MIÉRT ÉRDEMES HÁZAT VÁSÁROLNI? Hasznos infók (nem csak) kezdőknek!

Day 4,179, 06:37 Published in Hungary Hungary by goobee

Kedves e-Honpolgárok!

Újrakezdőként szembetalálkoztam az eddig még nem teljesített újságírós küldetésekkel. Írhattam volna valami vicceset, meg tehettem volna ki csöcsöket, de inkább úgy döntöttem, hogy érdemi cikket írok. Hátha ez is megkapja a maga 25 hozzászólását.

Szóval a cikkem témája a házak.

Azért ezt választottam, mert úgy tapasztaltam, hogy sokan nincsenek tisztában, illetve nem használják ki azokat a lehetőségeket, amit a házak nyújtanak a játékban. Alapvetően nem olcsók, a legolcsóbb q1 ház is 5 napi munkabérbe kerül (hát még a többi!) , ezért sokak - főleg a kezdők - eleve el sem gondolkodnak rajta, hogy házat vegyenek. Pedig nagyon is megéri.

Mire is jók a házak?

Kezdjük az anyagi oldaláról. Egy ház óránként 1 túlóra pontot termel, amiket 24 pontonként beválthatsz munkára, vagyis naponta kétszer is dolgozhatsz, kétszer kapsz fizetést.
Egy ház így hetente 7*1500=10500 HUF többletbevételt termel (mínusz adó), ezzel szemben a Q1 ház piaci ára 6900 HUF körül mozog.

Vagyis a Q1 ház vásárlása mindenkinek megéri, heti szinten 10500-6900=3600 HUF nyereséget termel.

Lássuk mi a helyzet a Q2 házzal. Ennek ára 13.500 HUF körül van, és ugyanúgy napi +1 munkát biztosít. A plusz bevételed ugyanúgy 10,500 HUF, vagyis a heti veszteség 3000 HUF.
Ha összeadjuk a Q1 ház nyereségét és a Q2 veszteségét, akkor még mindig marad 600 Ft-unk pluszban.
De persze még nem számoltunk a kiadásainkkal. Kaját mindenki eszik, földi csatába fegyver kell, ha ezeket a kiadásokat is számításba vesszük, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a Q2 ház tartása már nem éri meg.

A legtöbben ugyanakkor kihagyják a számításból, hogy a ház élettartamát befolyásolja az, hogy melyik régióban telepedsz le, mert régiónként különböző bónuszt kapsz a ház aktív időtartamára. Pl. Budapesten jelenleg 5%-kal, Miskolcon 10%-kal, de például az Őrvidéken 20%-kal tovább lesz aktív a házad. A ház így több túlóra pontot is termel, és így nagyobb a jövedelmed a bónusz mértékével.
Így egy őrvidéki honpolgár házból származó jövedelme valójában 10500*1,2=12600 Ft. Ezzel újraszámolva a feljebb leírtakat a Q1 és Q2 ház fenntartása 4800 Ft plusz jövedelmet biztosít.

Ha ehhez hozzászámoljuk még az egyéb, medál alapú jövedelmünket pl. hard worker medál (heti szintre átszámolva 1,16 gold=688 Ft), Super Soldier, True Patriot, Freedom Fighter, neadjisten RW medál, akkor már elég sok embernek összejön egy olyan jövedelemszint, amely mellett már a Q2 ház fenntartása is megéri a Q1 mellett.

Főként, ha vannak kajacégeink, amelyekben meg tudjuk termelni a szükséges ételt, vagy annak egy részét.
De ezt már mindenkinek magának kell kikalkulálnia, hogy mennyi a heti kiadása, egyénileg megéri -e neki, vagy sem.

De ami viszont mindenkire igaz, hogy a heti Q1 ház fenntartása növeli a jövedelmünket, ahhoz képest, ha nincs házunk.

Megéri akkor is, ha kétkattos vagy, és megéri akkor is ha egész nap az erepublikon lógsz.
Megéri, ha repülős vagy, megéri akkor is, ha földi harcos.
Megéri, ha cégezel, de akkor is, ha nem.

Ha az állam és a cégezők oldaláról nézzük a dolgot, akkor a házak pozitív hatása összeadódik. A Q1 ház napi 1 helyett kétszeri munkát jelent, vagyis duplájára nő a termelésed, duplájára nő az adóbevétel minden egyes ember után, akinek eddig nem volt háza, és most vesz legalább egy Q1-est.

Összefoglalva a cikk fő üzenete: VEGYÉL Q1 HÁZAT, MERT MINDENKÉPPEN MEGÉRI!
A Q2 is megéri sokunknak, de ahhoz, hogy ezt eldöntsd, meg kell becsülnöd, mennyi a heti kiadásod és egyéb jövedelmed.


A házaknak van még egy fontos szerepe a túlóra mellett, az energiatárolás és plusz energia visszatöltés.

Q1 ház: +50 energia tárolás +2 energia 6 percenként
Q2 ház: +80 energia tárolás +2 energia 6 percenként
Q3 ház: +100 energia tárolás +2 energia 6 percenként
Q4 ház: +150 energia tárolás +2 energia 6 percenként
Q5 ház: +200 energia tárolás +2 energia 6 percenként

Vagyis például akinek van egy q1 és egy q2 háza, az összesen +130 energiát tud tárolni, illetve 6 percenként +4 energiát tud visszatölteni.

A nagyobb tároló miatt kevesebb lesz a túlcsordulás, a plusz visszatöltés segítségével pedig többet is tudsz harcolni, gyorsabban fejlődsz. Egy ház napi 480 plusz energiát ad, az 7 nap alatt 3360 energia, amit ha elütsz, akkor 336 presztizspontot nyersz pluszban.

Ha tetszett a cikk, akkor kérek rá egy vote-ot, meg egy kommentet!

Köszi és üdv

goobee