▄▀▄▀ Ministarstvo Obrazovanja eHrvatske ▀▄▀▄

Day 2,546, 14:25 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH


Pozdrav svim građanima eHR.

Prvo obračanje eNaciji kao novi ministar obrazovanja odlučio sam odraditi na ponešto netradicionalan način zbog stanja kojeg sam zatekao u resoru.
Pa da počnemo od početka. Stanje na orgu MO je blago rečeno katastrofalno i ukupna imovina ministarstva obrazovanja iznosi 64 HRK. Izuzev starih (usput rečeno odličnih članaka) gotovo da nema materijalne i intelektualne imovine u posjedu ministarstva. Ministarstvo nema svoj kanal na ircu , opovi na #e-skola nisu dostupni i ne odgovaraju na PM, poruka dobrodošlice je zastarljela i izuzev susretljivosti bivših mentora iz sada već propalog mentor projekta mogu konstatirati da je sva infrastruktura za prijam eBeba ili bilo kakav obrazovni proces UNIŠTENA ILI ZAPUŠTENA.

Shodno zatečenom stanju odlučio sam pokrenuti ozbiljnu akciju ponovne izgranje infrastrukture za prijem eBeba (ma koliko ih malo bilo). U tu svrhu kao pomoćnike moje malenkosti angažirao sam nekoliko igrača za pomoć oko projekta:

Zamjenik MO i prvi pomoćnik: MiniNini
Drugi pomoćnik : GleNoobaPosleKise

Te nekoliko dobrovoljaca mentora koji će uskakati po potrebi :
Lovric505 - Glavni mentor
Bandy
IvanjeCar2
A koji su obećali pomoći. Također je pomoć ponudio Topavelic te naravno naš CP.Ovom prilikom obavještavam javnost da je u planu izrada akciskog plana za djelovanje u ovoj situaciji te blago rečeno rasulu koje sam zatekao u napuštenom MO.

Prijedlog radnog (ne finalnog) plana nalazi se na forumu eDomovina :

http://www.edomovina.net/forum/index.php?board=12.0

Svi prijedlozi , sugestije , ponude za pomoć kao i komentari dobrodošli su te bih iskreno volio vidjeti puno veću angažiranost e-Nacije u ovome pitanju. Plan je ambiciozan ali je provediv.Posebice bih volio vidjeti komentare naših kongresmena te starijih igrača.Ukratko ću prenijeti najbitnije (retuširanu verziju) iz plana za igraće koji nemaju acc na forumu.

S obzirom na stanje u eHR kao i u eSvijetu te poziciju same eHR na ljestvicama moči u svijetu (sad će neki reći da otkrivam toplu vodu) nama treba, jednostavno rečeno, baby boom koji će sa svojim nadobudnim elanom oživjeti eHR. Realno gledano erep je pred smrću . Plato je ekonomiju uništio , politička nestabilnost se (hvala bogu) malo za sada primirila , jedino što još u igri (relativno) valja je war mod; tako da ona reklamiranja o tome da se može biti političar , vojnik ,poduzetnik ,novinar je realno gledano smeće.

Shodno zatečenom stanju kao MO donosim " radni " ( ne finalni ) plan operacije " Baby boom" te pokrećem rapravu sa ciljem donošenja konačnog plana. Molim raspravu po algoritmu (koracima) i stavkama djelovanja . Svi prijedlozi su dobrodošli (argumentirani) , i treba mi vaša pomoć.
I sada " radni plan " Baby booma je sljedeći - nije fiksan moguće su promjene u skladu sa vašim prijedlozima,sugestijama...

1. KORAK - Promjena vizulanog looka MO (avatar i novinski baner) - inicijativa je u suranji sa CP-om već počela i očekuju se prvi prijedlozi od strane dizajnera TanGe LanGe kroz dan-dva.

2. KORAK - Promjena zastarjele poruke dobrodošlice (po meni glavni cilj poruke treba biti dobiti bebu na IRC. Ova igra je realno bez irca mrtva)

3. KORAK - Sama Akcija Baby Boom - Javni poziv građanima e HR da dodaju čim više svojih RL prijatelja poznanika u igru. Cilj je zaspamati društvene mreže, forume , novine ... drugim riječima svaki građanin eHR ima dužnost dodati minimalno 1 prijatelja . Ako samo 50 % građana uspije dodati jednu osobu u igru poduplati ćemo populaciju i oživjeti erep u HR. Također plan je i vračanje starih igrača u igru, ljudi sa iskustvom .

4. KORAK - jačanje nove populacije ; kroz javne (novinske i IRC) podijele pod pokroviteljstvom eHR i MO (te večim djelom na donacijama starih igrača) započeti proces jačanja mladih igrača . Obajasniti im mehaniku igre uvući ih na (OBAVEZNO) IRC,ućlanjivati u stranke , upoznati sa ekonomijom i odnosima u erepu drugim riječima navući ih .

5.Ponovna aktivacija projekta "Mentor" i eškole

6. KORAK - Podizanje minimalne plaće (ovo je opcionalno i tu očekujem rapravu što dobivamo- što gubimo) - problem sa minimalnom plačom je sljedeći; naime odlaskom mladih u MU oni rade u firmama MU gdje su minimalno plaćeni pa imaju jako male šanse za jačanje acc-a i u pravilu odustaju od igre

7. GLOBALNI PRITISAK (iskoristimo svoj diplomatski utjecaj koji nije mali u eSavezu i eSvijetu) i izvršimo pritisak preko ticketa na Platona za ponovnim buđenjem ekonomskog modela. Bez ekonomije ovoj igri realno prijeti smrt. Naziv akcije će biti SPASIMO NAŠU IGRU ili nešto slično ovisno o Vašim prijedlozima. Admina zatrpati sa ticketima, napravit multinacionalnu radnu skupinu te zaspamat erep medijski prostor sa člancima .

Očekujem vaše mišljenje prijedloge i sugestije. I svaka pomoć je dobrodošla ukoliko ste spremni pomoći projektu kao mod, pomoćnik ,savjetnik .....S obzirom na obujam posla , započeli smo odmah po preuzimanju orga sa realizacijom projekta.
Naručeni su novi baneri za novine ( zato sada po posljednji put imamo stare ) ,novi atraktivniji avatar , napravljen je novi službeni kanal ministarstva obrazovanja sa ciljem koordinacije napora kako bi se stvari dovele u red #hr-mo , napravljena je nova prijavnica za mlade igraće

Započeli smo sa izradom nove pozdravne poruke te popisom mentora. Započeo je proces preuzimanja #e-skole (trenutačno opet stoji) , te smo zapoćeli razgovore sa vatrenim gušterima.
Cilj je da u nakračem mogućem vremenu opet stvorimo i/ili obnovimo kompletnu infratrukturu za prijam eBeba i njihovu integraciju u društvo. Tek kada to završimo kreće projekt Baby Booma u kojem ćemo svi zajedno nadam se preći preko nekih osobnih političkih različitosti i naći zajednički jezik za dobrobit eHR . Vrlo dobar i realan plan baby booma je u izradi i uz malo Vaše pomoći kao građana možemo od eHR svi zajedno napraviti ćudo !!!Bez pomoći starijih igraća te suradnje ovaj projekat neće biti moguć te Vas iskreno molim da se odazovete budućim pozivima za suradnju od strane MO-a i da konačno ovu igru u eHR spasimo od sigurne smrti.