Министарство информисања: Уводно обраћање

Day 2,786, 03:43 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja– Представљање чланова Министарства и план рада
– Ратна анализа
– Састав Владе
– Новинарски конкурс
– Штитови добијени са турнира
– Извјештај са предсједничких избора држава - наших савезникаТим Mинистарства овог месеца чиниће Варвар11, Ој свијетла11, ristoll и Шљиво, екипа коју сте већ упознали током елмињовог мандата. Будући да је било и похвала и критика на наш начин рада, одлучили смо се да конструктивне критике прихватимо, а похвале искористимо како бисмо наставили да унапређујемо оно што смо тада започели.

Наши задаци у наредном периоду биће да вас информишемо о раду државних органа, овде ћете моћи да пронађете најважније информације и линкове до чланака које су објавили наше колеге из Владе. Такође, радићемо кратке прегледе најбољих чланака који су објављени и помоћи вам да не пропустите да прочитате неке од бољих! Радићемо на јачању новинарске сцене кроз конкурсе на којима ће моћи да учествују сви млади новинари. После првог покушаја конкурса у елмињовом мандату схватили смо да је потребно да се промијене неке ствари. Конкурс који данас расписујемо резултат је и ваших сугестија. Повремено ћемо представљати јединице е-Србије. Извештаваћемо вас о променама у игри тако што ћемо преводити важне измене. Иако летњи месеци углавном нису познати по узбудљивим дешавањима, наш циљ у овом мандату је да допринесемо, колико је у нашој моћи, да овај мандат буде интересантнији!Ратна анализа

Европа

Европа у потпуности припада нашем и пријатељским савезима. Тренутно, најзанимњивији догађаји дешавају се у цредњој, западној, као и југоисточном дијелу јужне Европе.
Канада и Француска, чланице савеза Орион, почеле су прије неколико дана велику нападачку акцију на противничке државе – Италију, која се налазила у области Бенелукса, те и Њемачку. Прво је Канада успјешно слетјела на италијанске посједе у Холандији и успјешно их избацила из исте државе. Затим су покренули напад на Њемачку, гдје су обје државе успјеле да побиједе, и наставе ка другим регијама Њемачке. Занимљиво је додати да ће Француска бити мета ваздушног напада Чилеа, па ће бити занимљиво пратити тактике Француза, као и њихове битке.Напокон, чини се, рат између Грчке, Македоније(БЈРМ) и Бугарске је завршен. Након великих битака за ослобођење Македоније(БЈРМ) и Бугарске против Грчке, Бугарска је успјела извуићи своје оригиналне регије од противничке војске, док Македоније(БЈРМ) то није успјела. Сада се чекају ослобидодилачки ратови Македоније(БЈРМ), како би се ствари опет закувале. Такође, велики грчки савезник, Турска, је мета напада наше државе, па се очекује чишћење ствари у овом дијелу Европе.


Азија

Најзанимљивији догађаји у Ерепублик свијету у посљим недјељама су се дешавали управо у Азији.
Блиски исток био је право ратиште између јаких, па тако и слабих. Прво, Мађарска је успјешно слетјела у Саудијуску Арабију, па је затим кренула у рат са Кипром, у којем је изашла као побједник. Затим, Србија им се придружила у Уједињеним Арапским Емиратима, како би озбиједила базу за напад, прво на Кипар, затим и на Турску. Након велике побједе против Кипра, Србија је прешла на тактику, па је покушавала да нађе пут до Турске, па смо у току јучерашњег дана побиједили турску војску, и наставићемо наша кретања ка Константинопољу. Напокон, дошли смо до њих, па је сада вријеме за напад. Занимљиво је и додати да је Јапан такође у УАЕ, гдје тренинг рат са истоименом државом. Морамо и додати да се Египатска држава проширила, па сада држи територије Израела и Јерменије.


*Остали занимљиви догађаји у е-свијету*
Колумбија, Мексико и Куба воде тренинг рат.
На Куби се тренутно води пуч који је Влада предложила како би се осигурала од “лоших” диктатора.
Парагвај брише Боливију.
Сингапур и Молдавије воде тренинг рат.Састав Владе

Такође, тренутни предсједник е-Србије није представио своје министре у кандидатури, он ће то урадити у својем уводном обраћању, па ћемо ми представити наше колеге.

Предсједник је Marcus Nerva Traianus
Његов први помоћник и десна рука, премијер elminjo

Министар спољних послова је Bogi, а његов замјеник Michael Alan Westen

Министар одбране је nikol000, његови помоћници:elminjo, igajunior, pierrotmon, VOODOO ePOPEYE, Anastazis, eSecikesa, Serbian Terorista, Varvar11, Pecanova и Branjo O . o Ruman

Министри образовања су:BokiA80, Zerox0, ZenTale, nidzaaaaa, Vladan Gajic.
Чланови министарста економије су: Baby. Bullet и igajunior
Чланови министарства информисања:Oj svijetla11, Varvar11, Sljivo, ristoll

