[Министарство одбране] Упозорење – могућ нови пуч у еСрбији

Day 2,657, 04:28 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Odbrane Srbije


Поздрав!

Прво да вам се свима захвалим на заиста изузетном колективном духу приказаном у јучерашњим борбама! 🙂 Да ћемо се одбранити од Trico-вог пуча било је јасно већ после три рунде. Изузетно мотивисани српски играчи појачани савезницима (који су се преселили у наше војне јединице и у великом броју дошли да нам помогну да се одбранимо од насилног политичког преузимања) нису ни за тренутак дали шансу противнику да помисли да може да победи. Четврта дивизија је без већих проблема добила све рунде, ту је због јаког тенковања са наше стране просто било немогуће да зид падне испод 55% оног момента када рунда постане епска. Прва, друга и трећа дивизија су имале проблема у прве 3-4 рунде (највише друга) али то је и било за очекивати јер Чиле и поред јаких тенкова у четвртој дивизији је ипак најпознатији по снази својих нижих дивизија. Колико је борба била тесна најбоље илуструје то што је наш херој битке у првој рунди (трећа дивизија) направио скоро милијарду (900 милиона) штете а ми смо свеједно једва то добили. Када смо видели резултат, логично је било да у народу крену приче да је у питању само диверзија Чилеа да би се ослободила Шпанија. Видите, прво, Шпанија би се свакако ослободила пре или касније јер коефицијенти детерминације у њиховим регијама константно расту. Друго, V.A.D.L.C јединица је потрошила много пара на КО што само по себи говори да ово никако није било ИНИЦИЈАЛНО замишљено као диверзија. Противник је заиста очекивао победу у Шумадији после оног нашег неуспелог аутопуча од пре неки дан. Међутим, како су увидели да немају шансе ту да победе, пребацили су се на шпански устанак који су и поред добре воље свих спрпских играча и неизвесне битке, ипак добили. Победа у овом устанку може се објаснити помоћу 4 ствари:

1. имали су детерминацију од 1.21 на својој страни (21% више штете за сваког играча који је пуцао за Шпанце, независно од држављанства тог играча)
2. за разлику од Trico-a за кога су Пољаци јако слабо пуцали, био је солидан број Пољака који су пуцали за Шпанце (иако формално више нису савезници, остала су нека пријатељства између њих и шпанских играча)
3. ми смо се истрошили у прве три рунде битке за Шумадију (поготово Д4 у којој велики број играча користи epic скрипту)
4. узимајући прве три ставке у обзир, негативан резултат у Шумадији и то што су иницијално стекли минималну предност у првих пар рунди шпанског устанка (мислим да је било 40:13 за Шпанце) противници одлучују да ,,дају себи сврху'' тако што ће покушати то да победе по сваку цену и да кажу како победа еСрбије током јучерашњег дана није потпуна

Свакако треба противнику честитати на победи у том устанку али и нагласити да Шпанија и њене регије заиста више не значе еСрбији ништа осим некакве освете Шпанцима за закулисне радње, ароганцију и да бисмо заштитили наше савезнике (пре свега Португал и Француску).

То је то што се тиче рекапитулације јучерашњег дана. Оно због чега превасходно пишем овај чланак је упозорење на могуће будуће војне ударе. Видите, админи су јуче јасно прецизирали која су правила за подизање новог војног удара - у случају неуспелог пуча, треба да прође 24 сата да би се могао покренути нови. С обзиром да постоје и још она додатна 3 сата док се јединице опредељују да ли ће подржати диктатора или владу, то свеукупно нам даје САМО 27 сати времена за одмор. Значи, ми већ вечерас тамо негде после 11 увече можемо да очекујемо нови напад Trico-а (или неког другог потенцијалног диктатора)! Дакле, оваква правила еСрбији и државама на које претендују неке војне јединице праве велике проблеме. Поготово нама који традиционално имамо амбицију да идемо по свету и тлачимо неког јер је ово фактички још један устанак (20 пута скупљи од обичног устанка али и 20 пута опаснији - ресурси се поврате лако, али еСрбија ако је изгубимо тешко па зато овај ,,устанак'' увек мора бити ,,приоритет приоритета'') који нам може бити подигнут у било које време.

Зато је јако важно да играчи еСрбије од вечерас у 23 сата па надаље буду константно на опрезу и да чувају један макар мањи штек оружја и чоколадица у резерви како бисмо били спремни у будућности на овакве нападе, а сигурно ће их бити још. Постоје и гласине да ће се то догодити ускоро (може бити и да је блеф у питању, али то се не може знати са сигурношћу). Можда не баш вечерас, али сутра, прекосутра или за недељу дана - ко зна. За сада је Trico још увек ту: његова јединица је још увек у еСрбији и још увек је ту велики број странаца што значи да ускоро ми можемо да очекујемо бар још један његов напад, врло вероватно покренут у време које нам НЕЋЕ одговарати (преко ноћи) што значи да ћемо имати много више проблема да га одбранимо. Због тога пишем овај апел владе како војним јединицама, тако и цивилима да увек у резерви имају спремну штету за овакве битке и да очекују неочекивано. Како да се адекватно борите у овим биткама, можете да прочитате овде. Нажалост (или на срећу - како за кога), добили смо нови Liaoning који ћемо морати сваки пут да бранимо свим расположивим средствима, као што смо то учинили јуче.

pierrotmon