proba

Day 2,490, 13:22 Published in Serbia Serbia by Varvarin1976


Увод у план и програм рада Министарства информисања,
Извјештај са Предсједничких избора,
Нова Влада еСрбије,
Војна анализа,
Интервју са предсједником еСрбије,
Админове промјене,
Издвајамо
- Велики поздрав за све грађане еСрбије од новопеченог члана Министарства информисања (МИ)! Прије свега, желим да се захвалим R1sk3-у који ми је пружио прилику да радим у овом министарству и да покушам неке нове садржаје да уведем у ово министарство. И поред свих препрека (виртуелних и РЛ) на почетку овог мандата, успио сам да “изгурам” овај чланак. Сем министарства МОД-а и дијелом МЕС-а, остала министарства углавном "спавају". Службену комуникацију одржавам само са R1sk3, немам приступ каналу владе. Ако буде неких недоречености, знајте да нисам у могућности да сам одговорим на њих.

- Наравно, на почетку ми је било најтеже пошто су Gambino_SSSS, Varvar11 и Oj svijetla11 требали да буду чланови министарства (али су им искрсле РЛ обавезе, можда ми се придруже у наставку мандата). Трудим се да што је боље могуће испуњавам радне обавезе, односно задатке које сmo себи поставили за циљ. Иако сам био велики критичар за моје претходнике, сада тек схватам како је ово Сизифовски посао. Плус тога, без подршке чланова осталих министарстава. Велику захвалност такође дугујем и својој партији НОВА еСрбија, која ми је била одскочна даска. А посебну захвалност дугујем играчу pierrotmon за несебичну помоћ!

Сада мало о програму рада:

- Себи смо за мјесец Септембар поставили одређене циљеве. Покушаћемо објавити бар још 2 чланка, са сталним рубрикама: војна анализа, економија, интервју, савезници, админове промјене у игри као и анализа рада Конгреса и Владе еСрбије.
Ево и резултата претходних предсједничких избора (CP) у еСрбији!

Из резултата се да примјетити да је R1sk3 ”помео” конкуренциују, вјероватан разлог оваквог успијеха је одлично одрађен мандат на челу МОД-а за вријеме Владиславиног мандата на челу CP-а. Осталим кандидатима више среће на будућим изборима за CP-а.Ево и резултата избора неких наших најбољих савезника из савеза Asteria:Видимо да је код еМађара убједљиву побједу однијо играч: susususk.
Код еРумуна је била изједначена борба, мој пријатељ VampireA je за длаку побиједио старог пријатеља еСрбије Schmidt FZR.
У еАргентини играч Sir Algaroth је за скоро дупло више гласова однијо побједу, у односу на свог првог конкурента Conny Island.
Код еГрчке побједу је извојевао arxaios. Покушава извести ПТО у Грчкој и извести Грчку из савеза Asteria, тврди да је на силу увучена у тај савез!? Сумњам у његове Грчке коријене. Врло непријатељски настројен према еСрбији!
У еСловенији убједњиву побједу је извојевао medicinec,si
Даћемо преглед резултата избора неких од наших блиских пријатеља из савеза LETO:Видимо да су браћа из еЦрне Горе имали само једног кандидата Zeljko Vukmirovic
.Видимо да је у еRepublic of China (Taiwan) побједу извојевао Jeweiz Cheng.
* * * ЧЕСТИТАМ СВИМ ИЗАБРАНИМ ПРЕДСЈЕДНИЦИМА НА ПОБЈЕДИ. * * *

Надам се успјешној сарадњи у текућем мјесецу са њима и њиховим тимовима у име предсједника еСрбије.
Ево и чланова Владе који ће заједно са предсједником предводити нашу државу овог мјесеца:

Влада Републике еСрбије


Председник: R1sk3

Потпредседник: Strider 83

Министарство одбране: Suba1990, Trsicanac91, Pierrotmon, VOODOO ePOPEY, cveleMaratonac, Radigast, Lazar L.95, KrisK93

Министарство спољних послова: GrifinNS, Nick_Slaughter, Aleks79

Министарство образовања: NikolaPartizan, palanchan1n, Jumerko, Shomy.killer, ZareLegenda,

Министарство економије: Hostilian, Simac, gogimisko, D a r e

Министарство информисања: Varvarin1976, (Gambino_SSSS, Varvar11, Oj svijetla11)

Министарство унутрашњих послова: Ugac, crni filip, Sorabija, McGliga, ronaldodeasismoreira

Гувернер: Nikola Nikolic I

Саветник: desert hamster

Губернатор прекодринских српских територија: Predsjednik Republike SrBske


Начињена штета ове недеље (ереп дан 4590, Сеп. 14, 10.51):
- Из пресјека начињене штете ове седмице, за првих 10 држава еРепублика (одабран узорак од првих 10 држава по укупној штети, случајан избор одијељка) јасно се види да еСрбија значајно предњачи испред осталих држава еРепублика по начињеној штети. А укупна штета најјачих чланица савеза Asteria (Србија, Грчка, Аргентина, Румунија и Мађарска)
за значајних 100 милијарди надмашује укупну штету најјачих чланица савеза Aurora (Чиле), Sirius (Пољска, Хрватска, Турска) и Pacifica (САД).

