[Страхињић III] Председничко обраћање

Day 3,427, 04:53 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани,

У овом обраћању моћи ћете да прочитате:

- Увод
- Резултати председничких избора и анализа
- Даљи потези
- Састав Владе и програм рада министарстава
- Предлог опозива
- Предлог за одабир председника Скупштине
- Ситуација око државног новца
- Резиме

Текст је обиман, али је издељен на целине, па вам искрено саветујем да лагано прочитате све, јер су заиста све ствари битне.- Увод -

Хтео бих да се захвалим људима који су гласали за мене, али и за моје противнике на завршеним изборима, али сенку на исте баца поновно мултијање у невероватним сразмерама. Овог пута се систематски мултијало на страни 2 најјача кандидата, према мом мишљењу, од стране једне те исте групације или појединца. Мој став је, да у таквим околностима, игра додатно губи смисао и да не можемо ћутке прихватити да нам неко кроји судбину на изборима са својим зомби армијама. Време проведено на овој позицији провешћу тако што ћу покушати да борбу за откривањем и кажњавањем оног који се бави оваквим стварима поставим за национални интерес и приоритет.- Резултати председничких избора и анализа -

Само да напоменем на почетку да све податке које ћете видети, сами можете пронаћи на еРепублик страницама, као и помоћном сајту:
https://www.erepublik-deutschland.de

Од избора на којима сам управо ја изгубио од Милана Мајданпека (октобар 2016.), па до управо завршених, укључујући и њих, неко константно систематски поставља председнике како њему одговара, користећи огромне количине мулти налога, највероватније вођене путем неке скрипте. Једини пут када нису систематски коришћени мултији је месец иза тог са Мајданпеком, када сам ја узео изборе. А то ћу касније поново доказати на други начин.

За овакве тврдње постоји неколико аргумената:

1) Константне неправилности у графицима који показују пораст броја гласова у зависности од времена.

О овоме је већ неколико пута писано, суштина је да се увек код једног кандидата (до претходних избора, то је увек био кандидат диктаторске оријентације) очитавала јасна неправилност у брзини пораста гласова. Та неправилност није била карактеристична за све државе, већ искључиво за Србију и искључиво, као што сам већ написао, на страни диктаторских кандидата.

2) Признање модератора да су мулти гласови у питању.

На тим првим изборима, модератори су скинули преко 70 гласова Милану Мајданпеку, што није реалан број гласова који је требало да буде обрисан, али је ипак званично признање од стране администрације да се мултијало. Дуго пре овога некоме није скидан толико велик број мулти гласова, можда и никад у историји. Због чега ни на једним изборима после тога нису скидани гласови у том обиму, иако су неправилности биле буквално исте, питање је за администрацију.


Неправилности у гласању код Милана Мајданпека.


Обрисани мулти гласови код Милана Мајданпека.

3) Веома прецизно усмеравање гласова.

Испод ћу поставити слику мултијања на претходним изборима и показати зашто мислим да то све ради једна те иста особа:


Неправилности у гласању код Раденка и мене.

Обележене тачке, с лева на десно:

1) почиње мутијање за Раденка
2) престаје мултијање за Раденка и почиње за мене
3) престаје мултијање за мене и поново почиње за Раденка
4) престаје мултијање

Да су различите екипе мултијале, мултијало би се истовремено и за Раденка и за мене или би се бар мало преклапали периоди мултијања. Овде, баш онда када је мултијање за њега престајало, за мене је почињало, и обрнуто.

То је више него добар доказ да је мултија једна те иста екипа, узимајући у обзир да диктатори нису имали свог кандидата на овим изборима, па стога онај ко ради ово, није имао коме да усмери све гласове.

Такође, с обзиром да се ово дефинитивно ради софтверски, односно, највероватније преко неке скрипте, ово је била лепа прилика да се провери да ли скрипта може да мења ток гласања за једног или другог кандидата и ово је савршен доказ да може.
Експеримент успео.

4) Број мултија је знатно већи од 70.

