[elminjo] Кандидатура за председника еСрбије

Day 2,632, 15:16 Published in Serbia Serbia by elminjo


Поштовани грађани еСрбије, пријатељи, браћо…о7
Допаде ме част да се кандидујем за председника ове наше лепе еСрбије. На почетку бих искористио прилику да се захвалим на подршци свим партијама и појединцима; даћу све од себе да оправдам указано поверење. Верујем да ме већина познаје пошто сам поприлично дуго део играчке заједнице, кога интересује више информација може да нађе овдје.
Даље у тексту представићу вам свој програм, те људе који су одговорни за његово спровођење. Списак људи није коначан, па ће текст кандидатуре бити едитован.

Премијер:
CRNI LOVACДа будемо искрени, Србија одувек има проблем са усмеравањем штете. Иако смо по овом параметру константно први у свету, расипају се огромне количине и са становишта државе – неупотребљиве су. С обзиром на то да се на организацији и усмеравању штете месецима, а и годинама, слабо или никако није радило, рад на “утезању” војних капацитета Србије намеће се као императив у наредном периоду.

Усмерену штету можемо поделити на:
– бесплатну штету;
– додатну, плаћену штету.

Пошто извори финансирања државе кроз наплату пореза нису неограничени, рад на усмеравању бесплатне штете биће први задатак Министарства одбране.
Проток информација о приоритетима и дневним наређењима кључан је и организоваће се на четири начина:
1. преко чет канала (имамо устаљену праксу код ВеС–ПВЈ формација);
2. преко документа са наређењима и приоритетима који ће бити израђен, а приступ документу биће омогућен свима;
3. преко новина Министарства одбране које ће се ажурирати у складу са ситуацијом;
4. преко кружне поруке са командантима јединица.

Приоритети и дневна наређења координисала би се у складу са активностима војних формација; дакле ВеС–ПВЈ, СОС, ССФ и цивилне јединице, што ће омогућити комбиновање 1–4 приоритета. Наведена побољшања у организацији бесплатне штете допринеће смањењу свакодневних текућих трошкова, што држави оставља могућност уштеде и дугорочног планирања, а не од данас до сутра. Сврха наплате пореза и јесте да се наплаћен новац врати свим грађанима кроз стимулације за ударање у виду валуте или тенкова.

Два основна вида додатне плаћене штете су:
– Цомбат ордер;
– организован и координисан удар преко чет канала.

За постављање ЦО-а користиће се бар три јединице, што Министарству одбране даје безброј могућности (различите висине премирања, различити проценти зида, стимулација једне висине за Србију, а друге за странце и сл.). Иако су мишљења о будућности организованих удара подељена, чињеница је да сваком министарству одбране овај систем даје опцију више и глупо би било не искористити је. Одлука и процена шта ће бити “алат” за плаћање додатне штете је на самом Министарству одбране, а параметар којим ће се водити држава је економска исплативост и учинковитост.
Други сегмент на којем ће радити Министарство одбране је остварање сарадње и јачање организације нижих дивизија. Србија има значајног потенцијала у нижим дивизијама, али због начина игре који је близак двоклику – због доста тренирања, овај потенцијал недовољно је искоришћен. Зато је проток информација кључан и за овај део, па ће се унапред најављивати акције у којима је неопходна максимална мобилизација нижих дивизија. Комуникација ће тећи путем кружне поруке са најјачим налозима (важи за све дивизије) или путем чет канала. С обзиром на то да већ имамо оформљен и врло жив канал #д1 за прву дивизију, потребно је исту ствар организовати и за друге дивизије.

У новој прерасподели ресурса, губи се потреба за стратешким утанцима (што је редовно висок трошак), па ће се устанци подизати само у изузетним случајевима. Расходи по овом питању су велико бацање новца који се може употребити на паметнији начин.

Спровођењем наведеног плана, за очекивати је да се знатно повећа ефикасност Србије, чиме ће се дати ветар у леђа посусталом савезу. Тежиште ратовања последњих месеци измештено је у Јужну Америку; имамо несређених рачуна тамо, па ће и приоритети Србије доминантно бити на овом ратишту. Три суштинске чланице Астерије остале су без конгреса и то се не сме поновити. Азија је дуго окупирана, па би добро било и да планери савеза размисле о отварању тог фронта. Уколико буде неопходно отворити балкански фронт, сигурно нећу бежати од тога.

Тим Министарства одбране: nikol000, Pierrotmon, POP DJUJIC, VOODOO ePOPEYE, igajunior, D a r eСлободно се може рећи да је Србија у медијском мраку и ускраћена за бројне информације које мање активни људи нису у прилици читати у званичним новинама Министарства спољних послова. Бројна су питања отворена, а на њих власт не налази за сходно да одговори. Пратећи светску штампу и посматрајући дешавања на терену, закључка сам да је основна одлика наше дипломатије месецима уназад јурњава за штетом појединих држава. Тако се преговарало о сарадњи и уласку у Астерију са Пољском и Бугарском, тотално занемарујући расположење нације према овим државама. НАП који постоји са Хрватима никад није објављен иако је он званично потврђен, што у њиховим председничким новинама, што по коментарима врха њихове државе. Не знамо шта је разлог непродужења руског МПП-а, или који су услови сарадње са САД-ом.
Бројна друга питања отворена су и на њих актуелна власт никад није нашла за сходно да одговори. Управо из свега наведеног произилази да је неопходно повећати транспарентност рада кроз редовне извештаје Министарства.
Основ дипломатске сарадње биће земље Астерије, уз неизоставно нама најближу Мађарску. Србија не сме ни да почне да личи на Пољску, а почело се тако причати за нас, па нам је у наступајућем периоду потребна активна дипломатија која ће сачувати истинске савезнике.

