A szemét modik esete a játékosokkal

Day 2,641, 15:35 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Pár évvel ezelőtt 5 FP (büntető pont) után megvolt a lehetősége a moderátoroknak, hogy banoljanak játékosokat. Manapság viszont amiatt, hogy ezen a szabályon/rendszeren lazítottak, a játékosok sokkal több olyan cikket írnak, amik nem felelnek meg a játék szabályainak. Rengeteg FP-vel rendelkeznek, de a népesség csökkenése miatt nem banolják őket örökre, maximum csak ideiglenesen. Elszemtelenednek. A banokban, fp-kben és a cikktörlésekben csak azt látják, hogy milyen szemetek a moderátorok, de azt valahogy nem, hogy valójában ők maguk azok, akikkel esetleg gond van.
A moderátorok elé nem minden cikk kerül, így nem minden cikk kerül törlésre sem. Így a többiek sok olyan cikket látnak, amik egyébként törlést érdemelnének, de azt ébresztik bennük, hogy nem ők hibáztak, hanem az, aki törli őket.
Kérdem én, hogy tényleg azt várjátok a játék szabályaitól, hogy megváltozzanak a kedvünkért? Egy olyan játékban, ahol manapság már nem jellemző, hogy a többség kedvében járjanak?
Tessék nem meglepődni akkor, ha törlik a cikkeiteket. Valamint nem kell azon felháborodni, hogy a másik játékos cikkét bezzeg nem törlik, pedig megérdemelné.
Sajnos, vagy szerencsére nem minden cikk kerül a moderátorok elé. Ez részben jó, mert így a játékosok nem kapnak annyi büntetőpontot, viszont rossz is, mert nem igazságos rendszert eredményez. Egy olyan büntető rendszert, amit erősen függ attól, hogy feljelentik-e a cikket. A gonosz feljelentőnek milyen kedve van, és függ attól is, hogy a moderátornak mennnyi ideje van. Csak azokkal tud foglalkozni, amiket jelentettek, vagy van lehetősége önállóan keresgélni?
Az szokott sokszor panasz lenni, hogy "ha az én cikkemet törölték, akkor az xy-ét miért nem, pedig az méginkább megérdemelte volna"
ezért merem feltételezni, hogy ha a másikét is moderálják, kevésbé háborodik fel az illető a moderálás tényén.
Mert ugyebár játékosok kedvében kell tenni, még ha ez a szabályokról is szól.
Ha egyformán lennének a játékosok büntetve, nem lenne ekkora felháborodás. Csak amiatt lennének felháborodva, mert törölték a cikkét. Nem fokozná a dolgot az igazságtalanság.

Mivel rengeteg moderálandó cikk van, így a moderátoroknak még kevesebb idejük van. Mégjobban szaporodnak a moderálandó cikkek, és a rendszer csak rosszabb lesz. Vagy épp jobb, mert az összes moderálandó cikkhez képest csak kevés kap tényleges törlést.
Újabb kérdés: azért szemét a modi, mert törli a cikkünket, vagy azért, mert nem töröl minden olyan cikket, ami a szabályok szerint megérdemelné?
No de ami miatt ezt a cikket megírtam, az az, hogy tessék megérteni, hogy miért is törlik a cikkeket, és miért nem.
A leggyakoribb ok, ami miatt cikket törölnek az az, hogy nem a játékról szólnak.

Fontos megjegyzés: néhány ember azt hiszi, és azt híreszteli rólam, hogy moderátor vagyok.
Sohasem voltam, és sohasem leszek az. Még egy magyar cikkét vagy hozzászólását sem jelentettem fel. Ezután sem tervezem.


Kisborok voltam.


← ← ← A cikk itt ért véget. A továbbiak már nem tartoznak a témához, csupán reklám. → → →


A szemét modik esete a játékosokkal
http://erepublik.com/en/article/2496758