Приметно је да број гласова на изборима варира у зависности од тога да ли су у питању парламентарни или председнички избори. На председничким изборима је, од Мајданпека на овамо (нисам проверавао за случајеве пре), увек гласало много више људи на председничким изборима, него на парламентарним. Једини изузетак је, поново, месец када сам ја постао председник новембар (2016.).

У наставку вам пружам преглед гласова у зависности од типа избора:Дакле, једини пут када диктаторски кандидат није победио, баш тада је разлика у гласовима, која је иначе била на страни председничких избора, била на страни парламентарних. А претпоставите сами која странка је тада добила највише гласова на парламентарним изборима.- Даљи потези -

Пре него што наведем како ћу се даље понети, морам вас увести мало у недавне догађаје. После револуције, како би се одржала стабилност државе, диктаторска страна и већина демократске опозиције су усагласиле одређене ставове како би конгрес профункционисао.

Једна од ствари на којима смо, као демократска већина, захтевали од диктатора, јесте да се гарантује да неће бити више мултијања на изборима. Ја морам бити објективан и рећи како нико са те стране никада није рекао нити признао да је неко из тог тима то радио. Било је више признања да је у питању мултијање, али никада да то директно долази и од стране њих.

Ако је логично да демократе не намештају мултијима изборе диктаторима у 6 узастопних месеци, а то не раде ни диктатори, према њиховим речима, питање је ко онда то ради?

И то је оно чиме ја желим да се бавим јер немам намеру да дозволим да неко са 200 мултија, и тенденцијом пораста на преко 500, систематски усмерава гласове на изборима и тако одузима смисао демократији која нам је дата механизмима игре.

Да, постоје и мултији поред ових, сасвим сигурно. Али се до сада није дешавало да неко овако прецизно и брзо успева да утиче на изборни процес и да прави оволику разлику и аномалије у гласањима. То не значи да не треба да се боримо против свих мултија, али за борбу против тих других, прво морамо да их систематизујемо и уочимо где се појављују, што је у овом случају већ урађено.

*****

Моја борба се, не само од када траје дикатура, већ одувек, заснивала на успостављању праве демократије. Оне у којој би активни и интелигентни играчи добијали подршку за своје идеје, бирањем на фер изборима и уз фер понашање свих учесника у скупштини. Да постоји могућност другачијег мишљења због кога неко неће бити етикетиран као саботер, али исто тако да саботер буде јасно разликован од онога ко користи своја демократска права.

И то је оно с чим сам се и кандидовао на овим изборима, превасходно мисливши како ће диктатори имати свог кандидата, видевши њих као највеће противнике и препреку за успостављање демократије. Наравно, то не значи да се нисам спремио за власт и саставио програм и Владу, али ја заиста нисам спреман да практикујем исти, са сазнањем да неко непознат има моћ да сваки пут постави власт какву жели, а да нико од нас на то не може да утиче.

Међу диктаторима има људи који су спремни да помогну у свакој ситуацији, то знам и то сам и сам осетио. Али има више оних који мисле да у демократији не постоји могућност нормалног функционисања и који ће урадити све да изазову повод за нову диктатуру, без обзира на то колико би она коштала наше џепове.

Моја идеја је да, уколико се сви заиста боримо за опште добро, напредак државе и фер услове игре, онда то покажемо и на делу. Период после револуције је прошао изузетно добро и стабилно зато што су обе стране, у већини, показале конструктивност и добру вољу и послале људе који умеју да одрже ниво цивилизоване дискусије. Ништа друго не предлажем и за наставак, а о томе детаљније у следећем параграфу.- Састав Владе и програм рада министарстава -

Сада ћу вам представити програм и састав Владе. Програм је требало да буде практикован у случају регуларне победе, а пошто то није случај, он ће бити коригован, а и о томе ћу писати у наредним редовима.

