ТРЕТО ПРЕТСЕДАТЕЛСКО ОБРАЌАЊЕ [UNISTUVAC MKD]

Day 2,882, 16:01 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na MakedonijaДобар ден Македонски народе !

Знам дека сум ви досаден со статииве или како што би рекол Персеј " Што е многу, многу е " . Но морам да ви пишам и да ве известам дека се постигна договор помеѓу МАКЕДОНИЈА-БУГАРИЈА-УНГАРИЈА-СРБИЈА за заедничко потпишување на МПП-пакт. Знам дека имате многу прашања и затоа ќе ви објаснам во кратки црти. Во овој МПП-пакт влегуваме заедно со Бугарите со надеж дека овој пат ќе се покаже како стабилен и цврст сојуз помеѓу државите што го потпишуваат. Не врзуваат заедничките непријатели кои горе-доле ни се слични. Околу старите МППа и сојузници, кај нив не губиме ништо. Особено битните за нас браќата Чилеанци и Индонезијци, на кои не им сметаат овие МППа. Се надеваме дека понатака и други нови сојузници ќе добиеме и ветувам дека дипломатијата нема тука да заврши. Сакам оваа прилика да ја искористам за да се заблагодарам на предходните влади и мофи, но и на цел Македонски народ кој со своето жртвување и пукање направи сето ова да биде возможно денес. Сите вие кои поново ја издигнавте МАКЕДОНИЈА од пепелта и чизмата на окупаторот и ја вративте на правите патеки како и што беше некогаш на времето !


МАКЕДОНЦИ
СЛОЖНИ И ЕДИНСТВЕНИ СМЕ НЕЗАПИРЛИВИ