Министарство информисања - представљање тима

Day 2,817, 06:42 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани еСрбије,

Министарство информисања еСрбије има част да вам се обрати по први пут у новом саставу, који је предложила наша нова председница - Тијана11 . Њено прво обраћање после победе на изборима можете да прочитате овде:
Овог месеца тим Министарства информисања биће нешто другачији. Шљиво ће бити први међу једнакима у овом сазиву, у чијем ће раду учествовати млади играчи који својим ангажовањем на медијској сцени еСрбије већ показали да могу да изнесу задатке у мандату пред нама. Djordje Weifahrt и Cucko SRB су се већ прочули као покретачи идеје о Удружењу младих новинара еСрбије. Будући да ће један од задатака бити подстицање развоја медијске сцене у еСрбији, председница је одлучила да их позове као познаваоце ситуације у свој тим.Ова три играча чиниће језгро екипе која ће водити овај посао у наредних месец дана.


Како би смо јавност еСрбије правовремено обавештавали о променама које су наступиле у току мандата ове владе, настојаћемо да Министарство информисања објављује најмање један чланак недељно. У случају потребе, број чланака ће бити повећан. Чланци ће имати свој “службени део”, у којима ћемо износити најважније информације или линкове до чланака других министарстава. Имаћемо сталне рубрике посвећене раду Председнице, Конгреса и Владе Србије. Правићемо кратке прегледе објављених чланака у току претходне седмице (ако сте нешто пропустили да испратите) и објавити конкурс намењен младим новинарима.

ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ:

Поверење да састави нову владу наше е-домовине на изборима одржаним 5. и 6. августа добила је Тијана11 . Пошто су обрисани нерегуларни гласови, коначни резултати изгледају овакоПремијер ове владе биће некадашњи председник еСрбије елмињo . Састав министарстава, најављен у у Тијаниној председничкој кандидатури , данас изгледа овако:


Министарство одбране:
Тим: nikol000, Zuci, Bolorg Brat Bole, Oj svijetla11, bernoldi_salieri , Pecanova , Кasapin Britvic , Pinoy Protector , Serbian TeroristaМинистарство образовања:
Министар Varvar11
тим: ZenTale, InterimoSRB, XxDevyxX, Igor Acab Pasteranovic


Министарство спољних послова:
Министар: BogiМинистарство унутрашњих послова:
Министар: Брањо О.о Руман
тим: serbianscorpion , mrslav

Где ударати? Наређења Министарство одбране можете у свако доба да погледате овде:


Законе о којима се тренутно расправља у Конгресу можете погледати ОВДЕ
КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ИНФОРМИСАЊА

Право учешћа на новом конкурсу имају аутори свих чланака који су објављени између 6. и 20. августа у 00:00 по Ерепублик времену. На основу ваших савета смо подигли границу за број претплата (субова) на 1300, тако да уколико имате мање од овог броја, било ко може да Вас пријави. Није нам циљ да награђујемо чланке који својим квалитетом неће послужити као добар пример. Укључивањем и нешто искуснијих новинара, надамо се да ће се то променити. Категорија сада има четири - први кораци у Ерепублику, ратна анализа, економија, забава и књижевност. Већ неко време нису писани туторијали за млађе играче, па се надамо да ће ове скромне новчане награде служити као подстицај. Подсећамо да било ко може да пријави чланак (не нужно сам аутор) преко следеће анкете:

http://goo.gl/forms/1mZpTcrfau

Било је прича о томе да су награде јако ниске. Ово желимо да променимо, али не тако што ћемо узимати више средстава из државне касе (осим за још једну категорију). С једне стране, водили смо се логиком да је довољно да се за прво место добија исто колико и за ММ медаљу. С друге, 5 голда није више сума каква је “у оно време” била. Предлог компромисног решења је да ви сами, када видите резултате, донирате своту по жељи некоме од аутора који су се претходне недеље истакли. Ако желите, пошаљите министарству доказ о донацији, па ћемо вам се на овом месту јавно захвалити. Није нам циљ да оптеретимо државну касу. Са друге стране, свака донација може да буде не само симболичан, него и стварни додатни подстицај за оне који неколико сати свог времена уложе у то да ова игра свима буде занимљивија.


Дакле, ако испуњавате следеће услове:

– Имате мање од 1300 претплатника (субова);
– Не брукате се када су у питању правопис, садржај и графички дизајн
– Чланак сте објавили између 6. и 20. августа

ОНДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ОВДЕ

Награде:
1. место – 5 златника
2. место – 3 златника
3. место – 1 златник

У нади да је пред нама узбудљив месец,

Ваш тим Министарства информисања


ЗА РАЗГЛАС ЧЛАНКА:

░▀▄░░▄▀
▄▄▄██▄▄▄▄▄
█▒░МИ░▒█▀█
█ чланак 1 █▀█
█▄▄▄▄▄▄███══ http://www.erepublik.com/en/article/-1344-2543266/1/20


ЗА РАЗГЛАС КОНКУРСА:

▬▬▬▬ஜ♡ஜ۩۞۩ஜ♡ஜ▬▬▬▬▬
Конкурс МИ 6-20. август
http://goo.gl/forms/e7v0E063bG
▬▬▬▬ஜ♡ஜ۩۞۩ஜ♡ஜ▬▬▬▬▬
http://www.erepublik.com/en/article/-1344-2543266/1/20