Oпшта платформа

- формирање кружне поруке са председницима топ 10 странака и представницима војних савета ради што бржег и ефикаснијег успостављања стабилности и нормалног функционисања конгреса (већ урађено)
- обавештавање свих конгресмена и председника топ 10 странака о потреби за регистрацијом на Форуму
- сваки закон ће се образлагати бар 24 сата раније на Форуму
- рад на Форуму са топ 10 странака на усвајању протокола чију је прву радну верзију написао Хостилијан
- рад са свима који желе да помогну без обзира на странку и јединицу и рад са онима који могу да раздвоје професионални однос од личног

Премијер

Hostilian

Човек коме су описаним мултијањем украдене 2 узастопне победе на изборима. Најзаслужнији за покретање форума. има огромно искуство у игри, жељу да помогне и зато је на том месту.

Мин. спољних послова

Акценат би био на решавању унутрашњих проблема, те би спољна политика била у другом плану, што у преводу значи да би се одржавао статус кво. Овде морам да напоменем да смо ја, као индивидуа, и СРС, као странка, вероватно једини који се не слажу са тренутном спољном политиком коју држава има. МПП са Бугарском, Реп. Македонијом (БЈРМ), Пољском, али и још низом других држава су јако упитни за нас.

Међутим, морамо раздвојити приоритете. СРС није довољно јака да може да истовремено решава и унутрашња и спољашња питања и зато су за нас у овом моменту унутрашња решења битнија. Са друге стране, дикаторски режим и скоро буквално све странке имају апсолутно исту спољну политику, која сетренутно рефелектује и у ставовима већине грађана. Због тога би минстри били

Ugac и kowalski_afc
, али ја не бих имао ништа против ни да људи који су се тиме бавили у диктатури, помогну ако желе.

Министарство одбране

Радило би стандардне послове на обавештавању нације о најважнијим биткама и одбрани земље. Територијална проширења и одбрана регија у Ј. Америци не би биле приоритет, али би одбрана свих осталих регија, нарочито оних које доносе ресурсе, била подразумевана.

Као што сам рекао, циљ ми је решавање унутрашњих ствари. Немам намеру да губим време на јурење са Чилеанцима или с ким год по Ј. Америци ако нам ресурси не зависе од тога, у тренутку док се борим да код нас самих заведем ред и успоставим демократију, а на то наилазим на огроман отпор од стране диктатора. То су људи који имају већину штете на својој страни и немам намеру да са њима улазим у политикантске приче везане за евентуалне губитке регија које ни немам потребу да браним.

Министарство би сачињавали:

Sorabija, Gile985, Serbian Terorista, Slingshot, Stargazer89, Sarma, MacakMiki, Bleya, Admiral 019, Laf u srcu

Овде морам да кажем да сам и пре избора понудио диктаторском Војном савету да да своје људе уколико жели. Мени никад није била спорна њихова организованост, већ однос према народу и другим политичким факторима у држави. Да можемо заједно радити, показано је у периоду од револуције, у Срећковом мандату и мислим да би сви који имају нешто да кажу, требало да прихвате опцију да учествују у власти, када им се већ нуди. Исто важи и за демократски Војни савет који, додуше, већ има своје представнике у Влади.

Мин. економије

- редовни финансијски извештаји и шира расправа о њиховом садржају
- расправа о подизању вредности минималне плате, као мере борбе против мулти налога
- анализа и поређење висине пореза, прихода и цена са релевантним државама

AcaL


Мин. образовања

Ово министарство би се вратило свом послу, односно образовању нације, док би посао помоћи младим играчима био пребачен на Мин. здравља. Имамо идеје и људе који би урадили нове туторијале, па чак и у ЈуТјуб формату.

Backoovan, DariusMocni

Мин. информисања

Редовно би објављивало најбитније ствари везане за државу и свет, макар 2х недељно.

Bastovan Surcinski, Banglades

Мин. здравља

Oсмишљавање и реализација новог система помоћи новим и играчима нижих дивизија.

LordSrbin, Ljubisaa Preletacevicc Belii

Мин. унутрашњих послова

Осмишљавање системске борбе против мултија. Ја лично бих највише био ангажован око помоћи овом министарству и оно би управо изнело конкретне предлоге како се борити против ових мултија. Министарство ће сачињавати следећи играчи, а ко год би желео да помогне, може да ми се јави да видимо можемо ли направити неки договор. Такође, мислим да све странке треба да имају представника у овом министарству, ако желе да покажу на делу да се боре против мултија.