Конкурс Министарства информисања

Право учешћа на новом конкурсу имају сви чланци који су објављени између понедјељка 6. јула и понедјељка 13. јула у 00.00 по Ерепублик времену. На основу ваших савета смо подигли границу за број претплата (субова) на 1300, тако да уколико имате мање од овог броја, било ко може да Вас пријави. Није нам циљ да награђујемо чланке који својим квалитетом неће послужити као добар пример. Укључивањем и нешто искуснијих новинара, надамо се да ће се то променити. Категорија сада има четири - први кораци у Ерепублику, ратна анализа, економија, забава и књижевност. Већ неко време нису писани туторијали за млађе играче, па се надамо да ће ове скромне новчане награде служити као подстицај. Подсећамо да било ко може да пријави чланак (не нужно сам аутор) преко следеће анкете:

http://goo.gl/forms/RkEEEdNfVg

Било је прича о томе да су награде јако ниске. Ово желимо да променимо, али не тако што ћемо узимати више средстава из државне касе (осим за још једну категорију). С једне стране, водили смо се логиком да је довољно да се за прво место добија исто колико и за ММ медаљу. С друге, 5 голда није више сума каква је “у оно време” била. Предлог компромисног решења је да ви сами, када видите резултате, донирате своту по жељи некоме од аутора који су се претходне недеље истакли. Ако желите, пошаљите министарству доказ о донацији, па ћемо вам се на овом месту јавно захвалити. Није нам циљ да оптеретимо државну касу. Са друге стране, свака донација може да буде не само симболичан, него и стварни додатни подстицај за оне који неколико сати свог времена уложе у то да ова игра свима буде занимљивија.
– Могу да учествују само играчи који имају мање од 1300 претплатника (субова);
– При оцењивању чланака гледаће се правопис, садржај и графички дизајн, а чланке ће оцењивати петочлана комисија;
– Сваке недеље биће изабрано по три чланка из сваке категорије.
– За ову седмицу, право учешћа имају чланци објављени од уторка 6. јула и уторка 13. јула у 00:00 по Ерепублик времену. Сваке недеље биће изабрано по три чланка из сваке категорије.

Награде:
1. место – 5 златника
2. место – 3 златника
3. место – 1 златник

Штитови добијени са турнира
Завршен је и турнир који нас је опсједнуо протекле недјеље. Ево и резултата:
Дивизија 1
1. мјесто заузела је Србија – штит квалитета 6, 8 милијарди штете.
2. мјесто заузела је Аргентина – штит квалитета 5, 6 милијарди штете
3. мјесто заузео је Чиле – штит квалитета 4, 4 милијарде штете
4. мјесто заузела је Турска – штит квалитета 2, 2 милијарде штете
5. мјесто заузео је Иран – штит квалитета 1, 1 милијарда штете

Такође, да би било што прегледније и да би се видјело колико је који савез однио штете у штитовима приказаћемо графицима.


Дивизија 2
1. мјесто је заузео Чиле – штит квалитета 6, 8 милијарди штете
2. мјесто је заузела Бугарска – штит квалитета 5, 6 милијарди штете
3. мјесто је заузела Аргентина – штит квалитета 4, 4 милијарде штете
4. мјесто је заузела Грчка – штит квалитета 2, 2 милијарде штете
5. мјесто је заузела Србија – штит квалитета 1, 1 милијарда штете


Дивизија 3
1. мјесто заузела је Румунија – штит квалитета 6, 8 милијарди штете
2. мјесто заузела је Србија – штит квалитета 5, 6 милијарди штете
3. мјесто заузела је Аргентина – штит квалитета 4, 4 милијарде штете
4. мјесто заузео је Чиле – штит квалитета 2, 2 милијарде штете
5. мјесто заузела је Мађарска – штит квалитета 1, 1 милијарда штетеДивизија 4
1. мјесто заузела је Грчка – штит квалитета 6, 8 милијарди штете
2. мјесто заузела је Србија – штит квалитета 5, 6 милијарди штете
3. мјесто заузела је Пољска – штит квалитета 4, 4 милијарде штете
4. мјесто заузео је Чиле – штит квалитета 2, 2 милијарде штете
5. мјесто заузела је Америка – штит квалитета 1, 1 милијарда штете

Морамо и да напоменемо да у неутралне земље већином спадају земље које су наши противници, такође, савез Орион је један од сателита нашег савеза Астерије.


Извјештај са предсједничких избора држава - наших савезника
Овом рубриком вам доносимо резултате са избора држава које су у нашем савезу.
У Аргентини је убједљиву побједу однио VyC eArg , који ће водити Аргентину други мјесец заредом.


У Бразилу су се одиграли и више него занимљиви избори, па је побједу однио Xx.Guner.xX за само 5 гласова разлике.


У Кини је већ трећи мјесец Предсједница KrisTine.


У Словенији је побједу однио Colonel Bruce.


У Мађарској предсједник је szem.


У Румунији предсједник је Cornel B.То би било то за овај уводни чланак, очекујте убрзо наше друго обраћање!
За вас, министри информисања
Ој свијетла11, Варвар11, Шљиво и ристолл