je od njega.
Cekajuci te rezultate bio sam napet,sto misli kroz glavu jer sam bio siguran da je tumor.
Zove doktor,ujak mi vice da ja sacekam,on ce vidjeti,reko nema sanse,nisam mala beba,sta je tu je.
Ulazim kod doktora on se drzi za glavu,ja problijedio,govori Ante sa glavom je sve u redu,nismo nista nasli i nije mu jasno.
Ako njemmu nije jasno kako onda da meni bude,sigurno nisam umislio.
Kad srecom u tom trenutku ulazi neurokirurg i cim me je vidio,rekao da dodjem kod njega u ured,obavio je bar testiranja i rekao mi sta je problem.
U pitanju je autoimuna bolest miastenia gravis, i moram na operaciju da izvadim neku zlijezdu koja koci rad misica.
Laknulo mi je bilo,jer rekao je da nije fatalno.
Dolazak u Zagreb i odlazak pod noz me nije uplasio,htio sam samo da se vratim normalnom zivotu.
Operacija je prosla super i odmah sam vidio poboljsanje,dali su mi neke tablete i rekli da cu ih morati koristiti citav zivot,jbg bolje to nego biti nepokretan.
Uglavnom doktor mi je zabranio sve fizicke aktivnosti,nema pusenja,alkohola i ostalih gluposti.
Ajmo reci drzao sam se toga neki 10 dana dok nisam otisao na faks u Sarajevo.
Sjedio sam na terasi i razmisljao,kakav je to zivot ako cu tako zivjeti,i donesem odluku da cu pokusati svaki dan iskoristiti do maaksimuma.
Poceo sam opet da pusim,pijem,igram nogomet,kosarku,odbojku,ma sve sto se moglo,i mogu vam reci da nisam zazalio,iskreno u Sarajevu sam bio veca budala nego u Qatru,ali otom potom,biti ce clanaka i o tome.
Tako dragi moji nakon 15 godina od toga jos sam ziv,nedam se,sad sam malo prikocio do iduce avanture.
Jedini problem su ruke koje su na nekih 50 posto,tako da mogu fizicki nista da radim,jako me umara,ali koje vidio raditi bolje sefirati.
I da moja bolest je toliko rijetka da je cak bila dva puta u DR.House,jbg neizljeciva ali sta je tu je,zivot ide dalje,nema smisla plakatu za prolivenim mljekom
Iduci clanak opet veselije,Qatar,zajebite me ovi tuzni prica,nismo u sapunici.


Sad znate sta vec treba

vote,comm,endors,shout i lipo vas molim suboviiiiiii,treba mi za media mogul stvarno

Ako tko moze pomoci u cc,wep ili food bo bi zahvalan,jer me spin zavaljao za 150kcc,a kupio sam BP ua milion cc na rate
jedna rata otplacena jos 9 imam

zdravi i veseli bili i samo vam kazem CARPE DIEM i cuvajte zdravlje jer ono je najbitnijeMy article from tonight wont be about Qatar and about fun there,will be about something what make me to do that,i wont transalte what i write on cro,so mazbe some words wont be the same,but story will be.
All this happen i think 2004,in my city was some kind of cultural manifestation,and there was many kind of fun things,so i was drive on ringispil and i went crazy to impress girl who was there,so i go out from my basket,and i was holding and and drive like that,suddenly my hand lost power,and i fall down.
Luckily i didnt hit security fense,cause that can be fatal for me,i was have big pain in my back,and start going to massage to help me litlle bit.
But days after i notice that all my body losing power,i cant eat,walk watch tv,everthing was so hard for me,but i was think that probably my fall down cause that and will pass with time.
Split game agians Dinamo,i was start feeling less pover in my leg and i was hardly walk on staduim climbng on the top.
After game whwn i wanna cross the road,i felt down and i cant up,my friend jump infront of me and he was hit by motorcycle,people who was there start talking how we are on heavy drugs,and honestlly i was look like that.
Few days after my friends was drinking and i wasnt in the mood so i decide go home,on half way start raining and i go faster and fall down,and cant move at all,rain was stronger and stronger,and i was try to come to wall to get up.
After i get up i easilly go home,but 15 m before same thing happen and no more power,i start to shout and my familly comr outside,they was so scared when they saw me.
They bring me in house and thinking was im so drunk,but when they see am not,they get more scared cause that was awful.
One year i was go from doctor to doctor,from hospital to hospital and nobody can solve my problem,it was very said for me,cause my life stoped and i cant go from house.
Then we go in Split in private clinic to se what is wrong with MR,they first test my body and everthing was ok,doctor say now we need to test head,but we didnt have money,he say he will take care about that.
I was waiting reaults of testing and milion thougts was in my head,finally he call me,and my call say,wait ill go you stay here.
I say to him am not small and i go,when i came in office he holding his head,i was so scared,he say Ante everhing is ok,WTF
Something is wrong and nobody know what,i was think maybe all this is in my head,luckilly in office come neurodoctor,he saw me take me in his office take few tests and solve issue.
i was autoimun sickness Miastenia Gravis,and he say i need to go on operation in Zagreb.
When i came in capital city i wasnt affraid,i was just finish with that and start my life again.
Operation went ok,and i staet feel much better,they give me some pills and say that i need to take them all my life,he forbid me all activity,smoking,drinking,everthing what normal people do.
I was do like that let say ten days.
After i arrieve to study i was start thinking and one day i decide,i wont listen to him ill live day by day and see what happend.
I start drink,smoke,play football,basketball,volleyball and many othere crazy things,i think i was worst in Sarajevo then in Doha,but easy will be stories also about that.
Now after 15 years i decide to stop litlle bit until my next adventure.
With my health is all ok,but i need take pills all my life,only problem are my hands,they work on 50 procent,but who wanna hard work,its better to bossing other people.

So my dear people now you know why i act how i act and i no regret nothing,always need to CARPE DIEM
My friends take care about health cause nothing can replace it,money cant help in many situation.
Fun fact my sickness was 2 time in DR.House


thats all my friend,be nice and take care

now you know what to do

please

vote,comm,shout and please subbbbb i need media mogul

and if ypu have some cc or food,wep i will be very happy
spin take from me 150kcc,and i take BP on loan for milion cc
one payment is done,9 to go

thank you all