Тренутно стање на мапи ерепа што се тиче еСрбије изгледа овако:- Већ дуже вријеме наше оргиналне регије одолијевају нападима еАлбаније и еБосне и Херцеговине. Оргиналне регије еБосне и Херцеговине, еАлбаније и еИталије држимо по контролом са малим прекидима при ресетовању детерминације истих (нешто слична ситуација је сад и са еИталијом, гдје би ускоро требало да узмемо регије које су у нашем интересу).

- У претходном периоду смо освојили еШпанију без неких великих проблема и трзавица. Приликом проглашења еШпаније за NE, Чиле је нас поставио за NE. Успјели смо се на вријеме успјешно "одсјећи" од њих и наставити успјешни поход на еШпанију (сада под потпуном окупацијом еСрбије)!


- Тренутно смо се окренули према еЧилеу (регије омеђене жутим маркером) и његовом протјеривању из Европе (мада је заслужио и једно поштено брисање од нас, има шансе да ускоро "попије" AS). Чим смо дошли на границу са еЧилеом (када смо окупирали Барселону) покренули смо NE закон на еЧиле. У међувремену смо затворили рат са еШпанијом када смо узели регију Наваро. У исто вријеме смо заузели и последњу регију у еБосни, а то је Брчко. тиме смо затворили рат са Босанцима. Тако смо у једном дану успијешно ријешили двије МПП битке.- Након тога смо подигли тактичке устанке, како би их угушили прије него нападнемо еЧиле. План је текао као по лоју. Добили смо све битке. Наредног дана у 8.45 h по Гриничу CP напада еЧиле, регију Languedoc Roussillon. Силовито смо кренули у битку, али већ после кратког времена смо увидјели да се противничка страна не бори, и да су ријешили да се предају уз минималан отпор. Паралелно са нашим нападом на еЧиле је покренуто више устанака еЧилеу, као и напад еРумуније на еБугарску, еЈужне Африке на Индонезију (кратко: Аурора нападнута са свих страна).

- Пошто смо скоро без борбе узели регију Languedoc Roussillon, размишљали смо када да нападнемо другу регију еЧилеа на југу Френцуске (или одмах по завршетку или ујутро у стандардно вријеме-DC). Ријешили смо да их нападнемо одмах по завршетку, из разлога што нам се ни један устанак неће моћи подићи прије 02.00 h ујутру. До тада би могли направити значајну разлику, идући би ишао у 06.00h ујутро. Што се тиче осталих регија еЧилеа у Француској (сјеверној Француској), нажалост немамо границу са њима како би наставили са ратом, али учинићемо све што је у нашој могућности како би еЧиле избацили из Европе. Тренутно успјешно "тече" кампања против истог, више и детаљније по том питању прочитајте у новинама МОД-а.

- Знам да многе грађане еСрбије "мучи" питање око статуса еХрватске и еСАД-а по питању "војне неутралонсти" нас и њих у међусобним односима (постоји неки траг договора). То питање ћу поставити предсједнику еСрбије у интервју који ћу обавити са њим у овом чланку.
Интервју са предсједником еСрбије, R1sk3.
Овом приликом желим да му се захвалим на издвојеном времену за овај интервју.

1. Прије свега, желим да ти пожелим срећу у твом раду на мјесту предсједника еСрбије. Када си почео да играш еРепублик?
- еРепублик сам почео да играм пре скоро 3 године, на наговор друга са рукомета.

2. Шта видиш као свој највећи успјех, као и успјех еСрбије?
- Свој највећи успех на еРепублику сматрам то што сам добио поверење наше играчке заједнице да будем на челу еСрбије, и учинићу све што је у мојој моћи да то поверење оправдам.

3. Шта си поставио себи за циљ као CP-у?
- Да еСрбија буде империја (као што већ јесте) и да омогућим нашим грађанима да уживају фул бонусе.

4. Нешто више о раду Владе, као и твојем одабиру Министара.
- Што се тиче владе, задовољан сам досадашњим радом. Ипак је то већ уиграна екипа, тако да нисам ни сумњао у њихове способности. Што се тиче министарстава, бирао сам људе који су били спремни да одвоје своје време и да се посвете свом ресору.

5. Да ли си задовољна радом Владе?
- Морао бих посебно да похвалим Министарство одбране јер су најактивнији. Наравно, мислим да се наши резултати виде на мапи еСвета.

6. Постоји ли НАП између еСрбије са еСАД-е односно еХрватском?
- Са еСАД не постоји НАП, али ни једној ни другој страни не одговара конфликт у овом моменту, тако да не верујем да ће бити рата у скорије време. Последњих дана се доста помињао АС еТајланда на еСАД-е. Желео бих да појасним ту ситуацију.
- Што се тиче еХрватске, са њима већ 2 мјесеца немамо рат. Са њиховом владом смо у контакту, и сложили смо се како и једној и другој страни одговара да немамо рат. Усмено смо се договорили да се нећемо нападати током овог мандата. А што се тиче евентуалног потписаног НАП-а, који би имао пун легитимитет и који би трајао из мандата у мандат, за њега би морале да се сложе све веће политичке странке еСрбије.