Legújabb frissítések - Teljes fordítás!

Day 3,898, 07:48 Published in Hungary Hungary by Basharadam

Sziasztok!

Ahogy láthattátok ma, két elég jelentős változtatás fog életbe lépni. Itt a a teljes fordítás:

"Ahogy az Erepublik belépett életének második évtizedébe, a segítségétekkel több olyan projekten dolgozunk, ami megbolygatja a jelenlegi status quot és összességében egy izgalmasabb és mókásabb játékhoz fog vezetni."

Keményen dolgoztunk az elmúlt pár hónapban, hogy változtassunk a játékmeneten és elkészüljön a mobilos applikáció. Tudunk róla, hogy kívülről, a játékosok szemszögéből ebből nem sok látszódott, ráadásul eventek sem voltak.

A következő hónapokban több új változtatás lép életbe, amely a Ti segítségetekkel és visszajelzésetekkel jobbá fogja tenni az Erepublikot.

Ezeknek az új változtatásoknak a célja, hogy az általatok leggyakrabban felvetett problémát megoldja: az hatalmas egyenlőtlenségeket, mind országok, mind egyéni játékosok szintjén.

Az első két változtatás most fog életbe lépni és a közösségnek egy hónapja lesz rá, hogy alkalmazkodjon ezekhez és visszajelzésekkel támogassa munkánkat.

Determination (Elszántság) a felszabadító háborúk esetén

(Mint észrevehettétek, ha egy régió régebb óta el van foglalva, akkor a játékosok által leadott sebzés többet ér, erre van egy bizonyos szorzó, ez a determination. Pl. 1,5, akkor másfélszer annyit ér a sebzésed. Nem sebzel többet, de jobban tolod vele a falat) Jelenleg ez a szorzó az alapján van meghatározva, hogy egy adott terület milyen régóta van megszállva az utolsó felszabadítás óta. A 3,929. erep nappal kezdődően ezt a szorzót az alapján határozzuk meg, hogy az utolsó 250 napban hány napig volt megszállás alatt az adott régió. (Ez elég jelentős változtatás. Eddig az volt a bevett gyakorlat, hogy az erősebb megszálló „hűti” a régiót. Hagyja felszabadulni, utána elfoglalja rögtön, nullázva ezzel a determination szorzót. Tehát ez a szorzó sohasem lesz nagyon magas, így könnyedén tartani tudja a régiót.)

Minél régebben van megszállva egy régió, annál magasabb lesz ez a szorzó, hogy kiűzze a megszállókat. Miután felszabadultak a régiót, a helyi lakosok egy ideig morcosak lesznek a megszállókra. Ennek lényege, hogy a frissen felszabadult régióknak egy ideig nagyobb legyen az esélye, hogy sikeresen tudjanak védekezni. Tehát determination szorzó nem fog lenullázódni az által, ha a megszállók visszafoglalják az adott régiót.Nézzük egy példát! A mostani egyenlettel számolva, a 3,750. napon a determination szorzó 1.32 (azzal számoltunk, hogy utoljára 60 napja volt szabad az adott régió) a megszálló országgal szemben.

Az új egyenlettel számolva a determination szorzó a „megszálló A”val (Invader A) szemben sokkal magasabb lesz, mert a példánkban az utolsó 250 nap alatt 140 napig tartotta megszállás alatt az adott régiót. Így ez a szorzó 4.45 lesz! Megszálló B-vel szemben (ha a megszálló B utána elfoglalja a régiót), ha 45 napig tartja a régiót, ez a szorzó 1.14 lesz.

Az összes többi országgal szemben ez a szorzó 1, hiszen nem foglalták el az adott régiót. Az összes többi megszállás alatti játéktechnikai elem változatlan marad.

Determination szorzó a felszabadítás után
(Erre hivatkoztam előbb „morcosság alatt 🙂 ) A felszabadulás után egy ideig determination szorzót kap az ország a megszálló ország ellen. Ennek értéke az a determination szorzó, ami akkor volt, amikor a felszabadító csata elkezdődött.

Az összes többi megszállás utáni játéktechnikai elem változatlan marad.
Ez a változtatás az Erepublik 3,929n paján, augusztus 23.-án lép életebe.

Természetes erőforrások koncesszió

Mielőtt a fenti változtatást bevezetnénk, az országok elnökei és diktátorai új törvényt vezethetnek be: a természetes erőforrások koncessziót.

Ez az új törvény egy szerződésként funkcionál az országok között, célja, hogy az országok növelni tudják produktivitásukat (bónuszaikat) vagy növeljék bevételeiket, azzal, hogy bérbe adják egyes régiókat. A törvényt egyszerű többséggel (50%+1) lehet majd megszavazni.

Egy adott ország csak azokat a bónuszokat adhatja bérbe ami az eredetei területein van és nincs megszállás alatt. Ha a bérbeadó ország megszavazta a törvényt, a másik országnak is meg kell szavaznia, akire vonatkozik, hasonlóan a békekötésekhez.

Miután mind a két fél megszavazta a törvényt, az adott nyersanyag nem számít bele a bérbeadó ország bónuszai közé, hanem olyan mintha a bérbe vevő ország elfoglalta volna azt. A bónusz úgy fog számítani, mintha ez a nyersanyag hozzá lenne kötve a fővároshoz (full bónusz). Viszont az elcserélt bónusz nem fog eltűnni az adott régióból, továbbra is ott marad a bónuszok között (ezt nem értem).

Minden nap, amikor él a szerződés, a bérbe vevő ország kincstárából levonásra kerül a bérleti díj és átkerül a bérbe adó ország kincstárába.
A bérleti díj az alapján lesz meghatározva, hogy milyen ritka az adott nyersanyag, tehát milyen nagy bónuszt kap érte az adott ország gazdasága. (ezek szerint ezek nem piaci alapon lesznek meghatározva, hanem Plato bácsi előre megmondja?)A koncesszió díja összeadódik ha kettő vagy több nyersanyag növeli egy adott ágazat produktivitását. Például, ha egy ország bérel egy marhát (3😵 és egy szarvast (5😵, a koncesszió díja az élelmiszeripar előző napi GDP-jének 8%-a lesz. (mi a francért fog bárki is bérelni bármit ha a plusz termelést ki kell fizetni egy másik országnak?)

A bérbe vevő ország egészen addig élvezi a bónuszokat, ameddig azok a bérbe adó ország területén vannak, tehát nincsenek elfoglalva. Ha a bérbe adó ország elveszti a régióját amire érvényes szerződése van, akkor a szerződés nem bomlik fel (hiszen esélye van, hogy visszafoglalja azt a szerződés időtartalma alatt) és a bérbe vevő ország továbbra is fizeti a díjat minden nap. (kinek fizeti? Az új tulajdonosnak? A bónusz megmarad?).

Az egy ország által egyszerre igénybe vehető koncessziók száma véges. A megszállás alatt lévő régiók továbbra is produktivitás bónuszt adnak mint eddig. Azok a cégek amelyeket az adott régióban alapítottak nem vesztik el a bónuszukat a koncesszió által, ez csak ország szinten lesz érvényes.

Mivel ez a változtatás eléggé megkavarja az állóvizet, ezért minden játékos egyszer ingyen átrakhatja cégeit és holdingjait egy másik régióra.A baloldalon megjelent egy "League of Allies" felirat. Ezek alapján úgy tűnik, mintha megismételnék azt az eventet, ami nemrég volt. Erről itt írtam részletesebben: Szövetségesek ligája fordítás

Bash