Πορεία και ανθρωπιά στο eRep! (Ένας μήνας απαξίωσης)! Μήνυμα προς νέους παίκτες.

Day 4,003, 12:55 Published in Greece Greece by B I T E R

Αυτή την φορά το άρθρο θα είναι διαφορετικό, δεν θα έχει να κάνει με κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και ψυχαγωγία για να μην σας φέρω σε αντιπαράθεση όπως συχνά κάνω στα άρθρα μου όπου τα αποκαλείτε προπαγανδιστικά και επαναστατικά, αλλά θα έχει να κάνει με την μικρή μου πορεία στο eRepublik και το πως ξεκίνησα το παιχνίδι ξανά (αφού το είχα αφήσει το 2015 που είχα ασχοληθεί αμελητέα) χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, μέχρι την εκλογή μου ως Βουλευτής (Congress Member) στην Βουλή των Ελλήνων από το 1ο κόμμα Greek Independence Party (GIP)

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Κόμματος όπου το όνομα του καλείτε στο άκουσμα AntrikosA που με τοποθέτησε στην πρώτη θέση του κόμματος για να ψηφιστώ Βουλευτής αλλά και στον Αγαπητό μας Ektonosiakos που όλοι γνωρίζουμε, όχι μόνο εδώ (Ελλάδα) αλλά σε όλο το eRepublik!
Και γιατί να ευχαριστήσω αυτούς τους δύο κυρίως θα αναρωτηθεί κάποιος. (Δεν έχει να κάνει κομματικά ούτε επειδή πήρα το Gold από την εκλογή μου) αφού όταν άφησα το παιχνίδι και το ξανά ξεκίνησα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμουν στο 4o κόμμα πλέον Hellenes Terroristas, όπου στην συνέχεια βρέθηκα και στο Πρώτο MU της Ελλάδος - GAMA - πριν από ένα μήνα περίπου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όλα έχουν να κάνουν με την διάθεση των παικτών με το να προσφέρουν μέσα στο παιχνίδι (αλληλεγγύη) είτε αυτά είναι τρόφιμα είτε χρυσά, είτε ενδιαφέρον για την πατρίδα, ώστε να προχωρήσει σωστά και μεθοδικά είτε οτιδήποτε άλλο, μέσα στα πλαίσια της Ειρήνης και της αρμονίας αφού όταν δεν υπάρχουν αυτά λιγοστεύουν οι πιθανότητες τους, με αποτέλεσμα να έρχονται οι διαφωνίες η διχόνοια και η κατάρρευση της Χώρας όπου την είχα αντικρίσει για πρώτη φορά κατακτημένη (όταν γύρισα) από Βούλγαρους και Σκοπιανούς.

Με τον ερχομό μου λοιπόν στο 1ο MU της Ελλάδος - GAMA - αφού είχα εισπράξει το Avatar της ομάδας από τον Αρχηγό F@nis άρχισα να δέχομαι την ίδια ημέρα κάποια μηνύματα από τον ήδη αγορασμένο κωδικό -> Aragon II και τον Loukatsos σχετικά με την αγορά κάποιων κωδικών που ανήκαν στο ίδιο MU με αυτούς, επειδή προφανώς ήταν "παρατημένοι" από τους αρχικούς τους ιδιοκτήτες οι οποίοι τώρα βρίσκονται στα χέρια των ίδιων ή και ΆΛΛΩΝ (ίδιων/ίδιο MU) αφού καθημερινά κάνουν μόνο τα βασικά, όπως (training, work και DO). Η συμφωνία θα ήταν να αγόραζα τους κωδικούς σε τιμή τον 100 ευρώ και άνω και να έβαζα κάθε μήνα τα πακέτα όπως (Power, Blitzkrieg και Maverick Pack = 40 ευρώ) και όποτε ήθελαν οι ίδιοι να μου το έπαιρναν πίσω μέσο του e-mail. Εάν υπήρχαν διαφωνίες και δεν συμφωνούσα μαζί τους για οποιοδήποτε λόγο, (όπου εγώ αυτό το αποκαλώ τραμπουκισμό και απειλή) δεν θα μπορούσα να τον επανακτήσω πίσω αφού δεν θα είχα το e-mail με αποτέλεσμα να έχανα τα λεφτά μου. Ένας από αυτούς τους κωδικούς τους οποίους μου πρότειναν ήταν ο BaNeS.

Για να ξεκαθαρίσω όμως την θέση μου καθώς είχα και τηλεφωνικές επαφές μέσο What's up μεταξύ αυτών των ατόμων, ήμουν άτομο που ήθελα να μάθω το παιχνίδι να καθίσω να ασχοληθώ να ξοδέψω τον χρόνο μου όπως και τώρα κάνω και το έχω δείξει σε όλη την κοινότητα (αφού είμαι καθαρά 67 ημερών παίκτης) διαβάζοντας άρθρα καινούργια και παλιά για τις διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ ολόκληρης της κοινότητας. Δυστυχώς οι ίδιοι δεν προνόησαν γι 'αυτό, παρόλο που με ρώτησαν από ποια MU είχα περάσει παλαιότερα (για προσωπικούς τους λόγους) και απλά ήθελαν να βγάλουν το κάτι "παραπάνω" (τίποτα δηλαδή) σε λεφτά. Δεν ξέρω αν τα χρειαζόντουσαν ή απλά ήθελαν να βγάλουν το μήνα τους σε πακέτα ή απλά να με "βοηθήσουν" δίνοντας με δωρεάν ή με λεφτά κωδικό που πάλι θα χρειαζόταν να πλήρωνα τα πακέτα.
(Εδώ θέλω να ανοίξω μια μεγάλη παρένθεση και να αναφερθώ και στον milano13 που με τον πρότειναν κάποια άτομα (Jimkats1), (Smolikas), (Precious Box) για την εισαγωγή μου στο πρόγραμμα αλλά και επειδή και αυτός ήταν/είναι σχετικά νέος στο παιχνίδι και θα μπορούσε να με "καθοδηγήσει" κάπως μέσα σε όλο αυτό. Δυστυχώς όμως η απάντηση που πήρα ήταν η ίδια). Θα μπορούσε φυσικά να ήταν ο καθένας στην θέση του και να έλεγε το ίδιο.