Djera1389, dr.Djole


Мин. дијаспоре

Окупљање представника дијаспоре како би се званично дефинисали њихови односи са матицом.

kruna- Предлог опозива -

Дакле, ово изнад је био мој предлог на чему би се заснивао рад Владе и ко би га спроводио. Он је модификован у односу на оригиналну верзију с обзиром на дешавања у току самих избора и зато вам га сада фактички свима дајем на увид и проверу. 24 сата од овог текста и објаве истог у делу на Форуму, а у складу са договорима направљеним између диктаторса и демократске већине, покренућу опозив у скупштини Србије.

Уколико скупштина буде желела да наставим да водим државу са оваквим програмом, спреман сам да преузмем одговорност. Уколико буде сматрала да не треба, нека ме опозове. Спреман сам апсолутно и на то.

Ово је мој програм по коме желим да радим, а ако сматрате да треба да радимо више и другачије на плану спољне политике или одбране државе, или се придружите и помозите, или ме смените, па тражите неког ко ће радити више на томе. Али да ме неко монтира за председника и онда подмеће ногу, одбијајући да се бори како се иначе борио до сада, то нећу допустити нити ћу у томе учествовати.- Предлог за одабир председника Скупштине -

Паралелно са овим предлогом опозива, предложићу и кандидата за председника Скупштине јер мислим да је врло важно да сада оживимо ту функцију, с обзиром да је потребно остварити што бржу и ефикаснију комуникацију парламента, владе и председника. На тај начин смо остварили стабилност у периоду од револуције и неопходно је да држава, поред председника и Владе, има и одговорно лице које ће бити спона скупштине и Владе како би сви процеси били брже и ефикасније одрађивани.- Ситуација око државног новца -

2.7 милиона РСД је код Страјдера, 2.7 милиона РСД је код диктатора. Диктатори ће вратити паре чим их врати Страјдер. Страјдера управо контактирам преко поруке на еРепу. То је оно од пара што знамо 100% да недостаје. За све остало бисмо моралид а детаљно пречешљавамо финансијске извештаје годину дана уназад и више. Тако да мислим да треба званично установити да тренутно недостаје 5.4 милиона РСД државног новца на НБС, а остале истраге ће се водити ако неко достави изражену сумњу у одређене финансијске токове, поткрепљене аргументима.- Резиме -

Надам се да је сада свима јасно да ја нисам неспреман ушао у ове изборе и да разлог опозива није страх од одговорности. Баш напротив, осећај одговорности је главни разлог због чега ће опозив бити покренут. Ово мултијање мора бити прекинуто јер не смемо ћутке да пређемо преко тога да нам неко на тако бруталан начин уређује политику земље.

Моје мишљење је да неко из диктаторске екипе стоји иза тога, али као што сам једном већ рекао, не могу да тврдим, јер знам да неке особе сигурно немају везе са тим пошто показују конструктивност и након што су избори завршени.

Дакле, ја сам своје ставове и идеје изнео и за њих сам спреман да преузмем одговорност и да станем иза њих. Позивам апсолутно све да се укључе и помогну у борби против мултија, једино ако сви будемо слали тикете и константно смарали админе, можемо нешто да променимо. Док год то делује као борба једне и ли неколико политичких опција, ствари се неће променити.

За крај да наведем да сам чекао оволико са објављивањем чланка јер сам тек недавно добио ресет орга, иако сам у 9 ујутру, по преузимању дужности, послао мејл модераторима. Ускоро очекујем да добијем приступ и другим орговима, за сада имамо приступ само на овом.

Замолио бих вас све да се региструјете на Форуму еСрбије јер тамо има доста квалитетних дискусија и атмосфера је много позитивнија него што је по коментарима у еРепублик коментарима на чланке.

За сам крај, наводим да је Астерија правовремено обавештена о свим дешавањима у држави и да ће се тај контакт наставити у складу са будућим дешавањима.

С поштовањем,
Страхињић III
Председник еСрбије