[Mинистарство одбране] Ресетовање детерминације у Албанији и будући ратови

Day 2,643, 10:25 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Odbrane Srbije

Поздрав!

Иако нисам баш имао намеру да пишем чланке у овом мандату, ипак ћу морати да напишем минимум два. Први је овај у ком желим да објасним зашто је ресетована Албанија (што је била идеја за чију кривицу највише ја сносим одговорност па је ред да лично иступим и кажем о чему се ради), мало да вас обавестим о дешавањима у ратовима еСрбије и да вам кажем отприлике како ћемо се понашати у будућем рату против Чилеа тј. шта нас чека. Дакле, ово су теме чланка:

1. Албанија и разлог за ресетовање детерминације
2. Ратови еСрбије и оно што нас чека у наредном периоду

1. Албанија и разлог за ресетовање детерминације

Прво баците поглед на слику 1:


Слика 1. Сигмоидална крива пораста детерминације у окупираним регијама. (модификовано према erepublik wiki страници)

Жутом стрелицом на слици 1 је означено отприлике место на коме се налазила детерминација у моменту када смо решили да отпочнемо ресетовање враћањем ове регије. Прво смо решили да вратимо ту регију јер нам не сече бонусе па је стога могао да се покрене закон о природном непријатељу на Албанију а да их ми и даље имамо. Тиме смо омогућили еСрбији да само један дан буде без повезаних бонуса (уместо 2), а тај дан је овај данашњи. Затим следе устанци у регијама Albanian coast и Tirana. Идеално би било да се сачекало бар до поднева са подизањем устанка у Тирани јер бисмо онда чак и данас увече могли да радимо у фирмама а да имамо пун бонус на продуктивност. Међутим, оно што влада не може да контролише јесу ловци на Resistance hero медаље који су сами то подигли. Пошто због тога није било сврхе да се жури са нападом на Албанију, сачекали смо до око 12 часова да бисмо покренули МПП битку, чисто да бисмо лакше исконтролисали неке устанке који су нам били отворени јутрос.

Сад да се вратим на детерминацију: црвена стрелица са слике означава место где би се детерминација отприлике налазила за неких 15-так дана да нисмо кренули у ово ресетовање. Ради се о цифри од између 1.12 и 1.15 отприлике. Да се разумемо, то није велика детерминација када држава нема озбиљних ратова и тада је заиста смешно то ресетовати. Међутим, како нас очекују борбе у Јужној Америци са Чилеом у наредном периоду, заиста немамо тај луксуз да упоредо бранимо и ослободилачки устанак са детерминацијом од 1.15 против нас (за неупућене, то значи да на сваких милијарду направљене штете за устанике, они добијају 150 милиона гратис, без обзира да ли је ту штету направио неко са албанским или неким другим држављанством; осим тога, и Комбат ордер је за 15% јефтинији устаницима него нама који бисмо то бранили). Са овим ресетовањем, ми добијамо ситуацију да никакве детерминације у албанским регијама у наредном периоду неће бити (погледајте на графику где је зелена стрелица). Уз надам се добру сарадњу са Италијанима и могућност да нам они врате регије које бисмо евентуално изгубили када крене рат са Чилеанцима, нама су бонуси за наредних месец дана практично обезбеђени, што потврђује и чињеница да је детерминација у окупираним албанским регијама за претходних месец дана порасла до свега око 1.05 (претходни NE закон на Албанију).

2. Ратови еСрбије и оно што нас чека у наредном периоду

Пре два дана, упоредо са почетком ресетовања албанских регија, покренули смо устанак у регији Valencian community. Поред класичне улоге овог устанка да ,,одвуче'' true patriot штету са албанског устанка, сврха овог RW-a била је и да онемогући подизање устанка од стране чилеанско/шпанских бораца у регији Canary islands koja се граничи са бразилском регијом North of Brazil односно тренутно јединим могућим местом уласка еСрбије у Јужну Америку копненим или боље рећи - поморским путем (слика 2).