Για να μην υπάρξουν όμως αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο άρθρο όπως είπα και στην αρχή, ήμουν και είμαι άτομο που θέλω να καταφέρω κάτι δικό μου και όχι έτοιμο. Άλλωστε πιο το νόημα του παιχνιδιού εάν αγόραζα τους κωδικούς; Επιπλέον, θέλω να τονίσω την εξαιρετική δουλειά του milano13 στο Icarus Programm και των υπολοίπων διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν και με το παραπάνω τους νέους αεροπόρους παίκτες.

Την αφορμή λοιπόν έδωσε ένα περιστατικό για να βγω από το MU - GAMA - (+ όλα τα παραπάνω που ανέφερα για τις αγοραπωλησίες και τον 1 μήνα απαξίωσης σαν νέος παίκτης) που έγινε μεταξύ εμένα και του Φάνη όταν ο ίδιος με αποκάλεσε....όταν με είδε να φοράω το Avatar της Slovenian Division χωρίς να τον έχω προσβάλει στο παρελθόν. Η απάντηση που πήρε ήταν η ανάλογη. Δεν θέλω να επεκταθώ όμως σε αυτό το θέμα αφού ήταν εν βρασμό η απάντηση την οποία έδωσα.

Καθώς λοιπόν εκείνη την περίοδο που δεν βρισκόμουν σε κανένα MU μετά από τα παραπάνω που ανέφερα, έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα όλος τυχαία στον AntrikosA (χωρίς να τον γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε στο παιχνίδι) όπου έλεγα "Αντρίκο αν είσαι ανοιχτός να μιλήσουμε από voice σχετικά με κάτι που με προβληματίζει πες μου." και η απάντηση που πήρα άμεσα μέσα στα 5 λεπτά ήταν "ναι φίλε ότι θέλεις, σπίτι είμαι αράζω που θες;" πράγμα που σαν νέος παίκτης (1,5) μήνα δεν είχα δει από κανένα από τους παραπάνω που ανέφερα και σε όλο το MU των - GAMA - όπου είχα φτάσει σε ένα σημείο να τους κυνηγάω εγώ για να με καθοδηγήσουν. Μετά από αρκετή κουβέντα που κάναμε σχετικά με το παιχνίδι αλλά και τα πολιτικά που έχουν να κάνουν σε αυτά, διαπίστωσα ύστερα από έντυπα που έχουν κρατηθεί, πως οι παραπάνω μόνο "μπελά" δεν είχαν προκαλέσει στην Ελληνική κοινότητα, με αποτέλεσμα να σχηματίσω την δική μου εικόνα και άποψη πάνω σε αυτά και στην συνέχεια μέσο του Ektonosiakos βρέθηκα στην Slovenian Division.

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω όμως είναι ότι για να συνεχίσει να υπάρχει και να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι είναι ότι πρέπει να υπάρχουν νέοι παίκτες όπου νέοι παίκτες σημαίνει ενεργοί Admins νέα updates νέο ενδιαφέρον περισσότερο χαβαλέ - διασκέδαση ακόμη και προσωπικές γνωριμίες και θα υπάρξουν νέοι παίκτες εάν τους βοηθάτε και δείχνετε ενδιαφέρον και όχι να τους απαξιώνετε και να τους πουλάτε κωδικούς!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά από την αρχή μέχρι το τέλος τους Smolikas που βρίσκεται στο Hellenic Ministry of Defence που με στήριξε από την αρχή (παρόλο τα προβήματα που έχει), τον SotirisA που βρίσκεται στο HELLENIC ARMY, τον AntrikosA για ΟΛΑ! τον Ektonosiakos για τις ΥΠΕΡΣΥΜΒΟΥΛΕΣ και τον exohoritis που βρίσκεται στο -7NISA- Αυτοί και άλλοι "πολλοί" που δεν θυμάμαι είναι τα Κύρια άτομα που με βοήθησαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν και μέχρι τώρα. (Makrugiannis, koumoutsa1, Elior Crownguard)

Ευχαριστίες πολλές και στους milano13, Asterios C, Zeus Christou, apostol1322 που κρατάνε το Icarus Program (το μοναδικό πρόγραμμα νέων) ζωντανό και στηρίζουν μέσο αυτού τους νέους παίκτες - αεροπόρους για την πορεία τους στο παιχνίδι!

Αυτό που εκτίμησα λοιπόν έστω και το μικρότερο είναι ότι όλοι αυτοί πρόσφεραν σε έναν νέο παίκτη χρόνο, eχρήμα, eπαιδεία και ενδιαφέρον που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα τους.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και στέλνω ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους του νέους παίκτες να προσέχουν τις επιλογές τους, με εκτίμηση..!
N1kolaos Biternas