EDIT [Раденко] Друго председничко обраћање

Day 3,431, 09:37 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

Поштовани,

😛oint_down: ( EDIT у секцији "Дигнута лова")


Можда је боље писати чешће а краће.
Контам да вам је смор да читате километарске тираде, тако да ћу само поделити неколико ствари са вама и то је то.

Влада

Баштован Сурчински је министар информисања, одрадио је чланак али админи још нису одговорили тикет за ресет орга, послао сам га пре 25 сати.

Мин. Образовања је одговорност екипе из СПЛ, њихов чланак сте већ имали прилике да видите.

Ни орг мофе није још ресетован, тако да је чланак издат са налога министарке, покренут је амбасадорски програм, па се пријавите ако сте заинтересовани.

МоД је најбитнији, али то радим ја све, Кајзер треба да одради банере, ето немам МоДа, зато су чланци онакви какви су.

Савез


Чланови Конгреса су се изјаснили да треба да се наставе акције у Ј.Америци (тј. бране устанци и помаже савезницима), за сад то делује ок, као што сам рекао у претходном чланку, немам намеру да икоме гурам прст у око и кварим игрицу, јер нисам председник у пуном капацитету.

Затражио сам од ГС Савеза да чланови диктаторске екипе не буду више на каналу Савеза пошто не представљају Србију у овом тренутку, он ми је изашао у сусрет и не могу да кажем да дечко није коректан, Алекс и Дио Максимус су функционери Астерије и у том својству су тамо, Маркус је ту испред Кине, то је то отприлике што се Срба и Астерије тиче.

Ово није никакво истеривање правде и терање ината, боље је да што мање дисонантних тонова буде тамо, то је у интересу Србије.

Кад сам већ код прљета, захвалио бих се Алексу на саветима и помоћи, али то је његова обавеза свакако као члана моје партије.


Дигнута лова

Никако да сазнам код кога од диктатора је кеш, страјдера сам контактирао за ових 2.7м који су код њега са молбом да их врати држави, он није пристао да то учини. Да не бих препричавао и евентуално вадио ствари из контекста, ево вам лог

https://pastebin.com/Ld5w08qc


Ја сам и у претходном чланку позвао особе на чијим налозима се налази народни новац да тај новац врате држави, ево позивам их још једном, а послаћу поруку и члану диктаторске екипе код кога је народна лова када сазнам о коме се ради.

Мислим да је глупо да држава има 3.8 милиона на НБС а да приватна лица држе на својим налозима преко 5 (најмање) милиона новца који није њихов него је прикупљен порезом који плаћају сви грађани Србије.

Што се разних условљавања тиче, "вратићу ако врати онај, вратићу ако је онај председник, или онај диктатор", код мене у влади не седи нико са "криминалним" аферама, ја немам везе ни са Страјдером, ни са диктаторима, тако да изговор да ће новац бити покраден ако се врати једноставно не стоји.

Но, немам намеру да трошим живце на то, ако буде прилике у неком каснијем периоду, видећу шта може да се уради преко тикета администрацији.

Мислим да је крајње време да се престане са прексом да свако ко дође на власт склања лову на свој налог. Тренутно смо без конкуренције "најлоповскија" држава на серверу, а неки се и даље поносе како смо "империја" или шта већ.
ЕДИТ: Контактирао сам идефикса, државни новац у износу од 2.7м се налази на његовом налогу, није спреман да га врати држави, али рекао је да ће контактирати војни савет и да ће вратити ако они буду за.

Сличице разговора: http://prntscr.com/evuz6t http://prntscr.com/evuze6

EDIT2: Диктатори су одлучили да не врате паре http://prntscr.com/ewr5ieКњига финансија

Линк документа: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MCEToyg2JKcLcjRYddxzXQ33GFoWJ8cS0jyVMDrOofY/edit?ts=58ed4af2#gid=0


Имали смо 900 динара за чилански устанак, 20 иљади за хрватски који је пуштен и 17 иљади за ТП устанак у Брчком.

Биће и трошкови Министарства Образовања, али још ништа није ишло са НБС за њих.


Ресет хрватских регија


Покренут је закон о природном непријатељу https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/190478

Молим конгресмене да гласају Yes

Хрватски устанци ће се пуштати а узимаћемо МПП битке, сваки устанак који се буде пуштао биће најављен тако да можете да улетите и подржите. Пошто ми немамо неки званични канал а ја не могу и на дискорду, и на ирцу, и на телеграфу и на скајпу и на 100 п.м. да висим, мислим да је најпрактичније да ме додате за пријатеља да бисте добили инфо кад се пушта.

Кренућемо увече са другим хрватским устанком.


Мађари

Имао сам контакт са њиховим МоФом, председником, разним људима, да не тупим, сземи ми је рекла да није ништа изводљиво док смо са Румунима, да је отишло предалеко да бисмо сада нешто покушавали, мада су остали били заинтересовани за неко побољшање односа. Скоро да сам договорио неки зајдеднички МОФА чланак на српском, мађарском и енглеском када је она улетела са тим 😃, ал добро.
За сада је то "Он Холд", а ја нећу подржати никакве акције против њих па макар 10 савеза то захтевало од нас.
Не занима ме шта шаутују и за кога ударају.


Форум

Сарадња са Конгресом је добра у овом тренутку, ако вас занима како то изгледа, можете да се региструјете на форум Србије , део везан за Конгрес могу сви да читају а само конгресмени и ови остали јапији да коментаришу.

Биће додати конгресмени и у кружну на ерепу, чим већина прихвати мој захтев за пријатељство.
Нешто за пред спавање:
Толико за ово јављање, чујемо се, надам се, барем још једанпут 😃


Раденко