Προς το εκλογικό σώμα της eGreece.

Day 2,523, 16:49 Published in Greece Greece by GeorgeIV

Καλημερίζω την κοινότητα της eGreece.

Oι πολίτες της Χώρας μας κλήθηκαν να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές για τον μήνα Οκτώβριο.Κάθε 5 του μηνός με ισχύ 30 ημερών ανά θητεία.
Σίγουρα αρκετοί από εσάς θα έχετε απορήσει για το πως ξαφνικά,μετά από τόσους μήνες που έχουν περάσει όπου τα κόμματα (και όχι μόνο αυτά) έδειχναν να είναι σε κατάσταση αδράνειας, ξαφνικά πέρασαν σε μια έκρηξη ενεργητικότητας η οποία έχει πλέον ατονίσει.

Τα αίτια της στασιμότητας της Χώρας μας δεν είναι τόσο η επιλογή της κατάλληλης συμμαχίας,ούτε η επιλογή των κατάλληλων συμμάχων.

Το πάγωμα εισροής νέων παιχτών, η έλλειψη κοινού στόχου και φυσικά η οικειοποίηση της εξουσίας από μερικές ''παρέες'' εξαιτίας της αδιαφορίας των υπολοίπων είναι τα πραγματικά προβλήματα πίσω από το προσωπείο της ''παντοδύναμης'' eGreece.Περίπου τα ίδια προβλήματα που μαστίζουν και την ίδια την Ελλάδα.Και φυσικά η έλλειψη διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας για την λύση των προβλημάτων της.

Μπορεί κάποιοι να έχουν κουραστεί από αυτή την φανατική στάση προς τον διάλογο,αλλά είναι καλό να δούμε πως στην πραγματική ζωή πως και ο ίδιος ο Σωκράτης, ο εφευρέτης της τεχνικής της διαλεκτικής έχει την πεποίθηση ότι η ίδια η ουσία του διαλόγου στοχεύει στον ίδιο τον άνθρωπο και τις απορίες του.Σε έναν διάλογο υπάρχουν εντάσεις,αντιθέσεις και κάποιες φορές δημιουργούνται λύσεις.Λύσεις οι οποίες έχουν περάσει από το κόσκινο της λογικής ή της επιχειρηματολογίας όχι μόνο ενός ατόμου,αλλά μιας διευρυμένης ομάδας ατόμων τα οποία οδηγούνται σε λογικά συμπεράσματα.

Σήμερα στην Ελλάδα όλοι παραδέχονται ότι ζουν μια πολύ δύσκολη περίοδο σε σχέση με το πρόσφατο -ακόμη- παρελθόν.Στην πραγματικότητα όμως έχουμε ομάδες πολιτών με διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση η καθεμιά,από τις οποίες σχεδόν όλες συμφωνούν πως η χώρα και οι άνθρωποι της είναι καταχρεωμένοι.Η καθεμιά ομάδα προτείνει διαφορετικό ΄΄φάρμακο΄΄ μέσω της επιχειρηματολογίας της ιδεολογικής κατεύθυνσης την οποία ακολουθούν Φιλελευθερισμός,Σοσιαλισμός,Κομουνισμός,Νεοφιλελευθερισμός και πολλές άλλες βαρύγδουπες λέξεις περικλείουν μέσα τους το ιδεολογικό υπόβαθρο το οποίο προέρχεται από άτομα τα οποία έζησαν σε χώρες του εξωτερικού.Και μάλιστα οι ιδεολογίες αυτές εφαρμόστηκαν σε συγκεκριμένες χώρες.Και ειδικότερα σε χώρες που ήταν οργανωμένες θεσμικά και που κατά κανόνα είχαν συνειδητοποιημένους πολίτες.

Σας ερωτώ λοιπόν,ποιες από αυτές τις ιδεολογίες δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και ποιές από αυτές κατάφεραν εν τέλει οι ιδεολογικές ομάδες να εφαρμόσουν στην Ελλάδα?

Αν κοιτάξουμε την ιστορική πορεία της πολιτικής ιστορίας της χώρας θα δούμε πως καμία ιδεολογία δεν τα κατάφερε.Ούτε να επιβληθεί ούτε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της με επάρκεια.

Γιατί πολύ απλά οι ιδεολογίες αυτές έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους οι οποίοι δεν έζησαν ποτέ στην Ελλάδα.Πώς θα μπορούσε ποτέ κάτι το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα έστω ενός Έλληνα,ενός πολίτη δηλαδή της ίδιας της χώρας??

Άρα καταλήγουμε στο ότι θα πρέπει οι Έλληνες να κάνουν μια νέα αρχή.Να παραγκωνίσουν την πόλωση μεταξύ τους και να δουν την πραγματικότητα ίσια στα μάτια.Να μιλήσουν ανοικτά μεταξύ τους για αυτήν.Πέρα από την κοινωνική καταγωγή του καθενός.Να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις για αυτήν ώστε εν τέλει να φτάσουν στο ΄΄τέλος του τούνελ΄΄???

Στην eGreece η πλειονότητα των πολιτών της δεν αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο κάνει τον άνθρωπο έρμαιο των ενστίκτων του που είναι η πείνα.Πόσο δύσκολο είναι να βάλουμε κάποιες σταθερές τις οποίες θα τις ακολουθούμε όλοι παντελονάτα?Αν καταφέρουμε μόνοι μας (καθώς το παιχνίδι μας έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό στο κομμάτι αυτό) να βρούμε λύσεις για εμάς τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργήσουμε κάτι ποιο υγιές από αυτό που έχουμε μπροστά μας ως παίχτες σήμερα.

Μπορούμε λοιπόν?

Με εκτίμηση,
Giornale Di Genova.