Неке од ствари из програма Министарства спољних послова су:
– стална комуникација и сарадња са најблизим савезницима;
– поправљање односа и сарадње на савезном нивоу;
– јасно одређивање наших дугурочних планова, за које треба тражити подршку свих релевантних партија;
– успоставити контакт са свим срским играчима у дијаспори и активно радити на томе да видимо где Србија може њима помоћи, а где они могу помоћи Србији;
– односе са Пољском и САД-ом прилагодити ставу који већина играчке заједнице гаји према истим државама;
– релација са Хрватском: разговори око решавања статуса братске нам Црне Горе.

Дакле, Министарство спољних послова очекује много посла у наредном периоду и верујем да ће екипа бити на висини задатка.

Тим Министарства спољних послова: Marcus Nerva Traianus, dedaSRB, BogohuljaУ складу са планом Министарства одбране, МУП ће имати задатак да ради на организацији и обавештавању тзв. “цивилних” јединица. Поред овога, народна милиција извршаваће обавезе из стандардног оквира надлежности, што подразумева вођење црне листе и обавештавање о преварама и другим нечасним активностима.

Тим Министарства унутрашњих послова: H0RU5, ClairV0yance, nidzaaaaa, Tarzan od SumadijuОво Министарство у претходним је месецима потпуно запостављено, уз константан изговор да ту нема шта да се ради. Да ли ми заиста имамо новца на претек па нам додатна зарада и није потребна или су се претходне владе водиле рачуницом да је лакше подићи порезе него се замарати са ММ-ом – остаће непознаница. Многе друге економске сфере су непознаница за велики дeо играцке заједнице управо због нерада МеС-а.

Имамо јасан план за побољшање ситуације, а он ће бити остварен кроз следеће мере:
– попис организација и упошљавање истих, јер курс омогућава зараду;
– обрада економија кућица, хране и оружја;
– промоција рада са кућицама
– контрола расподеле и утрошка средстава по министарствима;
– одвајање резерве у висини од минимум 10% прилива од пореза;
– помоћ Министарству образовања у вези са финансирањем својих програма.

Због обимности кандидатуре само укратко о неким ставкама:
Организације Министарства економије биће враћене овом министарству да служе својој намени. Првог месеца не треба очекивати неке епохалне резултате, јер период примопредаје организација увек потраје, а после тога период поставке првих понуда… Али битно је да се крене. Упркос томе што су у економији већ одавно уведени “нови” сегменти, веома је мало урађено на едукацији играчке заједнице у том сегменту игре. Ово министарство максимално ће се трудити да испропагира исплативост производње кућица, као и исплативост њихове свакодневне употребе. Уколико дође до хиперпродукције услед агресивне рекламне кампање, Министарство ће предузети потребне мере да растерети домаће тржиште. Крајњи циљ је спуштање пореза, што ће се омогућити спровођењем наведене политике Министарства економије.
Услед промена са расподелом ресурса у будућности је могуће пресељење економски јаких профила у матичне земље које ће сада лакше долазити до максималне производње, што би довело и до смањења уплива средстава у српски буџет, ту Србија мора максимално искористити бројност популације која доноси и најживље тржиште на е-свету како би задржала финансијску доминацију. У том правцу кретаће се и евентуалне корекције пореза.

Тим Министарства економије: Baby.Bullet, heffe, уз координаторе : CRNI LOVAC и igajuniorМинистарство образовања ће овог месеца највише пажње посветити обуци млађих играча кроз разговор, савете и туторијале. Евидентно је да нови играчи (ово мало што их има) пребрзо напредују кроз нивое, док занемарују снагу. Наравно, већа је шанса да напусте игру ако им се наметне двоклик (досадно је), тако да је најбоље понудити им обе могућности, па нека они изаберу.
Пратиће се прилив нових играча, које ће чланови министарства контактирати и поред тога што ће им објаснити основе игре, покушаће их довести на чет канале. Свесни смо тога да велики број играча у овој игри одржава дружење, а чет канали им управо то нуде.
Поделе е-бебамa наставити ћe се, али постоји велика могућност да ће се износ повећати, јер нам тренутни приходи то дозвољавају. Чланови Министарства побринуће се да се злато потроши у праве сврхе, тако што ће е-бебе поред надимка из игре, линка ка профилу, морати да доставе и слику која ће бити доказ да су тренирали тог дана и на основу тога ће се донирати злато на њихов профил. Такође, ускраћени за поделу биће они са уговором и унапређеним тренинг центрима на максимум.
Што се тиче туторијала, биће написан чланак у којем ће се налазити линкови корисних туторијала који ће бити ажурирани, а неки поново написани.

Тим Министарства образовања: Vladan Gajic (kao nestranačka ličnost), CHRISTIANE.F, Warinche, InterimoSRB, Varvar11, De Noel, Sloba The GreatОсновни задатак овог министарства биће благовремено информисање грађана о свим битним дешавањима у игри, активностима владиних и невладиних организација, као и упознавање са евентуалним мисијама и другим променама у самој игри.

Тим Министарства информисања: Varvar11, Oj svijetla11, Sljivo, Schluss


Однос према Конгресу:

Однос извршне власти према Конгресу Србије мора бити одговоран. Поред наведених обавеза, министарства ће бити у обавези да законе које предлажу на гласање у конгресу образложе у кружној поруци (за уобичајене законе, попут продужења важећих МПП-ова) или чланком (за законе ван уобичајених).