Неделно МОД известување

Day 3,900, 12:44 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za OdbranaДобра вечер Македонијо


1. НЕДЕЛНА ПОДЕЛБА НА ХРАНА

Поделени 45 000 ку3 лепчиња.
Продолжуваме со делењето на 5000 ку3 лепчиња за сите играчи без пакети.

Условите се:
1. Да имате Македонско државјанство
2. Да НЕМАТЕ ниту еден активен пакет.

Форма за пополнување: ТУКА


Рок на пополнување: ДО ВТОРНИК САБАЈЛЕ, ДО СМЕНА НА ДЕН.
Лебот ќе биде поделен во Вторник вечер.


2. БИТКИ

ДОДЕКА ТРАЕ НАСТАНОВ ПУКАЈТЕ ЗА СОЈУЗНИЦИТЕ, АМА САМО ВО ДИРЕКТНИТЕ БИТКИ !!!
Да не им ги расипуваме тренинг војните. И нивните, а и малку повеќе внимавајте на нашите тренинг војни.
НЕ ВРТЕТЕ ЅИДОВИ ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ВОСТАНИЈАТА, ТАМУ ТРЕБА ДА ИЗГУБИМЕ !!!

ВОСТАНИЈАТА ГИ ОСЛОБОДУВАМЕ (со исклучок на американските востанија), А ДИРЕКТНИТЕ БИТКИ ГИ ПОБЕДУВАМЕ.

Романија ресетира детерминација во унгарските региони.
Други сериозни битки во Астерија нема.

Тренинг војната со Тајланд продолжи без поголеми проблеми.


ЧУВАЈТЕ ЧОКОЛАДИ, ЌЕ НИ ТРЕБААТ НАСКОРО !


3. ЗА АВИО РЕФУНДОТ

Поделен е неделниот авио рефунд. Потрошени 114 200 денари. Државата рефундира 3 денари за едно убиство.
Услов е да имате направено најмалку 100 убиства. Бројот на убиства се заокружува на 100.
Пример: Доколку имате 149 убиства, ќе ви бидат сметани 100. А доколку имате 151 убиство, ќе ги сметаме како 200 🙂
Командантот на вашата единица е должен секој вторник да достави скриншот во групната порака, од каде МоДот го пополнува документот и најчесто во среда ги дели наградите.

Како што и напишав денес на државниот ѕид, командантите (или кандидатите назначени од нив) имаат можност да добијат пристап до документот за сами да го пополнуваат, секој за својата единица.
Доколку има нови единици кои не се дел од овој авио рефунд систем, а сакаат да се приклучат, слободно нека ме исконтактираат. Од денеска во рефунд системот се вклучени и воените единици ОРГАНИЗАЦИЈАТА и Reservoir Dogs.

Новост: Горниот праг за земање рефунд од државата од следната недела е Wing Commander*.


4.Линкови:
Линк до претходниот документ за поделба на авио рефунд од Литл Бист
Линк до документот за авио рефунд
Линк до документот за евиденција на НБРМ
Линк до документот со пријавените за поделба на леб


СИТЕ КОИ САКАТЕ ДА ДОНИРАТЕ ЛЕБ, ДОНИРАЈТЕ ЗА АС !!!

Неделава потрошив 66 000 денари за полнење на АСот. Останаа уште 6% кои ќе ги дополнам откако ќе се нормализира цената на лебот.

СЛЕДЕТЕ ГИ НАРЕДБИТЕ НА ДРЖАВЕН ЅИД !!!!
ЧУВАЈТЕ ЧОКОЛАДИ, ЌЕ НИ ТРЕБААТ НАСКОРО !

Со почит
Претседател на еМакедонија
ГАМБЛЕ_24