[MOT] Golpelin alkukausi

Day 3,437, 10:55 Published in Finland Finland by Lancel Lannister

Presidentti Golpel on saanut lähiaikoina paljon kritiikkiä niskaansa. Kaltaiseni epäaktiivikin saa välillä aktiivisuuspuuskia, ja niinpä lähdin ottamaan selvää asioista tuoden samalla omaa pohdintaani mukaan. Kommentit (25) ovat kivoja. Sisällysluettelo laiskoille lukijoille:
1. Tapaus Unkarin MPP
2. Case sotalistat
3. Случай läpinäkyvyys ja muut
4. Taustaa: Golpelin ja JNJK92:n vaalitaistelu

Hey Ho, Let’s Go!


Ehkä tämä pitää lukumotivaatiota yllä


Tapaus Unkarin MPP



Suomi siis solmi 5 päivää sitten Unkarin kanssa MPP:n heidän aloitteestaan. MPP:eissä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta Unkari oli solminut sellaisen myös Turkin kanssa. Kahdella sotaa käyvällä valtiolla ei voi olla sopimusta saman valtion kanssa, vaan hyökkääjävaltion tekemä sopimus mitätöityy. Eli aloitettuamme toissapäivänä ilmaiskun Turkkiin huimat 3 päivää kestänyt MPP-sopimuksemme Unkarin kanssa katosi savuna ilmaan. Samoin teki MPP-sopimuksemme Meksikon kanssa, joka solmittiin 8 päivää sitten — presidentti Golpelin aloitteesta. Lopputuloksena oli 20 000 FIMin menetys sopimusten muodossa ja arviolta 1 400 000 ruokaenergian (≈140 000 FIMin) menetys ilmaiskun lisääntyneenä maksuna. Hahmottamisen vuoksi: summa muodostaa noin 15% Suomen pelinsisäisestä kassasta.

Pyysin artikkelia varten kommentteja usealta eduskuntakonkarilta, ja kysyin heiltä Unkarin MPP😒tä sekä hallituksen ja eduskunnan välisestä yhteistyöstä. Yksi edustaja totesi rahojen menneen kankkulan kaivoon, ja useampi edustajista enemmän tai vähemmän kummasteli tilannetta. Suomen tiedonvaihtoa Unkarin kanssa pohdittiin vastauksissa.

Vastauksien kirjo kertoo, että kovin paljon tietoa ei myöskään hallituksen ja eduskunnan asiasta liikkunut. Nousipa esiin ajatus, että MPP Unkarin kanssa olisi ollut taktista hämäystä. Tämä vaikuttaisi oudolta siinä valossa, että Suomen ilmaiskusuunnitelmat oli ehditty vuotaa Turkille paljon aikaisemmin. Nähdäkseni kyseessä onkin epäonnistuminen Golpelin hallitukselta: tiedonvaihto eduskunnan eikä Unkarin kanssa ole toiminut.

Yleisesti hallituksen ja eduskunnan yhteistyöstä tuli hieman erilaisia kommentteja: yhden mielestä se toimi, parin mielestä ei. Todellinen tulikoea on Turkin ilmaisku. Eräs edustajista vastasi ytimekkäästi: ”Mikä yhteistyö?”



Suomen eliittisotilaat. Oravat ovat kivoja.


Case sotalistat

Sotalistoista on ollut tällä kaudella jupinaa, jonka takia halusin saada selvyyttä myös niistä. Niitä (ainakin nelosdivarissa) on ymmärtääkseni aiempaa vähemmän, minkä takia osa pelaajista puuttuu listoilta. Kyselin edustajakonkareilta tästäkin asiasta: Osa heistä kuului listoihin (joku pariinkin aktiiviseen), osa ei. Tarkkaa selvyyttää sotalistojen tilanteeseen en saanut. Yksi edustajista, joka on aktiivisella sotalistalla, kertoo, että listoilla kulkee tietoa aiempaa vähemmän, mutta lisää, että tilanteen näkee paremmin airstriken alettua.

Koska en itse ole syystä tai toisesta millään sotalistalla, kysyin niiden toimintaa kritisoineelta Iki.Tursolta aiheesta. Hän vahvisti, että informaatio määrä on vähentynyt: “Esim ruotsin ilmaiskusta ei tiedotettu mitään”. Lisäksi Golpel, joka hoitaa puolustusministerin pestiä, on ilmeisesti julkisesti myöntänyt, ettei ole ehtinyt tehdä kiireiden takia niin montaa sotalistaa. “Puolustusministerin puuttuminen on mielestäni ollut isoin miinus”, Iki.Turso toteaa, ja tämä on sitten näkynyt sotalistojen aktiivisuudessa.


