Министарство информисања: Уводни чланак [Новембар 2014]

Day 2,544, 09:06 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


↪ Представљање тима Министарства Информисања еСрбије
↪ Извештај са председничких избора
↪ Састав владе еСрбије
↪ Ратна анализа - кратки резовиДаме и господо,

Част ми је да Вам се обратим са позиције министра информисања еСрбије.
Веома озбиљно сам схватио задатак који је постављен пред мене, а то је на првом месту успешно информисање нације о најважнијим збивањима која се тичу еСрбије и нашег савеза.

Планирано је још доста других активности за овај месец иако неке од њих нису у последње време сматране за дужности министарства информисања.
Између осталог, планирано је увођење категорије "Актуелна дешавања" која би стајала на самом крају чланка и била ажурирана на сваких пар сати, а где би могли да прочитате најновије вести у скраћеној форми...
То је обиман посао који изискује константно присуство бар једног члана министарства, стога овог месеца имамо нешто више људи у тиму него што је то уобичајено.

Министарство Информисања: Backoovan, dekadentbg, djura1986, bubamara1.

Осим сталног састава министарства овог месеца имамо и неколико цењених стручних сарадника:

Ljubodrag Srpkovic испред Демократске Странке Српске у својству саветника за образовни садржај,

Lothron Junior као нестраначка личност у својству стручног консултанта,

Van Sebe као нестраначка личност у својству стратешког аналитичара.Извештај са председничких избора:У еСрбији је на изборима победио Srpski Bogotac са 40,63% гласова испред играча pierrotmon који је освојио 39,60% гласова. Председничка трка је била неизвесна до самог краја и у прилог томе говори разлика од само 22 гласа. Честитамо обојици кандидата на фер и коректној борби као и на чистој кампањи.

У еМађарској је убедљиву победу однео играч susususk са којим смо имали прилике да сарађујемо у септембру месецу када је такође убедљиво изабран за исту позицију.

У еРумунији још неизвеснија трка него код нас.
costin1989 је однео победу са само 4 гласа разлике испред играча zmeuNY.

У еАргентини је тријумфовао Soy Malvinas са приличном разликом у односу на Claudia Corzo.

У еГрчкој је комфорно победио ProodeftikanosNG испред stroumfita4.

У еСловенији по четврти пут Colonel Bruce убедљиво тријумфује, овај пут испред Ekfant.Састав владе еСрбије:

Председник: Srpski Bogotac

Потпредседник: Ugac

Премијер: Budalimir

Министар одбране: suba1990
Чланови тима: R1sk3, BeIi Vuk, NikolaPartizan, Cemi Kmdz, Stoperka i Prle, pierrotmon.

Министар спољних послова: GrifinNS
Члан тима: CveleMaratonac.

Министар образовања: NikolaNIkolicI
Чланови тима: ZLatkoR, NedeljkoBilkic, ShomyKiller, InterimoSRB, Hristivoje Ilic, Skamandar.

Министар финансија: SiMac

Министар информисања: Backoovan
Чланови тима: dekadentbg, djura1986, bubamara1, Ljubodrag Srpkovic.

Министар унутрашњих послова: DarkoRadojevic
Чланови тима: crni filip, pakija.

Саветник/гувернер: desert hamster

Губернатор прекодринских српских територија: Predsjednik Republike SrBskeРатна анализа - кратки резови

Офанзива Пољске на Србију не јењава, док је изостала организована одбрана са наше стране. У току је напада на регију Molise, и ту битку ће Пољска убедљиво добити. Раскол у редовима еСрба потпомогнут летаргијом и падом морала након краха похода на Чиле су довели до серије убедљивих пораза. У жељи за осветом, окуражена наступањем Пољске, Бугарска је напала Србију у регији Southern Serbia. Румунија је успела да обрише Бугарску пре него што је та кампања окончана и на тај начин нам је затворила један фронт.До овог тренутка Србија није пресекла везу својих колонија у Италији са оригиналним регијама али постоји могућност да се то изведе (у Италији и у Албанији). Са друге стране, приметно је да Пољска није ишла најкраћим путем ка одсецању бонуса Србије и ка њеним оригиналним регијама, а о разлозима таквог понашања можемо само нагађати.Озбиљније војне помоћи савезника у овој кампањи на страни Србије, са изузетком већ поменуте Румуније, до сада није било. Мађарска и Словенија имају границу са Пољском и прогашењем Пољске за природног непријатеља би свакако могли скинути део терета са Србије, али да би очекивали такав потез од стране савезника, којим би они себе довели у незавидан положај, морамо и сами свима ставити до знања да смо спремни на борбу. Са друге стране Мађарска стоји на путу Румунији која нема границу са Пољском.
У току је напад Шведске на Русију у регији Smaland где је за очекивати да Русија препусти ову регију Шведској, како би је касније ту напала Литванија ради узимања додатног ресурса.

У току је пинг понг рат Естоније и Финске који нема већи утицај на дешавања у Европи. Напоменимо само да је Финска напустила савез Асгард и да се приближава савезу Пацифик коме је већ приступио Тајван. Председник једног од оснивача овог савеза, САД, у чланку презентује даље циљеве на јачању савеза Пацифик у циљу остваривања „доминације“ у е-свету и јачању веза са својим кључним савезницима Чилеом, Хрватском, Турском и Албанијом.
У сукобу Велике Британије и Канаде, за сада превагу односи Велика Британија. Било је речи око завршетка овог рата у тренутку кад је пресељен главни град Велике Британије, али до споразума није дошло. Велика Британија је успела да пресели сукобе на тло Канаде, освоји за себе додатне ресурсе и у исто време пресече Канаду на пола и тако смањи њене бонусе. У току је битка за територију Nothwest Territories, при чему Велика Британија активно користи опцију борбених наређења за разлику од Канаде и очекује се да без већих проблема добије ову кампању. Велика Британија нема снаге да задржи освојене територије на дужи временски период те је неминовно да се овај сукоб пре или касније заврши враћањем на сопствене територије.

Колумбија је у циљу одржавања „baby boom-a“ прогласила Мексико за природног непријатеља. Имајући у виду скорашњи неуспели ваздушни напад Аргентине на Мексико, несумњиво је да ће Колумбија имати велику подршку од стране Аргентине у овом сукобу.

Перу је проглашавањем Аргентине за природног непријатеља отворио могућност Аргентини да заузме граничне регије Перуа и на тај начин одсече Перу од Чилеа у Јужној Америци. Имајући у виду и успех Аустралије у устанку у регији Queensland, Чиле је остао без границе са Перуом и на тај начин им је пропао закон о природном непријатељу. Уколико Аргентина, која има отворен рат са Аустралијом, заузме регију Queensland, практично ће опколити Чиле, онемогућивши му даље ширење у регијама које се граниче са оригиналним, а самим тим и ограничивши им бонусе. Како ће Чиле реаговати, остаје да се види. У блиској будућности се може очекивати да Аргентина препусти неку регију Аустралији ради обезбеђивања конгреса.
До идућег читања, Ваш министар информисања:
Backoovan о/