Није фаца чобан без оваца

Day 2,630, 19:20 Published in Serbia Serbia by CRNI LOVAC
Драги еСуграђани,

Када је Само Србија настала, жеља нам је била да створимо странку која ће се на другачији начин бавити политиком. Основни циљ нам је био да макар овде имамо еСрбију која је другачија од оне из стварног живота. Желели смо да се барем овде води политика која је поштенија и одговорнија од оне на какву смо већ огуглали у стварном животу..Конгрес у овој игри представља Народну скупштину. Он доноси законе, он уређује правила. Осим тога, конгрес представља одраз онога што мисли и жели највећи део наших грађана који излазе на изборе. Механизми игре су такви да од конгреса зависи да ли ће наша земља бити највећа еСила или “тигар од папира” - моћна на први поглед, слабашна у реалности.
Једини начин да се у овој игри контролише рад владе од избора до избора је преко конгреса. Можете до миле воље објављивати чланке, али се као и у стварном животу, наша владајућа већина мало обазире на критике свог рада.
Поштовани грађани еСрбије, странка Само Србија одлучила је да у наредном периоду гласа против донација са трезора на НБС. То значи да ће владајућа већина морати сама да обезбеди да се донације изгласају. Ми се као опозиција не слажемо с начином на који се троше наше паре које држава добија кроз порез. Нисмо хтели да саботирамо рад државе док је трајала битка за ресурсе. Сада нећемо да га саботирамо кроз ћутање о томе на који се начин садашња власт бахати новцем који није зарадила.Разлози за овакву одлуку су логични и лако разумљиви било коме ко прочита остатак текста.

Приход од пореза у еСрбији је убедљиво највиши у свету. Са дневним приходом од 190.000 РСД, еСрбија свакога дана инкасира више него еРумунија, еГрчка, и еМађарска заједно! То се барем лако да проверити.
На страни расхода, “успели” смо да кроз велики број што јавних, што тајних споразума дођемо до тога да немамо нити један озбиљан рат. Ако сте у еСрбији, Ерепублик све више личи на farmville. У разним аранжманима смо што са доказаним пријатељима, што са још више пута доказаним непријатељима. Очекивало би се од нас да са толиким средствима понекад помогнемо савезнике, али као што сте можда испратили, еАргентина и еБразил су били обрисани, еКине нема на мапи већ месецима, а од њих нам зависи критична ноћна штета, када већина наших играча спава. еЦрна Гора је под окупацијом.


председник еСрбије још једном бриљира


Само што је с нама потписала МПП, еРусија је обрисана, па је ваљда то разлог што еРуси неће више с нама у савезе. Дакле, нисмо трошили паре на ратовање, нисмо помагали савезнике, чак и када је за то било озбиљне потребе. На шта се троше паре, не знамо, али свакако не на војне операције. Можда неко прави уштеђевину за неке озбиљне војне походе, али ништа озбиљно на војном плану ми данас не видимо. Сумњамо да је нешто друго по среди:Где нестају највећи порески приходи еСвета, можемо само да нагађамо. Из финансијских извештаја када их објаве, то се не види. Председник државе се обраћа опозиционим конгресменима само увредама, но то смо спремни да му опростимо.Међутим, не можемо да пређемо преко тога да се скоро месец дана нико није обратио опозицији с објашњењем оволиких трошкова. Да не грешимо душу, дошло је до обраћања председника опозицији, које је уместо извештаја, имало следећу садржину:
Само Србија је странка којој верује највећи део грађана еСрбије и то није случајно тако. Нашу странку подржава највећи део пореских обвезника еСрбије и самим тим имамо највеће право од свих странака у конгресу да тражимо пристојан извештај о томе шта се с пореским приходима током овог мандата ради.Влада и председник имају већину, па ако мисле да наставе ових пар дана до краја мандата овако, то је њихово право које су добили на изборима. Ми свакако као мањина не можемо да угрозимо функционисање државе. Сами су правили листе конгресмена, нека их сами нађу када треба да се гласа. Ми да вас подржимо у бахатости и безобразлуку не можемо, али да саботирамо државу - нећемо.Да нешто озбиљно није у реду унутар владајуће коалиције и да странке већине немају појма како им гласају конгресмени, сведочи и то што је резултат гласања био 19:19, иако су два конгресмена опозиције гласала “ЗА”, а један био уздржан. Да су сви конгресмени већине гласали како су странке од њих тражиле, закон би комотно прошао.


Само Србија је показала током битке за ресурсе да не жели да саботира државу. Но, то изгледа није случај с нашим властима. Не верујемо да су конгресмени владајуће већине који су гласали ПРОТИВ донације то урадили грешком. До сада се то није дешавало. Пре ће бити да је некоме пало на памет да би можда мало тензије и фрке пред изборе сачувало “Белу лађу” носем изнад воде.(Ваљда пита своје?)


Ту се изгледа разликујемо и због тога нам изгледа никако не иде било какво приближавање ставова. Ми смо спремни да замрзнемо борбу онда када је за еСрбију битно да нешто освоји од чега ће користи имати сви граћани.Током рата за ресурсе конгрес је функционисао без већих застоја. Србија је без већих тешкоћа узела ресурсе по плану, но опет смо показали да смо најјача сила еСвета само на папиру. Поново смо показали колико смо неорганизовани, па смо до ресурса дошли уз огромну помоћ истих оних савезника за које наша власт тешко да би мрднула и малим прстом. По ко зна који пут нас извлаче искрени савезници, а еРумуни су нам очитали лекцију несебичним донирањем токена. Такви гестови се дуго памте и од савезника стварају пријатеље и браћу. А еСрбија је по ко зна који пут показала да јој ни до пријатеља, ни до браће у овој игри није пуно стало.Оно што је појединцима у владајућој већини ипак важније, јесте да се блокадом сопственог закона нападне опозиција пред изборе. Наш народ каже да је то “забадање трна у здраву ногу”. Жао нам је заиста ако мисле да ће тиме успети да продуже своју власт. “Бела лађа” неће још дуго моћи да плови, јер је прича на којој се држи шупља и пушта на све стране.ЗА РАЗГЛАС:

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Није фаца чобан без оваца

http://www.erepublik.com/en/article/2493384/1/20
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