Το χρονικό μιας εκστρατείας

Day 4,076, 16:48 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Έχουν περάσει περίπου δέκα μέρες από την πιο συντονισμένη κίνηση που έκανε η χώρα μας με τους συμμάχους, από την εποχή που το παιχνίδι του πολέμου έχει τη σημερινή μορφή.

Η έναρξη του πολέμου.
Η αρχή έγινε με τη συνδυασμένη επίθεση που δέχτηκε η Χιλή μόλις έληξε το NAP που είχε με την Αστέρια, από τη Σερβία τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στις περιοχές που διέθετε στη Βόρεια Αμερική. Η απάντηση ήταν πολύ σωστά η μαζική επίθεση σε έναν από τους δυνατούς αντιπάλους μας, τη Ρουμανία. Με το NE Ρουμανίας - Χιλής ανοιχτό, η Χιλή η Αργεντινή η Ουγγαρία και η Τουρκία άνοιξαν NE στη Ρουμανία, και ταυτόχρονα η Ελλάδα η Κροατία η Ταϊλάνδη και η Κύπρος ψήφισαν AS στη Ρουμανία. Για τη Ρουμανία που εκείνη τη στιγμή διέθετε κτήσεις σε δεκατέσσερις χώρες, ο εφιάλτης να βρεθεί αντιμέτωπη με εικοσιένα πραγματικά μέτωπα ήταν ορατός.Οι κινήσεις των συμμάχων.
Η Χιλή βρέθηκε με τρία ΝΕ εναντίων της, έχοντας ΝΕ εναντίων της Ρουμανίας. Εστίασε πολύ σωστά σε αυτό, και τελικά αφού ηττήθηκε σε αμφίρροπες epik μάχες, έχασε τις κτήσεις της στη Βόρεια Αμερική.
Η Αργεντινή αξιοποιώντας το ΝΕ εναντίων της Ρουμανίας εδραιώθηκε στις κεντρικές ΗΠΑ διώχνοντας τους Ρουμάνους από εκεί.
Η Ουγγαρία αξιοποιώντας το ΝΕ εναντίων της Ρουμανίας κατέλαβε χωρίς αντίσταση δύο περιοχές, αλλά με τους ελιγμούς της Βουλγαρίας βρίσκεται αμυνόμενη σε άνιση μάχη.
Η Τουρκία καταψήφισε το ΝΕ στη Ρουμανία το οποίο έτσι κι αλλιώς θα έκλεινε αυτόματα αν ψηφίζονταν, και διέθεσε το damage της στις μάχες της Χιλής. Ταυτόχρονα έδιωξε την Πολωνία από τη Γεωργία, παίρνοντας περιοχές που πριν τον πόλεμο μοιράζονταν η Ρουμανία με την Πολωνία.
Η Κροατία προσγειώθηκε στις περιοχές της Ρουμανίας στον Ανατολικό Καναδά, και έδιωξε τους Ρουμάνους από εκεί. η πορεία της προς τη δύση ανακόπηκε από τη Σερβία και οι περιοχές που δεν κατέλαβαν οι Σέρβοι ελευθερώθηκαν από τον Καναδά.
Η Κύπρος προσγειώθηκε με επιτυχία στο Κονέκτικατ... Το οποίο καταλήφθηκε από τη Βουλγαρία.
Η Αλβανία προσγειώθηκε με επιτυχία στο Οτάγκο... Το οποίο καταλήφθηκε από το Ιράν.
Η Ταϊλάνδη προσγειώθηκε με επιτυχία στις Ρουμανικές Ινδίες, και η δεύτερη περιοχή των Ρουμάνων εκεί ελευθερώθηκε από την Ινδία, εξαφανίζοντας τη Ρουμανία από εκεί.Οι κινήσεις της Ελλάδας.
