[KommK] Novemberi visszatekintés - Cikluszáró

Day 3,665, 17:09 Published in Hungary Hungary by Kommunikacios Miniszterium
Ha csak az összefoglaló érdekli, a kereső mezőbe (ált. Ctrl+F) írja be ezt: "vissza a közlöny"


Tisztelt nép, tisztelt plebs!


Novemberi visszatekintés:


Lassanként Magyarország újra választások elé néz december 5-én, a jelenlegi Nintsen-kormány pedig nem indul azon a választáson, így biztosan más kormány fog a kellemes bársonyszékekbe ülni.
Próbálok nagyon tömören fogalmazni (forrásokat mellélinkelve) a teljesség igénye nélkül, hogy pár fővel többen olvassátok el.


No de tekintsünk vissza novemberre:


 ⟶  November 5-7.
A választás lezajlott, az októberi Dunedan-kormány leköszönt, és az új, Nintsen-kormány pedig elfoglalta a helyét - az edzőháborúk folytatódnak, az adóemelés meglett említve. Szerbia pedig ismét demokrácia lett. (forrás: KommK)


 ⟶  November 8-9.
A kormány felvette a kapcsolatot Egyiptommal a területek bérlésével kapcsolatban, de sajnos technikai okok miatt nem jött össze. Az izraeli területekről viszont nem vonulunk ki. (forrás: MK)


 ⟶  November 10-11.
Elkezdődött a thai régiók hűtése, a Pacifica körlevél elindult, Tajvan - Dél-Korea illetve horvát - szerb éles háború zajlik. A szlovák diktátor meg lett döntve a magyar elnök által. A román-magyar edzőháborút nem sikerült lebeszélni. Franciaország, egy Asteria-párti ország csatlakozna a Pacifica-hoz, a Magyar Kormány ezt ellenzi. (forrás: KK, HK)


 ⟶  November 12-14.
A kormány a régi szokást újra visszahozván, megpróbált november 14-ére, kedd reggelre egy epic-et szervezni, de aztán sajnos a számok nem alakultak jól aznap reggel - így elmaradt. (forrás: KommK, VoeH, KommK)


 ⟶  November 15-16.
A horvát MPP-t egyeztetés hiánya miatt le lett szavaztatva. Egyetemi előadás lesz szombaton, 20-kor Eheslo-val. Bulgária légicsapást mért Szaúd Arábiára. (forrás: KommK, HK)


 ⟶  November 17-19.
A Kommunikációs Minisztérium eNemzeti Konzultációt hirdetett, továbbá kiadta PDF-ben Eheslo szombaton tartott előadását (eMagyarország romlásáról - az első Őrvidéki polgárháború).
Izraeli területek kérdésesek. Pacificában Franciaország felvételét megvétóztuk, kompromisszumként felajánlottuk, hogyha Brazília is jöhet, nem vétózzuk meg Franciaország felvételét - meglett vétózva Franciaország felvétele. A thai hűtés megtörtént, Mexikó-Kuba háborúban Mexikónak segítünk, a szövetségesünknek. Az adóemelésről újra van szó. (forrás: KommK, HK)
 ⟶  November 20-30.
Ezen időszakban zajlott le a 10. születésnapi esemény. (forrás: HK - nov. 20.)

Az árak hirtelen megugrottak, a q1 kaja 0,8, q6 és a q7 fegyver 20, illetve 50 huf-on és környékén mozgottak. Kisborok csillapítván a kajaválságot, osztást szervezett. (forrás: Kisborok cikke - nov. 21.)

Összehangolt támadást indított Chile, Argentína és Írország Bulgária ellen, továbbá Indiát is megtámadták a görögök és a törökök. Oroszország és Albánia edzőháborúzik. (forrás: HK - nov. 21.)

VILÁGHÁBORÚ!
Bár ez egyszerűen csak egy jól megszervezett eltörlés volt az Asteria részéről az anti-Asteria országok ellen. Az anti-Asteria által Bulgária és India ellen végrehajtott szervezett támadás okán az Asteria országok válaszcsapást mértek rájuk.
Colin ("az erep Soros Györgye") kiszállt, és kinyilatkoztatta, hogy ő ezt már nem tudja megoldani és finanszírozni.
A Magyar Kormány az anti-Asteriát támogatta a harcokban. A Pacifica szövetségünkben Lengyel-, Orosz-, Finnország és Tajvan Asteria mellé pártolt, az anti-Asteria oldalhoz pedig mi, Mexikó, Lettország és USA tartozunk. (forrás: HK - nov. 25., HK - nov. 26., Észt elnök cikke - nov. 24., weeniii - Colin posztja - nov. 24.)

