Четврто претседателско обраќање! [Edit : Оставка ]

Day 2,954, 03:00 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na Makedonija


Добар ден еМакедонијо.

Во ова претседателско обраќање ќе ве повикам сите вас на дружба, ацкија. Да време е да се влезе во малце посериозна војна. Војна која има за задача да помогне на Сојузници, да зацврсти една добра база во европа и можност за добивка на 3 ресурси.

Сите знаеме која е целта, знаеме дека се доста јаки, знаеме дека многу пати се имаме борено со нив.

Македонија не е земја што знае да се одкаже, напротив одсекогаш сме биле пиреј и луѓе кои биле респектирани за тоа што го правеле за своите сојузници, дури и кога немавме региони.
Аргентина одамна ни е должник, 2 пати не има бришено со АС. Па мислам дека е време и ние да стисниме заби и да покажеме дека не може секој да игра со нас.

Ве повикувам сите да си се спремите за Акцијата, Масовно пукање ќе има.
Д4 ќе гледаме да не ја оплескаме работата, а за малите дивизии веќе немам ни збор како храбро си ја бркате работата. Одсекогаш како претседател бев задоволен од подршката која сум ја имал на воено поле. Секогаш сме имале добри битки и доста победи во историјата наназад. Верувам дека ќе имаме и во иднина!

Во врска со Бугарското прашање можам да речам дека таму работата е смирена и под контрола, затоа и ние не тргнавме на Грција. Брзо ќе се заврши и тоа, добро е што дипломатски начините се решија а не преку пат на војна.

За Македонија!
Фантом


о7


===============================================
За шаут
Четврто претседателско обраќање!
http://www.erepublik.com/en/article/-1344-2572464/1/20EDIT

Oставка

Поради несогласнот со единциите во Македонија -Командири и заменици и нивниот Бојкот за продолжување на планот за Аргентина решив да се повелечам од Функцијата птетседател на Македонија.
Не сакам да бидам уценувам, и пред се не сакам штета да нанесам на еМакедонија.
Сите што досега ме следевте и почитувавте ви благодарам.
Извештај ќе има од МзО во наскор можен период.

фала

о7