Η χώρα μας προσγειώθηκε με επιτυχία στην κατεχόμενη από τους Ρουμάνους ανατολική ακτή των ΗΠΑ μετά από μια σειρά epik γύρων στους οποίους επενδύθηκε αξιοθαύμαστο damage και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ανοίγοντας ΝΕ στη Ρουμανία προέλασε χωρίς αντίσταση στις περιοχές που καταλάμβανε η Ρουμανία από τη Χιλή. Η Ρουμανία με το να καθυστερήσει μια δική της μάχη, μας έκλεισε έξυπνα το ΝΕ πριν τη διώξουμε, και με ένα δεύτερο παρόμοιο ελιγμό μας πήρε την πρωτοβουλία χωρίς να δώσει μάχη. Στη συνέχεια έχοντας μέτωπο μόνο με εμάς, μας γύρισε στον Όλυμπο.Ο ρόλος της Βουλγαρίας.
Με το που ξεκίνησε η ψηφοφορία για τα NE και τα AS εναντίων της Ρουμανίας η Βουλγαρία αξιοποιώντας το TW που είχε με τη Ρουμανία, κατέλαβε τη Dobrogea για να αποκλειστεί η Τουρκία (η οποία είχε έτσι κι αλλιώς καταψηφίσει το NE), και στη συνέχεια πέρασε στις περιοχές της Ρουμανίας που συνόρευαν με την Ουγγαρία κλείνοντας έτσι το NE της Ουγγαρίας η οποία ώσπου να γίνουν όλα αυτά είχε προλάβει να πάρει δύο Ρουμανικές περιοχές. Για να γίνουν αυτοί οι ελιγμοί η Βουλγαρία έπρεπε να διατηρεί την πρωτοβουλία στο TW και έτσι δεν μπόρεσε να δώσει καταφύγιο στους Ρουμάνους στην Ινδία. Την ίδια ώρα με το ΝΕ που είχε εναντίων της Χιλής καταλάμβανε περιοχές που κατείχε η Χιλή στη Βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ και μόλις τις κατέλαβε και έκλεισε το ΝΕ με τη Χιλή, άνοιξε ΝΕ στην Ουγγαρία.Ο ρόλος της Σερβίας.
Η Σερβία συνέχισε απερίσπαστη στο ΝΕ που είχε ανοίξει στη Χιλή στη Νότια Αμερική. Αφού κάποιες περιοχές της Χιλής καταλήφθηκαν και κάποιες άλλες ελευθερώθηκαν, το ΝΕ Σερβίας - Χιλής έκλεισε. Παράλληλα η Σερβία άνοιξε πόλεμο στην Κροατία και της επιτέθηκε στον Καναδά για να αποκόψει την προοπτική της Κροατίας να επιτεθεί στις Ρουμανικές περιοχές των δυτικών ΗΠΑΗ τακτική της Ρουμανίας.
Η Ρουμανία όταν βρέθηκε απέναντι από τόσα μέτωπα επέλεξε να ασχοληθεί με δύο. Το ένα ήταν το ΝΕ που είχε με τη Χιλή, στο οποίο έδωσε ότι χρειαζόταν για να διατηρεί την πρωτοβουλία μέχρι να τους διώξει από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και να το κλείσει. Το δεύτερο ήταν με την Ελλάδα στη μάχη του AS σε μια τεράστια μάχη στην οποία όταν διαπίστωσε πως οι δυνάμεις της δεν έφταναν και εναντίων της Χιλής και εναντίων της Ελλάδας εγκατέλειψε. Δεν ξόδεψε damage σε καμιά μάχη από αυτές που ο αντίπαλος είχε το πλεονέκτημα του NE εκτός από μία μάχη με τις ΗΠΑ θέλοντας να πάρει την πρωτοβουλία για να κάνει τους ελιγμούς της, και για να μη χαθεί από τη δυτική ακτή. Όταν έκλεισαν όλα τα άλλα μέτωπα, εστίασε σε εμάς και μας έδιωξε από τις ΗΠΑ.Τα κλειδιά της έκβασης της εκστρατείας.

1) Σταθεροί στο στόχο.
Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, αντικειμενικός σκοπός της Ρουμανίας Σερβίας και Βουλγαρίας ήταν η κατάληψη των αποικιών της Χιλής. Ώσπου να το πετύχουν δεν έδωσαν καμιά άλλη προτεραιότητα.
