[BA]NapiFeka - rRonin

Day 2,555, 08:29 Published in Hungary Hungary by theface


Üdvözlök minden olvasót a NapiFeka című rovatban. Itt minden nap megismerhettek egy Fekát, aki meri vállalni a hazaáruló fejét.
Nem is untatom tovább a népet, íme mai áldozatunk: rRonin

Egy kis IRL, mesélj magadról valami.
Hát a többiek nyilatkozatai után nem csodálom, ha a végére kerül nyilatkozatom. De azért íme: régebben űztem a japán szamuráj harcművészetet, van egy a kenshinem által kovácsolt katanám is. Erre is visszavezethető lenne a játékokban használt nevem, de hát a filmből van, még a főiskolás éveimből, ahol sokat játszottunk, és rám ragadt. Ettől még igazi szomorú szamuráj vagyok 🙂

Mikor és hogyan kerültél az eRepublikkal kapcsolatba? Milyen volt akkoriban a játék?
Travian, Hód, Lemu és online-rpg után, még V1 végén regeltem egy RL ismerősöm alá, aztán megkaptam a viszonylag erős kariját Kulgart, mivel ő abbahagyta. Később RL okokból én is leadni kényszerültem, de már V2 idején.
Visszatérésem több év kihagyás után, épphogy 2 éve történt. Így ismertem mire kell figyelni karakter fejlesztésnél, és persze goldvásárlással alapoztam és türelemmel, míg meg nem erősödtem. Én élveztem és élvezem azóta is.


Mi tetszett a játékban akkor, és mi tetszik most?
V1 azért jobb volt, monetary, cégezés is. Ahogy StadlerCity Dél-afrikai TO-ja is, melyben részt vehettem.
Én a kivételek közé tartozom, mert a V2 tetszett, a taktikára épülő real time csatatér és a fegyvernemek felosztása (gyalogos, tank, légelhárító, légierő…) valamint az akkori cégezés és munka-edzés rendszere is izgalmasabb volt, még ha több időbe fájt is a csatatéren.
Olykor az újságírásnak is szenteltem figyelmet, színt visz az amúgy elég egysíkú játékba. Tényleg csak a közösség megtartó erejére lehet számítani. Igaz, D3-ban elég jó eséllyel és látványosan tudok “sebezni” és BH-ra menni, így nekem talán ez még izgalmasabb, mint olyanoknak, kik hosszú gyűjtögetés után tudnak csak. De hamarosan ennek vége, és eljő a D4. Ott viszont már nem kell majd spórolni tp-vel! 🙂


Hogy kerültél a Fekete Sereghez?
Egy szóval: Morden
Bővebben: Első időszakban megpróbálkoztam a kormányzati munkában való részvétellel a kongában, a hadügyben pl., csetre is jártam, a Kinizsiben szolgáltam. Köszönöm nekik az együtt töltött időt!
Miután visszatértem új karakterrel a játékba, automatikusan léptem be a Kinizsihez. Aztán kezdett unalmassá válni a játék, és úgy gondoltam váltanom kell, így aktív csapatot kerestem, így kerültem a Fekete Sereghez.
Itt megtaláltam az elveszettnek hitt közösségi szellemet, és rájöttem, hogy több perspektívából is kell nézni mindent. Vagyis nem szemellenzősen a régi motorosok nagy súlyú szidalmai alapján kell ítélni, melyet persze az ifjak is átvesznek nem is ismerve a hátteret. Továbbá belülről látom nap, mint nap, hogy jó ez a csapat, és sokat tesz a HK mellett, és csak nagy ritkán és elenyésző mértékben ellene. Mondjuk egyik célom is volt, hogy amolyan belső hangjuk legyek, és “terelgessem” őket a kijelölt “Lenini” úton, több kevesebb sikerrel. Remélem ők is így látják, és nem váltanak le szakaszparancsnoki pozíciómról! 😛


Mi a legjobb és a legrosszabb tulajdonságod szerinted?
A szószólók és sokak által szajkózott állítások olykor elbizonytalanítanak. Mindig visszatalálok az útra. Hűségemben Hazám iránt esélytelen megingatni, ellenben a megalapozatlan pletyka szintű bántás és rágalom Enyéimre (értsd BA) kiborít olykor. Lobbanékony vagyok. De lehiggadva mindig képes vagyok a megbánásra és a bocsánatkérésre is akár, ha szükséges.

Szerinted Mordennek a rövid vagy a hosszú vörös haj áll jobban?
Mindegy, én csak irigykedve nézem a haját bárhogy is, lévén kopasz vagyok. Bárcsak ismernélek, de legalább fotót küldhetnél! Hovatovább, mi lesz a “randi-sörözésünkkel?” 🙂

Milyen Stash vásárlási szokást követsz?
A Stash-eket és Pack-okat veszem, mint a cukrot. Aranyat már rég nem. Bár épp most akció idején baráti ajándék-akcióval karöltve szegtem meg, és vásároltam. Szép mézeskalács házikót építek éppen.

Mi az a pont amikor azt mondod, hogy eleged van ebből a játékból?
Amik megfogtak a játékban: egykor a TO, a V2 harcmodulja, majd az újságírás, a pártmunka, és a DO állító szakaszparancsnoki munka, végül pedig talán a ház-cégezés. Eddig mindig megleltem örömöm, mert szerintem a társaság, a csapatszellem az, ami számít. Így valószínűleg addig leszek, míg le nem kapcsolják a villanyt.

Amióta a Fekete Seregnél vagy, hogy érzed mennyit változtál? Mi a véleményed a Fekete Seregről?
“Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”
A korai időben amúgy én is szúrós szemmel néztem a BA-t, kritikával illettem őket nem is egyszer, noha Morden-nel földik lévén baráti volt a viszonyom.
Amint beléptem és avatart váltottam, azonnal kapni kezdtem az ívet. Mintha nem is az lennék, aki voltam előtte! Ez rosszul esett, értetlenkedtem, és érvelni igyekeztem, de sokszor hiába. Amúgy hamar megtaláltam köztük helyem. Látom bentről, hogy nem ártanak, mint inkább tesznek eMo-ért, noha olykor saját érdekkel karöltve. Na így történt meg a törés, mert úgy éreztem kirekeszt a “reguláris” és “jobb” társadalom. Amúgy ettől lesz olyan egységes a BA, vagyis épp ellenkezője történik, mint amit a hangoskodók akarnának. Onnan távolodik, ide közeledik a játékos. Vagyis a széthúzás a kirekesztés okán zajlik nap, mint nap eMo-n.

Nagyon, nagyon jó a légkör, noha nem mind vagyunk barátok, vannak megtűrtek, mint például én 🙂. Viszont a szervezés precíz, egymás támogatása szintúgy, a cset -és üzifal ÉL, a közösség szárnyal.

Csodás az élet! 🙂

Hogy érzed, hogyan reagálnád le ha a Fekete Sereg bármely tagját kormány szintről atrocitások érnék?
HAUL! 😳

Köszönöm az interjút!

<>
kérdező biztos