Плава принцеза: Програм II део

Day 2,509, 12:42 Published in Serbia Serbia by plavaprinceza
😘***********************

Догурала сам до свог последњег чланка ове кандидатуре. Пре свега, желим да захвалим свима који су ме подржали до сада, вама који сте изабрали да станете уз мене и да изгурате заједно са мном довде.

О себи сам писала у првом делу кандидатуре – Плавкина кандидатура,
а овде о саставу владе, то јест министарствима одбране, образовања и економије.

Добила сам велику подршку добрих људи, много порука ми је стигло. Нећу никога посебно издвајати, сви сте ми драги. Знате да ми значи, много. Замолићу вас нешто само: хајде да лошим троловима и хејтерима одговоримо у недељу, на изборима, а да их игноришемо у коментарима.


Остала сам дужна да вам представим још три министарства и комплетан списак тима који ће чинити владу еСрбије за месец октобар.

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА

министар: Bogohulja, заменик: dushanseelny

Рад овог министарства се огледа кроз односе са савезницима, њиховом залагању у нашим и нашем у њиховим биткама. Овде се тешко шта може мењати у односу на традиционални приступ, сем да бих волела да се барем једном у току мандата огласе и објасне сваку неуобичајну ситуацију народу, дакле:

– организују заједничке акције са савезницима (војно˜–друштвеног типа)
– преко гласника направе анализу о геополитичким дешавањима
– пруже подршку нашој дијаспори и ускладе њихове интересе са интересима еСрбије.

Последње време се шушка о неким крупним потезима на којима савез заједно ради поштујући правило заједничких интереса. Уколико се та прича до почекта мандата не заврши, наша МОФА ће имати пуне руке посла, те ћу предложити да се уведе правило да се свака прошломесечна МОФА задржи као саветник, из разлога зато што ово министарство мора да игра на дугорочне планове и није изводљиво да се сваки месец креће испочетка, тиме дајући нашим непријатељима огромну предност у организацији и планирању.

Евидентно је да због сукоба интереса два противничка савеза немају координацију као некада, те и да су све гласније приче о поновном претумбавању савеза. Основни задатак је задржавање постојећих савезника – и Мађара и Румуна.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

министар: purebg, заменик: Ivche

Задатак би им у овом мандату био:

– да асистирају Министарству одбране у организацији
– да информишу народ о преварантима
– да усмеравају цивиле и по потреби отварају поделе њима

МИНИСТАРСТВО ИНФОРМИСАЊА

министри: momars, varvar11, Oj svijetla11

За разлику од свих досадашњих тимова, овај је специфичан, јер су сви чланови једнаки. Ово је комбинација искусних и вредних људи, који ће народ редовно информисати о збивањима.

Задатак тима овог министарства јесте да редовно, бар једном недељно објави чланак који ће садржати:

– информације из владе еСрбије и актуелностима
– одговоре на анкету “питајте владу”
– линкове ка чланцима осталих министарстава
– тренутну стратегију еСрбије

МИ ће расписати најмање ЈЕДНО такмичење у писању, а награде ће поделити из сопствених средстава, дакле од донација чланова Владе.

САСТАВ ВЛАДЕ ЗА ОКТОБАРПрошла сам много тога заједно са вама, поделили смо неке лепе и неке не тако лепе тренутке. Сви смо ми овде упознали неке људе који нам остају за цели живот. Ово је игра, а чини је скуп фантастичних људи.

Срце ове игре смо ми и зато свима вама који сте ми пријатељи, a и вама који сте пријатељи мојих пријатеља желим да поручим:

Хвала вам што сте уз мене сада када сте ми највише потребни.

љуби вас и воли Плава! 😘*♥


пс. да победим па да правимо скуп! 😛