Слика 2. Место уласка еСрбије у Јужну Америку.

еБразил је прекјуче нешто пре поноћи (по нашем времену) покренуо закон о природном непријатељу на еСрбију. Синоћ смо обавестили бразилског председника да мора да нас нападне пре 18 сати (ереп време) како Шпанија не би стигла да подигне устанак у Канарским острвима пре бразилског напада. Он нас је послушао и нападнути смо убрзо по ступању на снагу њиховог НЕ закона (светлоплава стрелица на слици 2). Јутрос подижемо још један устанак у Шпанији у регији Asturias чиме се и теоријски осигуравамо од могућности да евентуалним брзим и успешним ослободилачким устанком у Canary islands, Чиле одсече Србију од Бразила и тако врати наше напредовање неколико дана уназад (морао би да иде NE на Шпанију па онда после освајања Канарских острва још 24 сата за поновно проглашење Бразила за природног непријатеља, и то све тек након што бисмо завршили са окупацијом Албаније). Како смо лагано одбранили напад Бразила, сада крећемо у контру. Оно о чему ћу након завршетка рата са Чилеом више рећи јесу алтернативни планови који су били у оптицају за напад на Чиле. Иако смо 90% сигурни да су ти планови процурели до Чилеанаца још пре пар дана тј. убрзо након што су осмишљени, ипак бих за сваки случај за сада ћутао о томе, чисто због оних 10% вероватноће да они ипак не знају шта смо тачно планирали.

Оно што нас чека у наредном периоду јесте потпуна (привремена) окупација Бразила. Нама треба што више регија под нашом контролом на граници са Чилеом како бисмо максимално могуће продужили рат са Чилеанцима и покушали да их исцрпимо. Нисмо само желели да добијемо границу са њима, побијемо се у једној или две битке па тиме или преломимо рат или будемо избачени. Овако себи дајемо луксуз да можемо и да изгубимо пар борби на тлу Јужне Америке од Чилеа а да и даље имамо шансу да преокренемо рат. Главни штаб Астерије се 100% сложио са нашим замислима о којима ћу опет писати детаљније кад се све заврши, чисто ако неким чудом Чиле не зна шта га чека у наредним данима и на коју ће карту Србија да игра. У том смислу је и она прича о ресетовању детерминације у Албанији из првог дела чланка - очекујемо да се задржимо доста дуго у рату са Чилеанцима и времена за неко будуће ресетовање неће бити пошто ће НЕ закон готово константно бити заузет.

Оно што ће бити нарочито важно да грађани Србије прате у наредном периоду јесу наређења у овим новинама. Када битка има 5 звездица, пожељно је да тенкује свако ко може да би се битка добила. Када нема 5 звездица, онда то значи да губитак те битке не угрожава успех целокупног рата. Неће овде бити некаквог преламања у једној бици или чак једној рунди - ово би требало да буде више рат по принципу ,,тиха вода брег рони''. To наравно не значи да нећемо покушати да добијемо неку од првих пар битака ако нам се укаже прилика да то урадимо релативно јефтино. Све зависи од тога колики ће отпор Чиле да нам пружи.

Главни циљ ове акције је да се обезбеди конгрес Аргентини, Бразилу и Уругвају и због тога смо превасходно и кренули на Чилеанце. Договор о НАП-у Аргентине и Чилеа је пропао јер Чиле није хтео да укључи Бразил у тај НАП тако да ми као можда и главни савезник Аргентине нисмо оклевали да им притекнемо у помоћ (иако на почетку мандата Чиле није био разматран као главна потенцијална мета Србије). Ако успемо да им осигурамо конгрес, кренућемо највероватније и даље, а то је потпуна окупација Чилеа. Но, не треба говорити много унапред јер сигурно ни противник неће седети скрштених руку и свакако ја лично очекујем нека изненађења са којима ћемо морати да изађемо на крај ако желимо да победимо у овом рату на крају.

Толико за ово обраћање МоД тима.

Pierrotmon