Tätä ei haluta



Случай läpinäkyvyys

Ennen kauttaan Golpel kertoi tavoitteekseen lisätä hallinnon läpinäkyvyyttä ja hankaloittaa varojen väärinkäyttöä. Läpinäkyvyysartikkelissa julkaistiinkin budjettimuutokset, mutta syitä muutoksiin ei tosin mainittu. Mielenkiintoista on, että nämä tiedot on sittemmin poistettu artikkelista. Läpinäkyvyys on kunnioitettava tavoite, mutta tällä hetkellä artikkelista on jäljellä lähinnä hallituksen puolustelemista ja tiedotusministeri Cenwrathin eron ja lausahduksien tuomitsemista.

Kaikkien orgien, jotka käsittelevät valtion rahoja, salasanoja ei ensimmäisen viikon aikana oltu vielä vaihdettu. Läpinäkyvyysartikkeli antaa syyksi unohtumisen. Golpelin vaaliartikkelissa mainitsemien valtion varojen väärinkäyttöä estävien toimien, kuten sisäinen valvonnan, etenemisestä ei minulla ole tietoa — toki kauttakin on vielä jäljellä. Nähdäkseni salasanojen vaihtaminen on kuitenkin ensisijaisin ja tärkein keino estää kassavarkaudet ja väärinkäytökset, ja tässä ollaan vaarallisesti hidasteltu.




Taitelijan täysin epälavastettu näkemys vaalikamppailusta


Taustaa: Golpelni ja JNJK92:n vaalikamppailu

Viimeisimmät vaalit olivat harvinaisen tiukat ja äärimmäisen jännittävät, ja halusin selvittää, miksi vaaleissa kävi niin kuin kävi. Pyysin tätä varten kommentteja anonyymisti henkilöltä, joka on työskennellyt molempien ehdokkaiden kanssa, sekä yleiseltä asiantuntijalta, Otuslovakian itsevaltaiselta johtajalta Otus Leucotikselta*.

Median tietojen perusteella JNJK92 on ollut Golpelia aktiivisempi pelaaja, ja pressamme ajan riittävyyttä on kyseenalaistettu. Lähteeni kertookin, JNJK92 on hoitanut hyvin hommaansa puolustuspolitiikan parissa. Golpeli on tavanomaisesti ollut hieman vähemmän paikalla, ja hänen innostuksessaan on voinut havaita ehkäpä vuoristoradan piirteitä: kiinnostusta on aluksi, mutta sitten on saattanut tulla hiljainen kausi.

JNJK92:lla oli vaalikamppailussa huomattavasti Golpelia valmiimpi ja täydempi hallituslista (puhemiehen pestikin oli täytettynä) ja vankempi kokemus puolellaan. Asiantuntijamme Otus Leucotis toteaakin: "Olihan JNJK objektiivisesti katsottuna pätevämpi ehdokas, mutta puolueet luonnollisesti tukevat omiaan. Golpelin saama kannatus on aika pitkälti linjassa WP:n kannatusprosentteihin eduskuntavaaleissa, eikä vaalien tulos lopulta niin kauheasti yllättänyt. Ja jos sitten pohditaan, miksi WP äänesti Golpelia, niin miksipä ei?" Voikin luullakseni sanoa, että Golpelin vaalivoitto oli politiikkaa. Häntä ja JNJK92:ta tulee molempia kuitenkin kiittää jännittävästä vaalitaistelusta, sillä kuten Otus sanoo: “Pelkästään se, että jollakin on jaksamista toimia pressana on jo aika harvinaista tässä kaksklikkaajien luvatussa maassa”.

Suomen median kommenteissa on puhuttu äänestävistä “WP-zombieista” ja verrattu nykyisyyttä kommunistiseen yksipuoluejärjestelmään. Korppien eduskuntavaalikampanjan teema on WP:n ylivallan vastustaminen. Onkin selvää, että Wanhat Parrat puolueena ovat osaltaan vastuussa nykyisestä hallituksesta ja toisaalta pitkälti myös maassamme lähivuosina harjoitetusta politiikasta ja sen vaikutuksista. Haluankin muistuttaa, että vaihtoehtoja on ja puolueiden valtasuhteet ovat muutettavissa (puoluepoliittisesti sitoutuneena huudahdan: Unioni!). Ehkäpä WP:n aika on koittanut?

* Asiantuntijamme arvonimiä ovat mm: Eduskunnan byrokratiatoimikunnan puheenjohtaja, eSuomen sensuurikomission johtaja, eSuomen varjohallituksen presidentti, Otuslovakian perustaja ja itsevaltias,



Kuva nykyisen WP-johdon tapaamisesta 1950-luvulta


Loppukevennyksenä arvoisan asiantuntijamme vaihtoehtolääketieteellinen hoito vaalimasennukseen: “Toki edellistä hallitusta ja Jenkkaa varmaan vähän ketuttaa, kun valmiit suunnitelmat menee uusiksi, mutta tarvittaessahan Zakelta voi käydä pyytämässä pääsylippua Tanskan powergeimaus-utopiaan. Maa on kuollut kuin kivi, mutta muuten kaikki on täydellistä!” Jihhuu!


Taiteilijan näkemys Tanskasta




- Kammoli, semi-2-clickeri, huono tiivistäjä