Elfogadtuk a horvát MPP-t, Magyarország túl gyenge lenne egy Románia elleni közvetlen harchoz. A török MPP-t Mexikó, Lettország, USA és Magyarország is elfogadta, ezután Lengyelország szövetségesünk (együtt vagyunk a Pacificában) légicsapást mért Törökországra az Asteriával egyeztetve - ez idő alatt Lengyelország nem kötötte újra az MPP-ket e négy országgal. (forrás: HK - nov. 25., HK - nov. 26., Hercegnő fordítása - nov. 24., Hercegnő fordítása - nov. 29.)

Jöttek a troll NE-k: román, lengyel, magyar és végül spanyol. A magyar NE kivételével mind után kaptunk egy figyelmeztető NE-t is szerbektől, a spanyolnál még bolgár NE-t is kaptunk volna. Ezekből jól látható, hogy Magyarországot egy kalitkába zárták, nem mehetünk sehova komoly céllal. (forrás: KommK - nov. 23., MK - nov. 24., KommK - nov. 25., HK - nov. 28.)

Ciprus megköszönte Magyarország segítségét. o7 (forrás: HK)

A Kommunikációs Minisztérium által indított eNemzeti Konzultáció eredményei napvilágot láttak. (forrás: KommK - nov. 26.)

A Magyar Kétfarkú Kutya Kormány a bombák megtartását kérte a lakosságtól, egy decemberi nagy bulihoz. (forrás: KommK - nov. 29.)

Röviden tehát: Az anti-Asteria országokat az Asteria (és Asteria-párti) országok eltörölték.


 ⟶  December 1-2.
Kormányváltó hangulat van a levegőben, újra itt lesz az elnökválasztás december 5-én. A Kormány szépen, rendezetten, rendben, egyetlen adósságot sem hátrahagyva próbálja majd átadni a kormányzást a következő kormánynak.
A védelmi harcok az Asteria megszállás ellen nem túl rózsásak. (forrás: HK - dec. 2.)

Biztosan kihagytam valamit, mert rengeteg dolog történt novemberben, szóval kérlek írjátok meg kommentben, hogy mit hagytam ki, hálásan köszönöm a segítségeteket!

VILÁGTÉRKÉP:A szép paint-tal rajzolt csíkokkal jelölt országok helyén történt a "világháború":
Európa:Dél-Amerika:
Letölthető a 3665. napi világtérkép:
kicsiben (4159 × 2759 pixel, 1,3 M😎
és nagyban (8245 × 5495 pixel, 4,85 M😎


Az elmúlt pár napra emlékezzünk vissza a közlönyök segítségével: (lapzártáig)
   3665. Napiparancs (12.02. 17:10)
2017. nov. 25.
rohamkacsa az aktuális prioritásokat kiírta. Védelmi harcok az Asteria ellen több szövetséges országban is - segítünk nekik!Beadott törvények:
dec. 2. MPP Fülöp-szigetek (semleges)    (27Y - 3N)
dec. 2. MPP Lengyelország (Pacifica)    (20Y - 11N) - PoL
dec. 2. Kiutalás 400 000 HUF    (27Y - 4N)


Aktív magyar háborúk:
Edzőháború Csehország (Nebula)
Edzőháború Izrael (Nebula)


Érvényes MPP-k, azaz kölcsönös védelmi szerződések:
1 nap múlva lejár    Fülöp-szigetek (semleges)
5 nap múlva lejár    USA (Pacifica)
6 nap múlva lejár    Mexikó (Pacifica)
7 nap múlva lejár    Svédország (Pacifica)
8 nap múlva lejár    Oroszország (Pacifica)
12 nap múlva lejár    Kolumbia (Pacifica)
14 nap múlva lejár    Tajvan (Pacifica)
17 nap múlva lejár    Brazília (semleges)
21 nap múlva lejár    Törökország (semleges)
22 nap múlva lejár    Görögország (semleges)
23 nap múlva lejár    Horvátország (semleges)
23 nap múlva lejár    Finnország (Pacifica)
23 nap múlva lejár    Argentína (Andes)
24 nap múlva lejár    Írország (semleges)
24 nap múlva lejár    Ciprus (semleges)
25 nap múlva lejár    Venezuela (Andes)
28 nap múlva lejár    Chile (Andes)
32 nap múlva lejár    Lettország (Pacifica)


Magyarországról röviden:
   Szövetségünk: Pacifica
   Pacifica vezetője: Yui MHCP001
   Tervünk novemberre: Edzőháborúk folytatása, adóemelés, világháborúban az anti-Asteria oldal segítése, Áldassék Djozike!
   Magyarország elnöke: Nintsen
   Magyar nyelvű tutorial: erepublik tutorialIndokolatlan gif a végére:

Az elmúlt napokban túl kevés az animés kép, ezt most bepótoltam! A KonoSubát pedig folytattam, és a második évadját (szezonját) végig is néztem!

Tisztelettel,
Vadaskertbenvok
Kommunikációs miniszter és a Vadas Dosszié főszerkesztője


2017. december 3. 02:10