Плава принцеза: Програм I део

Day 2,507, 13:10 Published in Serbia Serbia by plavaprinceza

Поздравче! 😘***********************

Мој први чланак је била најава да ћу бити кандидат Уједињене еСрбије на предстојећим председничким изборима. Представила сам вам се у свом првом чланку, најављивајући да ћу пробати да пробудим ову нашу уснулу заједницу; бар ћемо се у мом мандату играти и натерати неке од оних који су отишли да се предомисле. 🙂

Мој први део плана Владе садржаће детаље у вези са функционисањем Владе еСрбије за месец октобар, а за почетак: Министарство одбране, Министарство економије, Министарство образовања. Остала три министарства: унутрашњих послова, информисања као и спољних послова оставићу за други део кандидатуре.ФУНКЦИОНИСАЊЕ ВЛАДЕ еСРБИЈЕ

Што се тиче техчничких питања, канал Владе биће отворен за све оне који желе да дођу и поставе питање министрима о функционисању државе. Ово се показало у прошлости као добар потез, па желим да наставим са тиме.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

министар: Antic Dragan, заменица: Danijela 89

Приоритет је активност војске; то је један од ретких сегмената ове игре који чини огромну већину активних играча.
Мени је јако битно то да све војне јединице и формације буду третиране једнако, да стимулишемо већи одзив долазака на ударе који би се организовали бар два пута дневно, а обновила бих разговоре са формацијама ССФ и СОС, како би се укључили у уникатан систем, а опет задржали своју аутономију за коју истичу да им је врло важна.

Сам буџет Министарства одбране ограничен је на 40% дневних прилива, што је процењено за 10% више од дневних потреба и оставља простора за маневар самом министру. Поред евиденције у јавној књизи финансија и само Министарство водиће јавно своју евиденцију о трошковима.

То би онда у најкраћим цртама било:
– редовно ажурирање чланака о приоритетима
– стимулисање долазака јединица на ударе
– планирање дугорочне војне стратегије

Само Министарство имало би испомоћ чланова МУП-а и имало би кључну реч о процени потребе постављања СО-а у биткама.

Војни приоритети биће одређени заједно са савезницима и Министарством спољних послова. Оно што сматрам да је достижно у мом мандату: после узимања гуме у Венецуели јесте узимање последњег ресурса који нам фали у Француској – у договору са њима.

Затим почиње оно право: циљ је обрисати Чиле са мапе у мом мандату: или преко ваздужног удара или ћемо тенкове утерати у њихово двориште, одредиће стање на терену. Заједно са нашим савезницима Мађарима и Румунима, а и уколико остане ресурса за тако нешто, имам за циљ такође и рат против Турске, негде у другој половини мандата.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

министар: Alex.L, заменик: Nikola_138

Традиционални задатак овог министарства јесте вођење рачуна о државним резервама на организацијама и њихово обртање на тржишту новца. Тренутни курс иде нам на руку, те је могуће за време једног циклуса који траје 10 дана профитирати на разлици у курсу скоро 16% од уложене цифре.*

– водиће отворену књигу финансија о приливу/утрошку државног новца
– обавештаваће конгресмене при покретању закона о донацији о томе где је претходни новац потрошен по хронолошком реду
– контрола и расподела дневног прилива по првобитном плану.

*очекивана добит у случају продаје 100% постављеног новца на тржиште

Што се тиче односа прилива новца и расхода, еСрбија тренутно остварује добит од 120.000 РСД-а по дану само од пореза (плус порез од окупираних територија). Буџет би требало равномерно распоредити, како би за време важних битака могли парирати са постављеним СО-ом непријатељима, а уједно како активност војске не би трпела.

40% тј. 48.000 – дневни буџет војске, неискоришћена средства се преносе у следећи дан.
5% тј. 6000 – дневно би се одвајало за помоћ најмлађима – што кроз редовну поделу Министарства образовања, а што кроз помагање пројектима који сте старају о њима и редовно достављају информације о напретку министарству – вишак средстава враћа се држави.
– осталих 55% тј. 66.000 остало би држави на располагању и од тих би се средстава финансирало нормално функционисање државе и повећавале државних резерви.

МИНИСТАРСТВО ОБРАЗОВАЊА

министар: Stoperka i Prle, заменик: NikolaPartizan

Основни задатак тима овог министарства биће укључивање што већег броја нових играча у активну заједницу. Министарство ће имати 5% дневног прихода на располагању, а тиме ће и евиденцију о донацијама и утрошеним средствима морати да води јавно.

У плану је да се дели валута, како би играчи нижих дивизија брже напредовали и скупили средства за подизање преко потребних тренинг центара, док би поделе хране и тенкова изазвало контра ефекат – брже улажење у више дивизије са мање снаге.

Како би се борили за сваког играча, потребно је направити систем комуникације са припадницима туторског програма – како би могли да упућују новопечене играче на канал Министарства. Највећи акценат биће управо на реализацији овог задатка.Ово су одлични људи, вредни и доказани, који могу да изнесу све задатке. Следећи чланак ће, као што је најављено на почетку, садржати план рада министарства информисања, унутрашњих и спољних послова, са својим тимовима.

Све у свему, надам се занимљивом месецу и да ћемо се дружити више. 🙂

љуби вас и воли Плава! 😘*♥