[HK] 1. Hadügyinfó

Day 3,614, 02:54 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium

Üdvözlet bajtársak!

Reagálni szeretnék az elmúlt napok eseményeire és új információkkal is szeretnék szolgálni a tisztelt lakosságnak.

I. Event

Az elmúlt napok azzal teltek, hogy a kormány megbeszéléseket tartott a kormányon belül és a Pacafica valamint az Antiasteria (lassan nevezhetjük szövetségnek is) tagokkal az event mikéntjéről. Plusz információja senkinek nincs az ügyben. A Pacificaban ami de facto már megszünt teljes csend honol. Onnan egyik ország sem jelzett vissza event ügyben. Az antiAsteria berkekben már aktivabb a társaság. A horvátok már megosztották velünk azokat a tereptipusokat amiket az első három helyre fognak tenni. A saját sorrendünket Dunedan elnökúr már közze tette a tiszi körlevelekben. Megkérem a játékosokat, hogy a tisztjeiknél tájékozódjanak.

II. Szövetségek, pszeudószövetségek

Nincs mit szépiteni a helyzeten. A Pacifica siralmas helyzetben van. Amit én augusztusban a nyaralás miatti inaktivitásnak tudtam be az mára már állandósult. A szövetségünk de facto nem létezik. Ahhoz az elvált házaspárhoz tudnám hasonlitani akik még egy házban laknak, de külön szobában. Véleményem szerint ugyanez az állapot uralkodott előző hónapban is csak nem kaptunk erről semmilyen tájékoztatást.

Ezzel szemben az antiAsteria erők viszonylag aktivak és együttműködőek. Különösen igaz volt ez a görögök felszabaditására. Igyekszünk ezt az együttműködést fentartani és megőrizni. Kaptunk MPP ajánlatokat is Olaszország és Horvátország részéről. A horvátok MPPjét már a lettek is elfogadták.

III. Izraeli helyzet

Nagy port kavart Dunedan elnökúr izraeli kivonulásának parancsa. Ez előtt azért is érthetetlenül állok mert a kivonulást ellenzők néhány napja még követelték az elnöki igéret betartását amikor az első két felkelést megvédtük mivel külföldiek inditották. Ajánlatos lenne eldönteni végre, hogy mit várnak az ellenzéki erők a kormánytól. Attól a kormánytól ami megnyerte a választást és ezzel felhatalmazást arra, hogy belátása szerint döntsön. Ez a döntési jog minden kormány alanyi joga. Hiába próbálja Istencsászár ezt diktatórikusnak beállitani. Ha ezt a logikát követjük akkor az AS is diktatórikus volt, sőt eddig minden kormánydöntés az volt az erep történetében. Ilyen böszme kijelentések egyszerűen nélkülöznek minden logikát.

A Beersheba-i felkelést egyesek burgenlandszerű polgárháborúvá probálták változtatni kihasználva ezt saját belpolitikai érdekükben. A hadügy az elnök kategórikus utasitására felszabaditotta a régiót. A CO-zás oka roppant egyszerű volt(109k HUF). Az ország sorsáról nem az erős játékosok döntenek hanem a megválasztott kormány. Nagyon súlyos precedenst teremtett volna ha engedünk a zsarolásnak. Külön sajnálatos, hogy az előző KARDos kormánytagok fenyegetik a kormányt a sebzésükkel. Ez nem Szerbia. eMagyarország nem kér a katonai diktatúrából.
A régió sorsáról a mai nap folyamán az elnök közleményt fog kiadni. Addig nem lesz védve vagy felszabaditva állami részről izraeli felkelés.

IV. Edzőháborúk

Sokan nem vették észre előző hónapban a nyilvánvaló elhanyagolást amit a KARDos hadügy az edzőháborúk tekintetében véghezvitt. A nagy zsidóháború miatt mind az osztrák, mind a thai régiók teljesen összekuszálódtak. Én nem akartam ezt nyilvánosan felhozni és bárkit vádolni, de a mai napon a KARD egyik prominens személyisége kérte rajtam számon, hogy miért nincs magyar csata.
Elmondom miért nincs. Az előző kormány a kongaválasztás miatt leállitotta a thai, cseh és osztrák TW-ket. Ebből csak a cseh lett újrainditva. A thai régiókra beköltöztek a horvátok. Ezzel a bónuszrégió Northern Thailand hűtése is nehézkessé vélt. Azon a kis területen kell majd régiókat cserélnünk a horvátokkal. Ezzel kapcsolatban már felvettem a kapcsolatot a horvát féllel. Edzőháború viszont ott már nem lesz. Arra már nincs hely mindhárom országnak.
Az osztrák régiókat közben a szlovénok foglalták be. Két alkalommal is a mi érdekeltségünkbe tartozó régiót foglaltak el(Styria, Upper Austria). Mindkettőt visszakértük már Colonel Brucetól és vissza is kapjuk majd. Addig viszont az osztrák háború is szünetel.
Amikor felhoztam, hogy miért ilyen elturt módon adták át a TWket azt a választ kaptam, hogy rendezzük le mi. Én nem igy adtam át szeptemberben nekik. Minden TW újraindult a konga után.


Thai helyzetOsztrák helyzet. Upper Austria visszadás küszöbén.

V. Egyebek

Arra kérdésemre, hogy mit keresett MasterKard a HSCben átvételkor nem kaptam választ. Nem szerepelt az Alioth kormány listáján mégis hozzáfért a MUban lévő több mint két millió CC-hez.

A KARDosok szeparáláshoz hozzátenném, hogy előző hónapban a NÉP közeli tiszteket külön körlevélbe tették. És ebben a körlevélben nem is kaptunk annyi infót az AS-ről mint a másik csapat. A NÉP-Légiós képviselőket és elszeparálták a többi képviselőtől. Augusztusban a vegyes körlevelekből többen távoztak mert nem birták elviselni flamelést és a folyamatos gyalázkodást.
Mégsem láttam tiltakozást a Civilek részéről. Nyilvánvaló kettős mércének vagyunk tanúi. Minden érmének két oldala van. Roppant sajnálatos, hogy ezt a brüsszeli módszer terjed el eMagyarországon is. IRL Magyarországon ha CEU miatt Brüsszel folyamatosan szekálja az országot, közben spanyol rendőrök verik a szavazókat, de az Spanyolország belügye.


DM, HM