Εμείς και οι σύμμαχοί μας στοχεύσαμε στις αποικίες της Ρουμανίας. Όποιος από τους συμμάχους μας ολοκλήρωνε τον αρχικό σκοπό του, αποχωρούσε από τη μαζική επίθεση. Έτσι στο τέλος η Ρουμανία έμεινε να πολεμά μόνο με δύο, και κατάφερε να τα βγάλει πέρα.
2) Τακτική
Την ώρα που η Ελλάδα χτυπούσε την Τελευταία περιοχή της Ρουμανίας στην Annapolis, η Ρουμανία χτυπούσε την τελευταία περιοχή της Χιλής στο Dover. Το Ελλάδα - Ρουμανία ήταν 44-0 και το Ρουμανία - Χιλή 67-0. Εμείς είχαμε NE στη Ρουμανία, και η Ρουμανία αμφίδρομο ΝΕ με τη Χιλή. Το μόνο που μας χρειαζόταν για να τους χτυπήσουμε με πλεονέκτημα ήταν το να τελειώσει πρώτα η δική τους μάχη, και μετά θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο όταν η Ρουμανία θα χτυπούσε την τελευταία περιοχή των ΗΠΑ, και εμείς των Ρουμάνων. Αυτό θα σήμαινε ότι εμείς θα χτυπούσαμε σαν επιτιθέμενοι με ΝΕ και οι Ρουμάνοι χωρίς. Η Ρουμανία κατάφερε να καθυστερήσει τη δική της νίκη, ενώ εμείς τους πήραμε 87-0. Όταν πήραμε την Annapolis το ΝΕ έκλεισε, και σύνορα για νέο ΝΕ άνοιξαν όταν η Ρουμανία πήρε το Dover. Σε εκείνο το σημείο προλάβαμε να ανοίξουμε πρώτοι το ΝΕ αλλά η Ρουμανία έκανε τον ίδιο ελιγμό καθυστέρησης παίρνοντας το Trenton από τους Αμερικάνους, αφού είχε κλείσει πάλι το ΝΕ με εμάς. Μόλις το πήραν πρόλαβαν να μας ανοίξουν το ΝΕ πρώτοι, και έχοντας κλείσει πλέον τα υπόλοιπα μέτωπα μας πήραν στο ένας προς έναν φαλάγγι.
3) Το damage
Στις σημαντικότερες μάχες έπεσε ανεπανάληπτη ποσότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία του damage της χώρας μας έπεσε από την Gama. Ενδεικτικό είναι πως στην καθοριστικότερη μάχη της προσγείωσης μας στην ανατολική ακτή με 4 δις ήσουν 28ος στο γύρο, και 53ος στο overal. Η ποσότητα ήταν ασύλληπτη από όλες τις πλευρές, είναι όμως ολοφάνερο πως όταν ο δυνατός αντίπαλος δεν σκορπάει το damage των μη οργανωμένων παιχτών του σε άσχετες μάχες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η ισορροπία που θα μπορούσε να δώσει σε εμάς τη νίκη.Ο απολογισμός
Η προσπάθεια ήταν αξιόλογη. Μπορεί η Χιλή να έχασε τις αποικίες της, πράγμα που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς αν δεν είχαμε επέμβει, και η Σερβία και η Βουλγαρία να βγήκαν ενισχυμένες. Η Ρουμανία όμως αν και δεν έχασε το σύνολο των αποικιών της (πράγμα που θα είχε συμβεί αν η συμμαχία επέμενε) ξεριζώθηκε από τη μέση ανατολή τη Γεωργία και την Ινδία, και έχασε μεγάλο μέρος των αποθεμάτων της. Από την πλευρά μας η Τουρκία και η Αργεντινή ενίσχυσαν τη θέση τους, και οι ΗΠΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε λίγες rl περιοχές τους. Παράλληλα η χώρα μας εντυπωσίασε με το damage που διέθεσε, και η Ουγγαρία βρήκε μπελά που πριν δεν τον είχε. Πιστεύω πάντως ότι το μεγαλύτερο κέρδος είναι πως όσοι ασχολήθηκαν με τον πόλεμο αυτό, κατάλαβαν πως διακρατικά οι λύσεις που θα μας δώσουν πλεονέκτημα στο μέλλον βρίσκονται στην ομαδική προσπάθεια είτε είναι για άμυνα, είτε για επίθεση.